Hipertensiune arteriala

13-11-2010
PaulCalugar
Nu este medic/terapeut
PaulCalugar
Buna ziua! Numele meu este Paul Calugar si am 20 de ani.De ceva timp am depistat o usoara crestere a tensiunii arteriale. 140-90 150-95(la mana dreapta) 125-85(la mana stanga).Imi masor tensiunea cam de 2 3 ori pe saptamana si valorile oscileaza intre aceste valori.(nu folosesc un aparat electronic)
Sunt putin confuz in legatura cu diferenta tensiunii dintre mana stanga si mana dreapta.
Nu am fost inca la medic.Prietena mea este studenta anul 6 la medicina si imi tot spune ca e pe baza de stres dar o vad si pe ea putin confuza cand o intreb de aceasta diferenta.

Multumesc!!!
2 comentarii
0
14-11-2010, ora 12:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Valorile tensionale difera de cele mai multe ori de la o mana la alta, daca tensiunea e luata in picioare sau stand jos, daca e luata dimineata, la pranz, seara sau noaptea, daca am mancat sau nu etc. etc...e mereu influentata de numerosi factori interni si externi.dar diferentele nu sunt semnificative.Dupa cum stii, nici distanta brat drept-inima, brat stang-inima nu este aceeasi.cand apar asemenea valori diferite la un brat si la celalalt, se ia in considerare valoarea mai mare.Fii atent ce mananci, tine sub control greutatea, nu fuma.fa si cateva analize sanguine si prezinta-te cu ele la medicul e familie pentru indrumari. La varsta ta nu ar trebui sa ai TAD 90 sau peste.
0
18-12-2010, ora 06:28
laurentiuonc
Nu este medic/terapeut
laurentiuonc
eu am 23 ani, sufar de hipertensiune de 6 luni.140/80;150/80. in urma unui infarct de miocard al tatalui, probabil am suferit cateva atacuri de panica. e posibil ca acestea sa fie cauza hipertensiunii mele? la un moment dat stateam cu frica sa nu fac si eu infarct. la cardiolog totul a iesit in regula, analizele la fel. dupa un timp, tata se simte bine, eu m-am calmat iar tensiunea mea totusi nu revine la normal. intre timp m-am si angajat, a crescut si stresul si fac ture si noaptea. acum caridologul mi-a recomandat 1/2 pastila Nebilet dimineata, eu totusi as incerca un medic homeopat. ce imi recomandati?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  • Primul tratament pentru hipertensiune s-a dovedit a fi un succes
  • Hipertensiunea la femeile însărcinate crește riscul de obezitate la copii
  • Hipertensiunea arterială redefinită
  • Hipertensiunea - dieta ar putea fi mai eficientă decât medicamentele?
  •