Hipo Hiper glicemie fara explicatie

22-02-2012
Remus333
Nu este medic/terapeut
Remus333
Buna ziua.Prietena mea de 17 ani sufera de anomalie foarte ciudata, povestea incepe de acum 1-2 ani cand i se facea rau cand era stresata si facea glicemia 200-300.Acum de aproximativ 3 luni situatia s-a inrautatit foarte tare la inceput aproximativ o luna jumatate facea glicemia foarte ridicata 300, a avut si 380 nineintales a mers la doctor i s-au facut multe analize neacand o explicatie clara si a tinut regim foarte strict aceasta perioada, doctorii au zis ca nu este diabet deoarece i s-a facut glucoza si pancreasul reactiona in parametri.De acum 1 luna aproximativ face hipoglicemie severa, intr-o luna jumatate a lenisat de vreo 10ori si de 2 ori a venit salvarea si a rescitat-o a facut 30 glicemie si tensiune 7.Acum de cand face hipoglicemie mananca mai mult cand sa nu i se faca rau in fiecare zi, mananca si ciocolata mai des, si cand e in stare critica ia glucoza lingual sau intravenos.A facut aproape toate analizete de diabet, pancreas, tomografii, ecografii abdominale, a facut si la sistemul nervos o examinare, doctorii nu gasesc nimic nicio tumoare, problema endocrina.Ce i-au gasit a fost doar o usoara anemie, un ulcer, si 'o sfera cu lichid' in stomac despre care doctorii zic ca nu are legatura.As dori sa aflu o alta parere, situatia e critica si doctorii nu i-au dat nicio medicamentatie pentru hipo/hiper glicemie, doar ceva de ulcer, are si hipo/hiper tensiune in acele momente si doar varianta consultarii unui cardiolog mai ramane.Doctorii de la salvare erau foarte nedumeriti, norocul ei a fost ca tatal ei este medic de familie si a intervenit de cateva ori pentru a o stabiliza.Crizele cele mai grave le face atunci cand este enervoasa, suparata, stresata.Strainiu este ca atunci cand are glicemia mica 50-60 (asta cam aproape in fiecare zi si numai seara are problemele acestea) mananca mancare, ciocolata glicemia ii scade in loc sa creasca.Va rog sa raspundeti daca ati avea idee cum s-ar putea stabiliza.Ma gandesc ca ar trebui sa ia anumite vitamine, medicamente sa faca alte consultatii.
Multumesc anticipat si sa ma scuzati pentru unele exprimari neacademice.Sanate
5 comentarii
0
09-03-2012, ora 21:15
AGdriana
Nu este medic/terapeut
AGdriana
Ia vreun tratament hipoglicemiant, insulina sau pastile?
0
11-03-2012, ora 17:58
Remus333
Nu este medic/terapeut
Remus333
Nu i-a prescris niciun fel de tratament.
0
12-03-2012, ora 09:57
AGdriana
Nu este medic/terapeut
AGdriana
Tare ciudat ! In prezent mai face hiperglicemii, sau doar hipoglicemii? Ingestia de glucide oricum ajuta, daca nu absoarbe glucidele probabil trebuie perfuzie de cate ori e nevoie. Are cumva scaune diareice? I s-a facut analiza sa vada daca elimina grasimi prin scaun? Stiti exact ce mananca, nu cumva se imfometeaza pe ascuns?
Poate are prediabet, deci o inclinatie spre hiper si hipo glicemii si in acelasi timp poate are distruse acele enzime, amilaze parca se numesc care ajuta la absorbtia glucidelor.Poate are un sindrom de malabsorbtie, iata un link poate ajuta cu ceva http://www.medicultau.com/boli-si-tratamente/boli/sindromul-de-malabsorbtie-sm.php Nu sunt medic, sper doar sa ajute cu ceva, daca aflati diagnosticul, as fi curiosa ce este.Multa sanatate!
0
17-10-2020, ora 19:59
adriananencu
Nu este medic/terapeut
adriananencu
Buna! Ma regasesc si eu in aceeasi situatie, si desi am facut o gramada de analize, RMN, CT, nimeni nu imi gaseste o cauza si un tratament!
Daca ai aflat care este cauza si ai primit si o rezolvare a problemei, te rog da-mi de stire.
Multumesc
0
20-01-2021, ora 19:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
AGdriana, corpu ei asboarbe f bine glucidele, nu asta e problema, problema este ca la dulce, pancreasul ei da multa insulina si glicemia scade ! Poti sa mananci un tort si sa ai hipoglicemie, nu e nici o problema.
Problema e de ce.
In general hipo-urile apar ca urmare unei hiperglicemii mari. Daca inainte de hipo e una mare, e clar, dar nu neaparat trebuie sa fie asa, ca daca la glucoza a iesit bine, atunci nu prea ar avea hiper-uri inainte de hipo.
Ea nu stie cand vine hipo-ul ca sa masoare inainte !
Daca avea prediabet, testul cu glucoza iesea prost, dar dupa cum spune, a iesit bine, i-a iesit pe nemancate sub 100 si la 2 ore de la glucoza avea sub 140, ca asa e protocolul.

Dat fiind ca s-a facut tomografie si restul, excludem existenta unei tumoare de pancreas adica un insulinom care da hipo-uri aiurea. Daca mananca mai mult, se va ingrasa clar, daca cu ce manca pana acuma se mentinea in greutate.

Sa faca si Hemoglobina glicozilata adica HbA1C analiza sa vedem cat e, a facut prietena ta asta ? Daca da, sa spui cat a iesit. Asta e media glicemiilor pe 3 luni.

Cand era stresata se secreta mult cortizol, adrenamina care inhiba secretia de insulina, si asa s-ar putea explica 300-380 ala la nervi, se secreta prea mult cortizol probabil.
Iar cand nu este stresata glicemia e okey, si de aia este testul cu glucoza bun.

Primu pas ar fi sa prinda o glicemie inainte de hipo ala. Insa daca scade mai tare dupa masa, inseamna ca poate avea o hiperglicemie mare initial, si apoi apar hipo-urile, nu simte hiper-ul, dar simte apoi hipo-ul.
Ma intreb daca testul de glucoza a fost facut corect.

Daca...medicii nu stiu ce are si testul de glucoza a fost facut corect, aia e, ghinion, s-a dereglat ceva la creier poate, centrii de glicoreglare care comanda controlul glicemiei, sau o dereglare hormonala, insa asta s-a verificat la analize banui.
Recomand repetarea testului cu glucoza, sa se duca la medic si sa zica ca vrea o repetare, si sa-l fac la alt laborator, sa vedem.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.