Homeopatia = apa de ploaie - fals sau adevarat?

09-05-2011
alimanescu
Nu este medic/terapeut
alimanescu
In timp ce cautam informatii despre homeopatie, intamplator am dat peste un videoclip postat pe un site romanesc.Nu mai dau numele site-ului dar videoclipul este si pe youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=mpumlddHtx8feature=player_embedded

Ce spuneti?Sincer, sunt dezamagit, de medicina alopata si m-a deprimat acest videoclip...Sper ca nu e adevarat!!!!!!!!!!!!!!!
22 comentarii
0
09-05-2011, ora 22:57
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Imi pare rau, dupa datele date nu am gasit nimic referitor la homeopatie, pacat ma interesa subiectul.
0
10-05-2011, ora 02:20
GeorgeSS
Nu este medic/terapeut
GeorgeSS
Medicii homeopati reprezinta homeopatia, ci nu medicatia in sine. Ele sunt, intr-adevar apa chioara, dar pentru cei care intr-adevar sustin ca apa are o memorie moleculara, la care organismul reactioneaza la fel ca la vaccinuri, astfel realizandu-se efectul placebo, utilizat dealtfel si in medicina clasica foarte des, ea poate sa functioneze. Medicii, asa cum spuneam, sunt de obicei niste persoane foarte amabile, care te asigura de 10 ori ca medicamentul va functiona, asa incat organismul sa reactioneze pe cont propriu intarindu-si sistemul imunitar sau, de cele mai multe ori, rezolvand probleme false. Sincer sa fiu, ca si medicina naturista, este un tratament foarte bun, cred eu, pentru ipohondrie. Probleme apar cand pacientii cu boli mai serioase isi pun baza in tratamentele astea idioate. Sper numai ca medicii homeopati au intotdeauna bun simtul sa le recomande acestor oameni tratamente reale.
1
10-05-2011, ora 07:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Autorii acestui clip, care fac parte dintr-o campanie mai larga impotriva homeopatiei, se bazeaza pe doua lucruri, ambele false:
-ei pleaca de la prezumptia ca modul de actiune al remediilor homeopate este acelasi cu al medicamentelor alopate. Ca presupunerea este falsa, o arata si principiul de baza diferit: "cele asemanatoare vindeca pe cele asemanatoare" fata de "cele diferite vindeca e cele diferite". Deci, daca am lua o tableta de antiinflamator si am amesteca-o in milioane de hectolitri de apa din care ne-am "trata" cu o picatura, nu ne-ar trece, intr-adevar, nicio raceala. Numai ca acest lucru nu trebuie extrapolat la homeopatie, fiindca mecanismul de actiune este diferit. Care anume este ? Adevarul e ca nu il cunoastem. Nu stim decat ca este diferit. Faptul ca mecanismul de actiune al remediilor homeopate este necunoscut nu inseamna nici ca va fi mereu necunoscut, nici ca nu trebuie sa luam remedii homeopate: majoritatea medicamentelor alopate au mecanism de actiune necunoscut. De exemplu, sarurile de aur in anumite boli reumatismale. In anii 90, un premiu Nobel a fost luat de un cercetator care a elucidat mecanismul de actiune al nitroglicerinei in bolile inimii. Si totusi, nitgroglicerina si derivatii ei au fost folositi mult timp cu succes in alopatie, fara sa se cunoasca in ce fel actioneaza

-ei folosesc ca "dovada" ca homeopatia nu functioneaza voluntari care inghit un mare numar de pastile. Si acest lucru arata ca nu au inteles principiile de baza ale homeopatiei (ori ca simuleaza aceasta neintelegere). Or, doua dintre ele sunt: 1) remediul homeopat se adreseaza nu celor sanatosi, ci celor bolnavi care au semne asemanatoare celor care ar putea fi date de remediu, daca ar fi nediluat, si 2) in homeopatie, "doza este dilutia".
In sfarsit, voluntarii mai recurg la o smecherie: ei iau tablete homeopate din folii. In aceasta forma de prezentare, se vand numai asa-numitele complexisme, care sunt remedii homeopate in dilutii foarte joase. Acestea, intr-adevar, nu pot da reactii adverse unui om sanatos. Dar nu indraznesc sa foloseasca remedii cu dilutie foarte inalta, care ar putea da ele insele asa-numita "patologie indusa de remediu". Din cauza ca, asa cum spuneam, doza este dilutia, ei folosesc, in realitate, doze foarte mici de remediu, oricate pastile inghit.

In realitate, aceasta campanie a plecat din Marea Britanie, iar acest lucru nu e intamplator. Acolo e singura tara in care exista facultate de homeopatie si spital de homeopatie, ceea ce arata dezvoltarea acestei metode terapeutice. Marile concerne farmaceutice ar putea falimenta daca modelul britanic se extinde. Nu in ultimul rand, homeopatia, desi este destul de noua, face parte din ceea ce am putea numi "lumea traditionala", din care mai fac parte institutiile traditionale, cum ar fi Monarhia, Biserica, Scoala. Subiectul e prea vast ca sa il epuizam intr-o postare pe forum, dar ceea ce trebuie sa stiti e ca intre homeopatia britanica si monarhia britanica e o stransa legatura. Probabil ca in viitor vom asista la tot mai dese atacuri impotriva homeopatiei, din aceleasi motive pentru care vom asista la tot mai dese atacuri impotriva monarhiei. De fapt, e inca un front al razboiului "modernism versus traditionalism". Parerea mea.
0
10-05-2011, ora 13:54
GeorgeSS
Nu este medic/terapeut
GeorgeSS
Sincer, pentru mine deja a devenit o problema. Am fost la farmacie pentru un sirop de tuse si am primit un sirop homeopat atat pentru tuse seaca cat si pentru tuse expectoranta. Am vazut repede, homeopat pe el, si am cerut un medicament adevarat. Nu-mi vine sa cred ca se vinde asa ceva, fara ca macar sa fie anuntat clientul, la farmaciile clasice.
1
11-05-2011, ora 01:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In realitate, siropul respectiv nu este remediu homeopatic (desi e etichetat astfel), ci complexism asa cum spuneam mai sus. Niciun homeopat serios nu prescrie complexisme, este in total dezacord cu principiile homeopatice. Tusesti ? Ia un Stodal. Ai racit ? Ia un Paragrippe. Nu poti dormi ? Ia un Sedatif P.C.! Aceasta nu este homeopatie, este alopatie cu remedii.
0
13-05-2011, ora 11:28
alimanescu
Nu este medic/terapeut
alimanescu
Eu ce totusi nu inteleg, cum este posibil ca o dilutie cu cat este mai mare, cu atat sa fie mai puternica?Eu personal sunt convins ca homeopatia vindeca anumite boli, dar nu toate.De exemplu ce produs homeopat arputea fi substituit insulinei, de care milioane de oameni sunt dependenti in lume?Sau ma rog...sa nu spunem, "in locul insulinei", ci un remediu care sa vindece diabetul, ceea ce nici macar insulina nu o face.
0
13-05-2011, ora 11:30
alimanescu
Nu este medic/terapeut
alimanescu
@armina : dati copy-paste la link sus in bara browser-ului pe care il folositi, (acolo unde tastati adresele web)nu incercati sa dati click din forum deoarece link-urile postate pe forum nu sunt active.
0
16-05-2011, ora 23:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. In homeopatie, doza inseamna dilutia. Deci, substituiti termenul "dilutia" cu "doza". Avem asa: "cum este posibil ca o doza, cu cat este mai mare, cu atat sa fie mai puternica ?" Este posibil, exact ca in alopatie.

2. Nu am auzit ca cineva serios sa sustina ca homeopatia poate vindeca toate bolile. Nici ca produse homeopate ar avea efectul insulinei. Un lucru e clar: medicii homeopati nu sunt Isus Cristos. Fac si ei ce pot, ca si colegii lor, alopati, chirurgi, etc.
0
17-09-2011, ora 16:21
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Buna ziua si bun gasit tuturor,

Sunt Amalia si incepand de astazi mi-am creat si eu un cont pe ROmedica si sper sa gasesc persoane deschise si active in a-mi da un raspuns.

Si acum, sa expun si eu problema, probleme cu care ma confrunt si ma macina de mai bien de 2 ani. acum un an jumate mi-au fost descoperit un nodul de 3 cm pe lobul drept al tiroidei.


Am trecut prin multe incercari homeopate, iar in prezent iau:
Sepia CH200 3 granule de 2 ori/sapt si
Formula 22, de la Dr.Jurj.

Am vazut ca sunt persoane abilitate sa faca comentarii la un astfel d etratament prezentat si de aceea, as ave aurmaroarele intrebari:

Ce se impune ca si dieta/alimentatie-alimente consumate in acest caz? Este nevoie sa consult un medic nutritionist?

Acest tratament poate afecat si starea pishica, dispozitionala, relatiile cu cei din jur?

Un tratament homeopat poate merge bine in paralel cu unul naturist?

Astept cu mare interes raspunsuri din partea dvs!

Un weekend frumos,
Amalia
0
18-02-2012, ora 14:17
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Vad ca nu mi raspunde nimeni:(
0
18-02-2012, ora 19:20
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Da un copy paste peste ce ai scris, dar posteaza -l ca subiect nou, independent, scrie eventual dupa titlu in atentia dl dr Dragomir.Acum ai postat la un subiect vechi si atentionati sunt doar cei care au avut tangenta cu el.Postat ca subiect nou il vede toata lumea care intra pe ro medic.
Bafta.
0
19-02-2012, ora 13:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu există resticţie de dietă. Singura grijă este ca între luarea remediilor şi masă să treacă un timp. În mod optim, acest timp este de cel puţin două ore. În practică, se admite şi doar o oră, în cazul pofticioaselor. Ar fi bine ca în ziua în care luaţi remediu, în special Sepia, să nu beţi cafea.

2. Ca regulă generală, remediile homeopate nu au reacţii adverse. Pe de altă parte, în doză mare, aşa cum este Sepia, ar putea apărea, dacă îl luaţi prea frecvent, aşa numita "patologie de remediu", adică, în cazul Sepiei, o anumită depresie sau îngustare în sfera afectivă (melancolie sau nepăsare faţă de cei de care sunteţi legată afectiv). În asemenea caz, înseamnă că remediul a acţionat prea mult (sau că nu era indicat).

3. Tratementul homeopat merge foarte bine împreună cu cel nauturist.
0
26-02-2012, ora 19:37
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Multumesc Armina, multumesc Dpmnule Doctor Dragomir.

2 ore????? intre masa si remediul luat???
De cand am inceput sa iau trat. homeopat, mereu mi s-a scris pe hartie ca se iau cu 30 min inainte de masa..si am incercat 3 medici homeopati:(
Imi puteti, explica, domnule doctor, aceasta diferenta? De ce unii recomanda 30 min.?

Pana acum niciun trat nu a dat rezultat.
Imi puteti recomanda dvs. ceva?

Va multumesc si va dortesc o saptama cu spor:)!

Cu respect,
Amalia
0
26-02-2012, ora 20:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cand m-am referit la cele doua ore, am spus ca acesta este un optimum. Faţă de acest optimum, se fac şi sunt (până la un punct) admisibile rabaturi. Unii "lasă de la ei" o oră, alţii mai mult. Din ceea ce am observat, cu cât medicul lasă de la el mai mult, cu atât pacientul este încurajat să lase şi mai mult. De exemplu, în cazul hipertensivilor, când medicul spune "puteţi bea un pahar de vin la masă", pacientul se simte încurajat să bea două pahare de vin la masă. Asta nu are neapărat legătură cu medicina, aşa e natura umană. De câte ori prietenii nu m-au invitat la bere, spunându-mi "hai la O BERE". Dar am observat că nu e niciodată vorba de una bucată bere, uneori e vorba de 3-4 beri, alteori se lasă cu o navetă.

Mai departe: un tratament care nu dă niciun fel de rezultat într-un timp de ordinul săptămânilor, nu va da rezultate nici după aceea, deci trebuie abandonat.
Eu nu pot, fără un consult, să vă recomand un alt tratament. Iată, înţeleg că trei medici v-au recomandat, după interogatoriu şi examinare, trei tratamente care nu au dat rezultate. Cum să îndrăznesc să vă dau eu un tratament, de la distanţă, cu pretenţia de a obţine rezultate superioare ? Ar însemna o imprudenţă.
0
27-02-2012, ora 17:26
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Imi place morala amuzanta cu care ati inceput:), chiar simpatic, de-a dreptul:).
Eu nu am facut niciodata rabat de la ce mi s-a spus, ba chiar, daca mi s-a spus sa le iau cu 30 min. inainte de masa, eu am lasat 1 ora. Mai bien mai mult, decat prae putin. L afel si ceaiurile, le beau cam cu o ora inainte de masa, nu cu 30...
Dar inteleg f bine partea cu natura umana, deh...:)

Dar daca va dau mai multe detalii despre "problematica" cu care ma confrunt, credeti ca ar fi totusi o posibilitate de a ma sfatui cu ceva, va rog?

O dupa-masa linistita,

Amalia
0
28-02-2012, ora 22:52
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca locuiţi în Bucureşti, puteţi trece pe la mine pe la cabinet să vorbim şi poate că am să vă pot da vreun sfat mai în cunoştinţă de cauză. Dacă nu aveţi bani, programaţi-vă într-o vineri, între orele 13 şi 15: timp de două ore pe săptămână dau consultaţii şi fac tratamente gratuite, sperând doar în plata de la Cristos. Dacă locuiţi în alt oraş, sunt convins că există un homeopat cu experienţă nu departe de dv: tot ce trebuie să faceţi este să îl găsiţi. Dar, de un singur fel de doctori să vă feriţi: de cei care prescriu medicamente pe Internet, fără să consulte. Mai ales dacă este vorba de homeopatie, fiindcă în niciun alt domeniu medical nu se aplică atât de bine dictonul: "nu există boli, există bolnavi".
0
29-02-2012, ora 19:13
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Sunt din Timisoara.
Mi-ati putea recomanda pe cineva aici, inafara de Dnul Dr. Jurj?

Va multumesc,
Amalia
1
01-03-2012, ora 08:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
V-am raspuns printr-un mesaj privat. Il puteti deschide dand click pe coltul din dreapta sus, unde scrie "modificati profilul dv". Atunci cand dau nume, prefer dialogul prin mesagerie privata, din motive evidente.
0
03-03-2012, ora 17:43
Ammelye
Nu este medic/terapeut
Ammelye
Si eu v am raspuns tot intr un mesaj privat:)!
0
06-06-2012, ora 08:44
claudia_05
Nu este medic/terapeut
claudia_05
Buna ziua. Claudia ma numesc si am 30 ani. As vrea sa stiu, pentru inceput, daca homeopatia trateaza probleme de circulatie venoasa? Ma confrunt cu ea de vreo 2 ani, acum a inceput sa ma doara o vena din interiorul piciorului, langa genunchi, mai mult cand este cald. Sau puteti sa imi spuneti la ce medic as putea sa ma duc? Unul naturist sau alopat? Multumesc
1
30-05-2019, ora 16:49
sabrinastan011
Nu este medic/terapeut
sabrinastan011
Eu recomand din suflet homeopatia, dar nu și tratamentele date de orice medic fără experiența. Eu mi-am rezolvat o problema destul de gravă de sănătate cu ajutorul tratamentului prescris de domnul doctor Ovidiu Buciscanu de la Fundația de Medicina Holistica Aquarius, care tratează cu succes de aproape 30 de ani diverse tipuri de boli grave. Am auzit de dumnealui de la o doamna care mi l-a recomandat după ce s-a tratat de cancer cerebral. Recomand cu incredere !
0
19-09-2022, ora 14:25
ana.azzurra
Nu este medic/terapeut
ana.azzurra
Si eu vreau sa descriu o experienta cu un medic homeopat pe care vad ca l-a mai mentionat cineva mai sus, este vorba de dl doctor Ovidiu Buciscanu. Dumnealui nu incearca sa trateze efectul/simptomul, ci cauza imbolnavirii. De asemenea, fiecare sedinta cu dumnealui nu e batuta in cuie. Sta cu fiecare pacient in parte cat e nevoie ca sa-l faca sa inteleaga cauza care l-a adus in acea stare. Pe langa remedii homeopate, dumnealui lucreaza cu fitoterapie si alimentatia ca terapie. O sa merg la dumnealui in curand si la o sedinta de iridologie, este vorba de un aparat care scaneaza ochii si iti spune ce eventuale predispozitii ale anumitor boli ai sau chiar boala de care suferi si este non-invaziv, adica nu are efecte adverse asupra corpului, precum un RMN.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Homeopatie
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  •