Hirsutism+lipsa menstruatiei

29-06-2011
Evellin
Nu este medic/terapeut
Evellin
Decand a inceput(la 13 ani), menstruatia a fost foarte neregulata si o pilozitate excesiva, dar nu pe fata, mai mult pe picioare si maini. Am mers la ginecolog aproape saptamanal. Luam medicamente sa imi vina, apoi sa se opreasca. In urma cu 10 ani am fost si la endocrinolog, rezultatele au iesit bune asa ca mi-a prescris microginon. Am luat 3 luni si intr-adevar ciclul a fost regulat dar dupa ce nu le-am luat nu mi-a mai venit 6 luni. Cand a reaparut a fost iar neregulat. Mi s-a prescris apoi linestrenol timp de 3 luni. Dar tot cam asa a fost. Apoi o vreme nu am mers la nici un medic. Acum 2 ani jumate am fost la un ginecolog si mi-a prescris yasmin 3 luni. Am luat una pe zi timp dar numai 3 zile pe urma nu am mai luat intrucat mi-a fost atat de rau am crezut ca mor si fiind si operata de colecist am decis sa nu le mai iau. De atunci nu mi-a mai venit deloc decat sub duphaston si mi-a crescut par pe fata si burta. Am facut analize ba in ziua a 3-a, a 10-a, a 14-a, a 20-a, tot cam aceleasi tipuri de analize, rezultatele fiind aproximativ la fel, bine menstruatia a fost stimulata prin duphaston. Diagnosticul a fost hirsutism frust si raspunsul a fost sa iau in continuare duphaston si stiind ca vreau un copil mi-a dat si clostilbegit. Dar dupa ce am oprit sa iau in ianuarie duphastonul, pauza nu mi-a mai venit. Ultimele analize le-am facut luna aceasta si nu am mai luat duphaston din ianuarie, adica am zis ca dupa mai bine de 1 an si jumate de duphaston sa vedem ce se intampla dar nimic. Rezultatele sunt Estradiol 69, 5 Progesteron 0, 2 FT4 1, 1 TSH 1, 719 prolactina 24, 49 si testosteron liber 0, 007. Mentionez ca am 32 de ani si as vrea si sa reglez menstruatia, dar mai mult as vrea un bebe. Ce sa fac?Va rog ajutati-ma!
2 comentarii
0
30-06-2011, ora 20:56
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
Doamna draga,
Vedeti bine ca in cazul dvs. medicamentele luate dau dependenta si nici nu e bine sa supuneti ficatul cu tot felul de toxine. Va recomand cu toata seriozitatea sa apelati la un terapeut bowen, care va poate aplica terapia pentru infertilitate, care impune in primul rand reglarea ciclului menstrual. Nu intarziati, terapia poate dura pana la max. 6 luni si trebuie sa aveti si intelegerea sotului., care va participa la aceasta terapie.
0
11-09-2012, ora 21:37
Evellin
Nu este medic/terapeut
Evellin
Va rog sa imi spuneti in ce consta aceasta terapie bowen si daca cunoasteti in Oradea persoane care se ocupa cu asa ceva. Cunoasteti cazuri care au fost vindecate prin aceaste terapie? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre hirsutism și hiperpilozitate (și recomandări în ambele cazuri)
  •