Histeroscopie

03-08-2013
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Am facut recent o histeroscopie, cu anestezie locala - am vrut sa fiu lucida si sa vad exact ce face medicul- (am 27 ani) la recomandarea medicului ginecolog: diagnosticul era hipomenoree (menstruatia tine 1/2 zi sau o zi) si dansul a spus ca cel mai bine este sa vizualizeze interiorul uterului prin aceasta procedura, sa vada exact de ce imi vine asa de putin. Prima oara am refuzat, mi s-a parut o metoda mult prea periculoasa si inadecvata tipului meu de problema, mi s-a parut foarte dubios ca imi cere sa fac asta. Citind pe internet, procedura este recomandata altor tipuri de probleme, mult mai grave: fibrom, cancer, polipi, sinechie etc. Apoi, pana la urma, am facut procedura. Nici acum nu sunt impacata 100%, sunt extrem de speriata pt ca mi s-a recoltat din endometru, pt examen de laborator. Dansul a spus ca totul e ok, ca nu e nimic patologic. Intrebarea mea este: prin aceasta 'recoltare', din mucoasa uterului, din endometru, pot aparea ulterior complicatii? Pot aparea de exemplu rani pe col sau alte probleme? Sunt foarte, foarte nelinistita si regret mult ca am facut aceasta investigatie.Stiti zicala: 'Nu te lega la cap, daca nu te doare'. Astept un raspuns si va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
03-08-2013, ora 19:25
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Chiar nu inteleg de ce esti atat de speriata si iti faci probleme absolut fara motiv. Trebuia sa intrebi inainte daca iti dauneaza cu ceva si te linistea medicul.
E bine ca ai facut investigatia, acum stie medicul ca nu e ceva patologic care duce la menstra redusa.
Este imposbil sa faci rani la col, care este mult mai jos decat uterul, nu are nicio legatura teama ta cu aceasta investigatie.
Si nici recoltarea milimetrica facuta, endometru se reface lunar.
Deci fii linistita, nu e nimic grav, nu ai de ce sa stai stresata. Daca PAP si analiza secretiei ti-au iesit bine, mai poti face analize hormonale indicate de un endocrinolog.
Intreaba si mama si bunica, daca ai posibilitatea, daca au avut menstrutaie la fel. E posibil sa fi mostenit asta.
Sanatate!
0
03-08-2013, ora 19:59
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Iti multumesc din suflet pentru raspunsul prompt! Mama a avut menstruatie puternica, dupa ce m-a nascut pe mine i s-a mai redus fluxul..si bunica mea la fel, menstruatie consistenta. Peste 21 de zile voi primi rezultatul endometrului, sa dea D-zeu sa fie bine. Asa sunt eu, mai speriata din fire si mai stresata...Multumesc inca o data frumos pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: