INSULINA LANTUS

15-11-2008
LUKACS EDIT
Nu este medic/terapeut
LUKACS EDIT
de 5 luni am trecut la 12 unitati lantus, si 2 tablete siofor de 1000 si un amaryl de 2 mg dimineata. dimineata am avut glicemia 65 iar dupa ce am mincat 100 gr paine si 3 cremvursti de pui am masurat 297 la 2 ore dupa masa. la 3 ore am avut 220 iar dupa servici 115. la ora 15.de obicei seara ajunge la 270 300.aseara am avut 297 am luat 14 unitati lantus si dimineata a fost 116.mi-e frica sa nu trebuiasca sa trec la mai multe insuline fiindca ma doboara psihic.pot sa maresc doza de lantus si sa ajung la o glicemie normala?sunt disperata va rog sa ma ajutati.
beau ceai de afine de 3 zile si de o zi am inceput sa iau si fitodiab. ce imi recomandati?
va multumesc!
3 comentarii
0
20-12-2008, ora 13:11
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Insulina LANTUS e o insulina cu actiune lenta. Din acest motiv, glicemia dumneavoastra scade pana la valori normale dupa cateva ore de la injectie. Ar fi bine sa mergeti la un diabetolog, sa stabiliti impreuna cu el schema mai potrivita pentru dumneavoastra. Ce varsta aveti, doamna? Daca antidiabeticele orale nu va ajuta e cazul sa faceti doar insulina si sa vi se adauge insulinei de pana acum o insulina cu aciune rapida inainte de masa. Nu trebuie sa va doboare psihic. Inteleg ca va este greu, dar pentru binele dumneavoastra trebuie sa alegeti tratamentul cel mai potrivit. Multa sanatate!
0
09-03-2012, ora 21:12
AGdriana
Nu este medic/terapeut
AGdriana
Un raspuns cu intarziere: Ati avut 65 dimineata.Ati luat ceva dulce pentru a va reveni sau ati mancat direct painea si crenvustii? Incercati ca atunci cand aveti hipoglicemie sa luati carbohidrati rapizi, un pliculet de zahar putina dulceata suc dulce.Painea si crenvustii s-au digerat mai greu asa ca intre timp au lucrat hormonii de contrareglare care au ridicat nivelul glicemiei. 100 de grame de paine alba au 50 de carbohidrati iar crenvustii au un continut ridicat de amidon, faina de soia poate si zaharuri, 3 la numar suficient sa ridice la inaltime glicemia. E posibil sa fi mancat cel putin 80 de carbohidrati- este ceea ce v-a recomandat medicul ca numar de carbohidrati pentru micul dejun? Aveti mare grija cum calculati carbohidratii, folositi cantar, respectati nr de carbohidrati si nu inversati proportiile si dintre carbohidratii rapizi si lenti recomandati de medic ptr fiecare masa. Multa sanatate!
0
12-11-2012, ora 13:09
Dr. Stan Cristina-Gabriela
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Stan Cristina-Gabriela
Insulina Lantus va influenteaza glicemia de dimineata deci in cazul in care mariti doza de lantus glicemia va fi si mai mica decat este.Cum mai este glicemia dvs acum, avand in vedere ca intrebarea postata de dvs este cam veche., ma intereseaza atat glicemia de dimineata pe nemancate cat si cea de dupa masa la 2 h
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Tatuaj biosensibil ce își schimbă culoarea în funcție de nivelul glicemiei
  • O nouă perspectivă în tratamentul diabetului tip 2
  • Căderea glicemiei sau cădere de calciu?
  • Diabetul tip 2: noi recomandări pentru controlul glicemiei
  •