Hipnoza... o sulutie pt. TOC?

15-06-2008
oana61
Nu este medic/terapeut
oana61
Fiul meu a fost diagnosticat cu TOC IN luna mai.A inceput tratamentul in Paris la spitalul de urgenta psihiatrica.Medicul ia recomandat PROZAC 20g /zi Xanax 0, 5g de 2 ori pe zi si seara Mepronizine 1tab ptr insomnie.Dupa 2 saptamani de tratament imi spuneca se sinte mai bine dar eu nu vad nici o ameliorare.Din contra este mai agitat mai nervos, violent chiar.Boala sa declansat de aprox 6 luniin urma unei deceptii amoroase.DAr obsesia cu spalatul mainilor a inceput in urma cu 3 ani.Atunci lucram intr un spital si am consultat medicul pshiholog despre aceast obicei.Mi sa spus ca nu este grav ca este adolescent si va trece.A primit ca medicatie Xanax si a urmat tratamentul 4 luni pana cand am plecat eu in Franta.Sa simtit bine si nu a mai urmat tratamentul.Acum traieste un cosmar si eu alaturi de el. NU stiu ce sa fac, nu stiu cum sa ma port cu el sa nu i declansez anxietate si crize.Obsesiile, ritualurile ii fac viata cosmar
Este constient ca este absurd ce face dar nu se poate controla.UN SFAT BUN, O INCURAJARE M AR AJUTA FOARTE MULTIN ACEASTA SITUATE.SUNT SINGURA PRINTRE STRAINI, CU UN FIU BOLNAV. CREDE CA NUMAI HIPNOZA IL VA AJUTA
MEDICUL PSIHIATRU NU A FOST DE ACORD CU ACEASTA METODA.A INCERCAT CINEVA CU TOC ACEST TRATAMENT???? VA MULTUMESC ANTICIPAT
6 comentarii
0
19-06-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu va sfatuiesc. Mie hipnoza mi-a agravat boala. Treceam printr-un fenomen de regresie. In sensul ca de multi ani nu mai luam medicamente si actionam si gandeam ca un om normal. De la hipnoza, starea s-a agravat.
0
21-06-2008, ora 00:00
oana61
Nu este medic/terapeut
oana61
Multumesc clara_p.Sincer nici eu nu am incredere in aceasta metoda de tratment.Este o metoda putin cunoscuta.Te rog spune mi ce tratament ai urmat si in cat timp de la inceperea lui ai inceput sa te simti bine.Multumesc anticipat.
0
22-06-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna Oana,
N-am mai intrat de mult pe site, asa ca imi cer scuze pentru intarziere.
Din ce scrii tu, baiatul tau era pe tratament foate bun pentru TOC dar insuficient, tipic european din pacate.
Zici ca i s-a dat numai 20mg/zi Prozac, este o doza foarte mica, daca vei vedea si in prospectul medicamentului se administreaza doze mari, bineinteles crescute progresiv.
Nu lasa baiatul fara medicatie caci sufera ingrzitor, este o boala careia nu i-am gasit cuvinte pentru a o descrie in privinta suferintei la care este supus pacientul.
Ma mir totusi ca in Franta s-au oprit la o doza asa de mica, ba mai mult, i l-au intrerupt la un moment dat, pen ca si eu am trait in Franta, iar mie mi-l dadea medicul de familie in doza mare (in perioadele cand nu ma simteam ok).
Sfatul meu, faceti programare la un psihiatru si sa inceapa cat de curand un tratament medicamentuos pentru a-i atenua suferinta. Apoi ar fi bine sa inceapa si o psihoterapie cu un psiholog bun cu rezultate (subliniez acest lucru)in tratarea TOC.
Oricum tinem legatura, ma voi ruga pentru copilul tau:)
0
22-06-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ca am uitat, nu este recomandata hipnoza.
Terapia care ajuta TOC este cea cognitiv-comportamentala.
Numai bine:)
0
01-07-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
oana61, nu ne-ai mai zis ce ai facut cu fiul tau, ai ajuns la medic?
se simte mai bine?
ma rog pentru voi!
doamne ajuta!
0
16-07-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
oana61
Pe langa tratamentul pe care doar un medic specialist poate sa il prescrie pentru fiecare caz in parte, am fost si m-am spovedit si m-am impartasit. Incercati sa faceti asta in paralel si veti vedea de ce rezultate uimitoare veti avea parte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: