Hpv

26-10-2005
ina_corina
Nu este medic/terapeut
ina_corina
acum aproximativ 2 ani mi-au aparut niste formatiuni al-rosiatice in zona genitala, diagnosticate drept vegatatii venerice-candiloame. acestea sau fost tratate local prin ardere, si au disparut.
Anul acesta in urma unui control ginecologoic, medicul a identificat niste basici foarte mici de culoare alb-rosiatica, in nr de vreo 3-4, pe care le-a identificat tot drept candiloame. au fost tratate si acestea prin ardere
testul Papanicolau efectuat a iesit foarte bine, nefiind depistat infectare cu hpv la nivelul colului uterin.
intrebari.
1. este posibil ca sa existe formatiuni de tip condiloame sau vegetatii venerice, fara ca persoana respectiva sa fie infectata cu HPV.
2. Boala ( virusul HPV) se poate transmite si atunci cand nu exista formatiuni evidente
3. ce analize ale sangelui/ sau alte analiza, cu execeptia papanicolau, pot efectua pt a depista daca sunt sau nu purtatoare de hpv.
4 comentarii
0
17-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
1. Da; diagmosticul diferential al nevilor anogenitali se poate face cu:
- condyloma lata din sifilisul secundar
- molluscum contagiosum
- fibroepitelioame
- variate neoplasme benigne si maligne
2. Da, pot exista forme asimptomatice (fara simptome) care transmit virusul si in aceste conditii. De altfel, aceasta infectie este de multe ori recidivanta spontan.
3. Examenul Papanicolau este cel mai folosit pt. diagnosticare. Leziunile persistente se analizeaza histologic prin examen biopsic. Cele mai sensibile si specifice metode de diagnostic sunt cele de analiza a ADN-ului viral, dar iti dai seama ca nu sunt foarte la indemana. Tehnicile serologice sunt in curs de perfectionare.
Din pacate in prezent nu sunt disponibile metode eficiente de preventie decat evitarea contactului cu leziunile infectioase; metodele de tip bariera pot fi de ajutor. Si foarte important: control periodic cu examen citologic si/sau colposcopie pentru preventia unei eventuale malignizari.
0
02-12-2007, ora 00:00
flori d
Nu este medic/terapeut
flori d
Din cite stiu citotestul iti poate semnala prezenta virusului .Inca ceva ar fi de adaugat : de cele mai multe ori virusul ramine in organism si asa cum ai spus si tu infectia recidiveaza.Problema de fapt este riscul de a face cancer de col uterin in timp iar analiza de care vorbea d-na doctor pt a vedea ce fel de virus este (inalt oncogen sau slab oncogen ) se poate face si sincer nu mi se pare atit de scumpa (pt linistea personala ).Clinica Micomi (poti cauta si pe google ) se ocupa si de astfel de genotipare-eu ti-as recomanda sa-l faci direct pe cel inalt oncogen care ultima data costa 450 lei.Mentine legatura cu medicul tau ginecolog si tine cont de ceea ce ti-a spus d-na dr Mihaela.
0
31-07-2012, ora 11:39
onelflorin
Nu este medic/terapeut
onelflorin
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat chiar nu stiu ce sa mai fac. am fost prin februarie la doctor pt ca aveam in zona genitala mici pete albe, mi s-a spus ca am condiloame pe care le-am inmultit eu pentru ca m-am ras. am fost de 13 ori si m-a ars cu o solutie cutanata, si am luat si 2 saptamani isoprinosine 2 pe zi, apoi inca 2 saptamani tetraciclina, si tot felul de creme. vazand ca tot nu imi trece am fost la alt medic unde m-a ars cu bisturiul electric, si mi-a dat sa iau isoprinosine 15 zile pe luna, 3 luni cate 6 pastile pe zi. deja am terminat a 2 luna si in locul unde m-a ars cu bisturiul au aparut din nou si au aparut chiar si altele noi. acum am cautat pe net si am gasit solutia candyline m-am dat cu ea dispar dar reapar in 2 saptamani cel mult chiar nu stiu ce sa mai fac. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. baiat 19 ani
0
25-02-2017, ora 18:19
Florin_44
Nu este medic/terapeut
Florin_44
Buna seara!

Ma puteti ajuta, va rog, cu interpretarea analizei examenului citologic Babeş-Papanicolaou a surorii mele. Mentionez ca are 46 ani


Examenul citologic a fost procesat în tehnologie ThinPrep® după recoltare în mediu lichid, prin
etalare automată în monostrat şi colorare automată focusată pe cantitatea de ADN celular.
Citirea la microscop a acestui frotiu a fost dublată de analiza computerizată a imaginilor
celulare prin platforma Hologic ThinPrep Imaging System®
.
Frotiu citologic recoltat în ziua 20 a ciclului menstrual.
Pacientă fără antecedente cunoscute de patologie cervicală.
Calitatea frotiului este satisfăcătoare pentru interpretare.
Se constată prezenţa unor celule epiteliale malpighiene superficiale şi intermediare cu discrete
anomalii nucleare.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
Celulele malpighiene superficiale şi intermediare sunt acoperite de numeroşi cocobacili, pe fond
“înceţoşat”.
CONCLUZIE
Celule scuamoase atipice de semnificaţie nedeterminată (ASC-US).

Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.