Hipertensiune arteriala primara

06-04-2011
Anessia
Nu este medic/terapeut
Anessia
Buna ziua! Am varsta de 38 de ani. De doua saptamani am avut niste simptome ciudate -amortirea mainii drepte cu durere din umar.Am fost la medicul de familie si atunci cand mi-a luat tensiunea, am fost foarte mirata ca am t 150/100.Am facut analizele de sange-glicemia, colesterol, trigliceride, etc., in principal bune, dar Ca la limita inferioara.Mi s-a spus ca am o hipocalcemie si o usoara anemie(probleme cu care ma confrunt de multa vreme). Am luat Ca+Mg+Zn si vitamina E -dupa care m-am simtit foarte bine.Am facut doua radiografii la coloana vertebrala-cervicala si lombara, rezultatul-fara modificari osoase.Dupa o saptamana am fost la urgente, m-am simtit foarte rau, ameteam si aveam atunci tensiune 190/90.Ieri am fost la cardiologie-mi-a spus ca inima nu este marita, nu are grasime, doar ca bate prea repede. Diagnostic-tahicardie cardiaca, ischemie laterala.Problema este hipertensiunea. Mi s-a prescris un tratament -Nebilet 5 mg1/2 zi si Santini 10 mg 1 /zi timp de trei luni, apoi sa ma prezint la control.Medicamentele sunt puternice si sunt doar pentru tensiune.Ma nelinisteste ischemia. Anul trecut, ambii parintii au facut infarct miocardic.Tata a decedat din pacate, el fiind si diabetic, mama nefiind cardiaca, dar cu probleme cu tensiunea din tinerete. Tensiunea mea este buna dimineata, creste in cursul zilei. Ma gandesc sa-mi fac si investigatii la tiroida.
Va rog f mult ajutati-ma cu un sfat.Totul functioneaza pe relatia cauza-efect, eu voi lua medicamente de tensiune, dar cauza care este ?! Cauza ramane.Va multumesc anticipat!
Cu deosebita consideratie,
Anessia
1 comentarii
0
11-04-2011, ora 11:06
Teia55
Nu este medic/terapeut
Teia55
Buna ziua

Am 56 ani si sunt din Craiova. In urma cu cativa ani am fost diagnosticata cu HTA esentiala. Am tratament si in prezent cu prestarium, norvasc si tertensiv. In general tensiunea este sub control, adica in jur de 13 / 7 sau 13 / 8. Sunt zile insa cand ma trezesc dimineata cu 15 / 9 sau 14 / 8 si ma simt rau deoarece fiind sub control medical am inceput sa simt si cea mai usor ridicata hipertensiune pe care o fac. Aseara, de exemplu, am facut baie cam tarziu. Era deja ora 22; stiam ca nu e bine dar am facut totusi baie la o temperatura normala a apei. In general nu fac bai fierbinti. Dimineata am avut deja hipertensiune 16/ 9. Mi-era rau. Mi-am luat prestariumul, am luat 1/2 diazepam si apoi, mai tarziu un Magne B6. Acum mi-am revenit dar sunt speriata. Stiu ca am lipsa de Ca, Mg iar colesterolul era cam 220 cu cateva luni inurma. Nu sunt grasa; dimpotriva am 162 inaltime si 55 kg. Mentionez ca am avut mult stres in ultima perioada, adica mai exact de vreo 4 luni; mama a fost bolnava, inetrnata de creo trei ori in spital aici si la Bucuresti [ probleme cu tiroida ], sotul meu a avut o saptamana de repaos din cauza unei discopatii lombare, ambulante, etc si asta m-a bulversat. In ultimele 7 luni am slabit 4 kg si nu-mi place. Incerc sa-mi revin si nu reusesc. La servici, alt stres. Ce sa mai fac sa nu mai intru in panica ori de cate ori cineva din familie se imbolnaveste si are nevoie de ajutorul meu? As vrea sa fiu mai indiferenta dar nu pot. Ce ma sfatuiti? In perioadele cand nu sunt stresata, nu am probleme.
Va multumesc anticipat
Teia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  • Primul tratament pentru hipertensiune s-a dovedit a fi un succes
  • Hipertensiunea la femeile însărcinate crește riscul de obezitate la copii
  • Hipertensiunea arterială redefinită
  • Hipertensiunea - dieta ar putea fi mai eficientă decât medicamentele?
  •