Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

INTERPRETARE ANALIZE MEDICALE

18-03-2009, ora 22:13
Autor: GYANYNA
Rezultate analize
1.granulocite % 77.5
2.limfocite 16.2
3.RDW 10.09
4.Bilirubina directa 0.41
5.Bilirubina totala 1.32
6.Colesterol total 290
As dori sa stiu daca aceste valori crescute se datoreaza stresului cumulat in ultima perioada ,iar bilirubina crescuta daca insemna cumva o hepatita.Mentionez ca rezultatul la tgo e 17.85 si tgp 14.01.Astept un raspuns.
16 comentarii
18-03-2009, ora 20:42
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Analizele sunt foarte putin crescute, iar bilirubina totala este normala.In nici un caz nu este vorba de hepatita, in hepatita valorile TGP si TGO cresc mult, de ordinul sutelor .Deci nu-ti fa griji, nici o valoare nu indica ceva patologic.Numai bine!
19-03-2009, ora 11:08
as vrea sa stiu si eu ce-nseamna o valoare a TG-ului de 10...in cazul in care am fost operata de cancer tiriodian cu metastaze ganglionare iradiat de 3 ori. medicul oncolog mi-a spu ca e normal pana la 60 dar eu am citi ca trebuie sa fie 0
19-03-2009, ora 20:18
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
@ cristina misc: stai linistita, valoarea anticorpilor antitiroglobulina este normala ;unele laboratoare dau ca valoare de referinta sub 150 UI/ml.Deci fie 0, fie 10 sau 60, sunt valori normale.
08-01-2010, ora 17:06
buna ziua.am facut unele analize baietelului meu si v-as ruga sa-mi spuneti si mi-e daca trebuie sa ma ingrijorez,sau ce trebuie sa fac ,ca sa il aduc la limitele normale.acestea sint urmatoarele :VSH -85mm/h(valori de referinta 1-10 ,dat de VIVA MED BUZAU) WBC -18,5Mmii/mm3(3,5 -10) ,HGB 11,4 g/dl(11,5 -16,5) ,RDW -20,5(11,0 -16,0) GRANULOCITE% 81% (35-80) GRANULOCITE 15,0 mii/mm3 GLICEMIE 66mg/dl (75-115) CALCIU IONIC SERIC 1.08 mmol/l (1.13 -1.32 ). mentionez ca in urma cu pe data de 30 12 2009 am terminat cu administrarea antibioticului(CEFACLOR si CLARITOMICINA),iar pe data de 05 01 2010 a recidivat cu febra si puncte cu puroi pe amigdalite.Mentionez ca ASLO a 180 [200 ] ,si EXUDATUL FARENGIAN + AB. absenta flora patogena si absente micoze. Multumesc anticipat .Astept raspusul dumneavoastra ----*
(*modificat de administrator)
09-01-2010, ora 01:49
Autor: dragutza08
buna ziua.am facut testul Papa Nicolau si am primit urmatorul rezultat:celule exocervicale superficiale si intermediare.celule endocervicale.foarte rare celule scuamoase cu nuclei hipercromi usor mariti de volum.rare PMN.bacili. iar mai jos la citodiagnostic scrie ASC-US.D-na Doctor ginecolog mi-a dat tratament 3 luni cu GYMNOPHILUS SI FEMINELLA VAGI C. apoi dupa 3 luni trebuie sa repet testul.puteti sa interpretati aceste rezultate,sa imi spuneti daca este grav?d-na doctor nu parea multumita de rezultat.am mai citit pe internet cate ceva si acum imi este teama ,nu stiu ce sa mai cred?se trateaza?
multumesc pt ajutor
19-03-2010, ora 18:07
Autor: liviko
buna ziua doamna am asa o intrebare raspundetimi va rog:am 24 de ani ma simt perfect sanatos nu am nici dureri de ficat sau in general dureri dar problema e c ade citeva luni dau analizele la singe si imi arata de fiecare data bilirubina tot mai marita si marita cu toate ca am dat analize ADN si nu am nici un fel de hepatita tin si diet astricta consum numai ceaiuri din plant e si maciesi,beau si pastile ursosan si rozmarin dar tot ieste si mai marita bilirubina ,ultimile analize sunt bil totala 50 umol/l(norma 1,7-21),indirecta 42umol/l(norma1,7-15) ,directa 8,3 umol/l(norma0-6)....ce trebuie sa fac medicii spun ca nui nimic va scadea dar vad ca ea se mareste din contra...va multumesc anticipat
26-03-2010, ora 23:32
Autor: n_ackty_04
buna! as dori si eu interpretare unor analize ale mamei mele si cateva sfaturi.
VSH-25mm/1h
GLICEMIE-84mg/dl
CALCEMIE-7,99 mg/dl
UREE-30 mg/dl
TRIGLICERIDE-230 mg/dl
AST-61,2 U/L
COLESTEROL-217 mg/dl
ALT-38,8 U/L
BIL-negativ
UBG-normal
KET- negativ
ASC-negativ
GLU-normal
PRO-0,3 g/l
ERY-10 ery/u
PH-6
NIT-pos
LEU-25
SG-1,020
WBC-5,6*10 la a 3/mm la a 3
RBC-4,01*10 la a 6/mm la a 6
HGB-12,9 g/dl
HCT-38,6%
PLT-374*10 la a 3/mm la a 3
PCT-287%
Ca reteta i s.a recomandat PREDUCTAL MR35 , NITROGLICERINA 0,5 MG , ARCOXIA 60 MG, ASPIRINA TAMPONATA SI LIPANTHYL 160 MG.
Credeti ca acest tratament este bun pentru ea comparativ cu rezultatele analizelor?
multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17-11-2010, ora 19:32
Autor: nikuu
miam luat analizele si toate au fost bune in afara de bilirubina totala care a fost de 2,60. De ce a fost asa mare?Miam facut raze la ficat si a fost bine
17-11-2010, ora 20:03
Autor: nikuu
as dori sa primesc raspuns daca se poate
17-11-2010, ora 20:11
Autor: nikuu
nu am primit raspuns
25-03-2011, ora 16:12
Autor: simona 81
buna ziua, ma adresez unui doctor. am 29 ani, de 4 ani lucrez in strainatate, si in fiecare an vin acasa in concediu si-mi fac analizele, in special la sange.in 4 ani de fiecare data bilirubina totala e crescuta, si in fiecare an e tot mai mare.daca maxim e 1, eu am avut de exemplu 1, 8 anul trecut(sau 2, 4, am repetat analizele la alt laborator) iar anul; acesta mi-a iesit 4.
am facut acum 2 ani si analizele pt hepatita A, B, mi-au iesit bine, nu am pielea galbena, doar ochii uneori, dar asta de cand ma stiu, acum iau liv 52.
de fiecare data ma duc inapoi in stainatate fara un raspuns concret, va rog sa ma ajutati cu un raspuns mai concret, avand in veder ec alucrez cu copii, nu vreau sa fiu un pericol pt ei.
anul acesta, la indemnul unui medic am facut si analizele la scaun, pt ca la analize a iesit si o infectie in organism;si mi-a rezultat un parazit Diplidinum caninum, s-ar putea acesta sa fie motivul:parazitul blocheaza eliminarea bilei in duoden? acum astept medicamentele din tara pt a ma trata de parazit.
va multumesc anticipat.
31-01-2012, ora 16:17
Autor: AlinaStef
buna ziua!
Am si eu nevoie de ajutor in interpretarea analizelor.

Va multumesc anticipat!
multa sanatate
Leucocite (WBC) 6.8 10^9/l 4 - 10 / 10^9/l
Neutrofile % 64.7 % 45 - 80 / %
Eosinofile % 2.1 % 0 - 4 / %
Basofile % 0.6 % 0 - 2 / %
Limfocite % 27.4 % 20 - 55 / %
Monocite % 5.2 % 3 - 10 / %
Hematii (RBC) 4.81 10^6/uL 3.9 - 5.7 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 15.0 g/dl 11.0 - 16.0 / g/dl
Hematocrit (HCT) 46.7 % 35 - 47 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 97 FI 80 - 104 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 31.3 pg 25 - 34 / pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 32.2 g/dl 31 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 11.2 % 0 - 18 / %
Trombocite (PLT) 259 10^3/ul 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 9.7 FI 6 - 15 / FI
Trombocrit (PCT) 0.252 % 0.15 - 0.45 / %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 17.8 % 9 - 19 / %
Neutrofile 4.39 10^3/ul 2.0 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.14 10^3/ul 0.02 - 0.7 / 10^3/ul
Limfocite 1.86 10^3/ul 1.0 - 4.5 / 10^3/ul
Basofile 0.04 10^3/ul 0 - 0.2 / 10^3/ul
Monocite 0.35 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul





BIOCHIMIE
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

2. Glicemie -Ser
90.2 mg/dl 74 - 106 / mg/dl

3. TGO -Ser
14 U/L 0 - 31 / U/L

4. TGP -Ser
11 U/L 0 - 32 / U/L

5. Bilirubina directa -Ser
0.4 mg/dl 0 - 0.3 / mg/dl

6. Bilirubina totala -Ser
0.7 mg/dl 0.3 - 1.2 / mg/dl

7. Fosfataza alcalina -Ser
164 U/L 98 - 279 / U/L

8. Amilaza serica -Ser
45 U/L 15 - 100 / U/L




--


31-01-2012, ora 18:20
Va rog o interpretare a analizelor tatalui meu in varsta de 70 de ani. Face tratament pt HTA, dislipidemie si ischemie miocardica silentioasa.

hemoglobina15, hematocrit 45, leucocite:6.9, TH:1`50``
TGP:176 U/L
TGO: 127 U/L
Amy :58 U/L
Bilirubina totala:1.53
bilirubina directa:0.8
fosfataza alc :468 U/L
LA ECOGRAFIE : ficat cu LSH:53mm, ldh 170mm, ecogenitate hepatica crescuta, distribuita discret neomogen, CBIH- calibru normal, colecist fara calculi, splina:110mm.
VA ROOG F MULT UN RASPUNS. sunt ff ingrijorata
multumesc !
02-02-2012, ora 12:01
Astept, va rog, raspunsul d-voastra !!!
02-02-2012, ora 12:27
Autor: andreea68
Buna ziua, as dori o interpretare a analizelor fiicei mele de 18 ani.
VSH = 32 (interval de ref.2-12 mm/1h)
Hemoleucograma: LY% = 16, 6 (int.ref.20, 5-45%)
NE%= 76, 0 (int.ref.43, 0-65, 0%)
BA% = 0, 0 (int.ref.0, 2-1, 0%)
NE# = 7, 8 (int.ref. 2, 2- 4, 8 10 la puterea 3 / ul
MCH = 32, 4 (int.ref 27, 0 - 31, 0 pg
MPV = 11, 2 (int.ref. 7, 4 - 10, 4 fL )
Coagulare : Timp = 16, 8 (int.ref. 10 - 16, 5 sec.)
CALCIU TOTAL = 10, 3 (inerval de referinta : 8, 4 - 10, 2 mg/dL )

Va multumesc anticipat.
13-02-2012, ora 22:13
Buna! Fiica mea are 16 ani. De o luna i-a fost depistat Lupus Eritematos. S-au facut toate investigatiile. Norma la toate, insa indicile nuclear la inceput 1.0%. Dupa o luna de tratament cu antiinflamatoare si antialircici indicile nuclear e 0, 9%. As dori sa stiu daca in caz ca se v-a schimba tratamentul (hormoni, corticosteroizi...) se adauga masa corporala? Si alta intrebare: daca v-a disparea mincarimea de piele, care este insuportabila. Ajutati-ma va rog.
Adaugă un comentariu / răspuns


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani