Hipermetropie cu astigmatism - ajutor va rog.

16-03-2011
MitzaPCH
Nu este medic/terapeut
MitzaPCH
Buna seara numele meu este Mihai si banuiesc ca am o problema grava.. la inceput nu stiam despre ce este vorba, astazi am fost la un consult oftalmologic si am ramas masca.. eu am purtat cand eram copil niste ochelari pentru astigmatism parca.. dar dupa un an i-am lasat sa putrezeasca in toc.
Bun.. sa o iau cu inceputul.. domn doctor mi-a pus o serie de lentile, 3 la numar pentru a-mi corecta vederea.. toate bune si frumoase vedeam ultimul rand de pe placa.. dar.. sincer sa fiu nu ma pot obisnui cu gandul ca o sa port ochelari.. chiar nu am nevoie de o grija in plus.. intrebarea mea ar fi.. este posibil sa fac ceva ? stiu eu.. o operatie.. care sa-mi aduca dioptriile la 0.. sau macar sa le lase asa cum sunt si sa nu mai creasca.. L-am intrebat si pe domnul doctor dar mi-a spus ca nu ar fi indicat pentru ca daca s-ar intampla ceva cu ochiul sanatos risc sa nu mai vad.. acum.. nu stiu ce sa cred..
Mentionez am: OD +1, 25 sferic, +0, 75 cilindru, axa 100 dp/mm 69
OS +0, 75 sferic, +0, 75 cilindru, axa 70 -
Observatii: VOD20/25ccp si VOS 20/50ccp
Astept un raspuns, multumesc anticipat.
1 comentarii
0
19-03-2011, ora 09:46
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Sa inteleg ca ochiul stang nu vede bine cu prescriptia optica adecvata, adica este ambliop si noi nu putem trata, deocamdata, ambliopia decat la copii; se poate face corectie chirurgicala laser prin interventie la nivelul corneei, dar vederea va fi aceeasi ca si cu ochelari, ochiul stang tot ambliop ramane; riscuri exista pentru orice interventie chirurgicala, chiar daca nu este o interventie chirurgicala importanta; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.