Hipermetropie ambliopie adult

24-06-2014
Audy
Nu este medic/terapeut
Audy
Buna ziua, numele meu este Claudiu si am probleme cu vederea inca de cand eram mic, insa pana in prezent nu am facut nimic pentru a remedia acest lucru. In urma cu cateva luni am fost la un consult la o clinica de oftalmologie, iar rezultatele consultului au fost dioptrie 6 pe ochiul stang si 0.5 pe cel drept, iar dupa ce mi-a pus picaturi aceste dioptrii au crescut la 8.5 pe stangul si 1.5 pe dreptul.
Doctorul mi-a prescris lentile de contact cu purtare permanenta avand dioptrie 3 pe stangul si fara pe dreptul, dar si o pereche de ochelari cu dioptrie pe dreptul si fara pe stangul pe care ar fi trebuit sa ii port cand stau la calculator. De asemenea, mi-a zis sa port ocluzie pe ochiul bun (dreptul) timp de 2-3 ore pe zi stand in fata calculatorului/televizorului pentru a stimula ochiul stang.
Cand am fost sa imi procur cele prescrise, vanzatoarea de la magazinul de optica a fost destul de uimita de ce trebuia sa cumpar si mi-a recomandat inca un consult. Asa am si facut, iar rezultatele cu aparatul au fost aceleasi, insa acest doctor mi-a spus ca ambliopia nu poate fi tratata la persoane cu varsta de peste 10 ani, deci in concluzie ocluzia ar fi in van. Dupa ce mi-a pus sa probez mai multe dioptrii pentru a vedea cum ma simt eu mai confortabil, mi-a prescris o pereche de ocheari cu dioptriile 1.5 pe stangul si 0.75 pe dreptul.
Personal sunt cam confuz, nu inteleg cum 2 doctori de acelasi profil pot avea pareri atat de diferite...
Am cautat pe internet despre ambliopie si am gasit revitalvision, insa nicaieri nu gasesc ceva de preturile acestora, ceea ce ma face sa fiu cam sceptic in ceea ce ii priveste.
3 comentarii
0
24-06-2014, ora 15:32
Audy
Nu este medic/terapeut
Audy
Tocmai am sunat la ei (revitalvision) si am aflat ca pretul unui astfel de tratament ar costa in jur de 4000 lei. De asemenea, am inteles ca ar avea si o clauza conform careia daca nu sunt imbunatatiri, ti se restituie banii, mai putin cei pentru consultatii. Am primit o explicatie cum ca 85 % vad cu 3 linii de panou mai bine dupa acest tratament, 10 % cu 2, iar cei 5 % care vad doar cu 1 linie peste ce vedeau inainte, sau chiar fara imbunatatiri ar primi acei bani inapoi.
Personal am in continuare retineri, iar suma mi se pare foarte mare pentru ceva care este atat de nesigur.
0
26-06-2014, ora 10:53
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata!Personal, v-as fi prescris o lentila de + 6 D sferice la ochiul ambliop, ocluzie 6 ore pe zi la ochiul bun timp de 6 luni plus activitati pentru aproape ( calculator, incercam si citit) pentru ochiul ambliop. Este ok prescriptia de ochelari pentru ochiul bun, pentru aproape ( citit si calculator). In plus, 30 de sedinte Neurovision( sunt cateva clinici in Bucuresti care fac terapia). Si speram ca obtinem o dezambliopizare macar partiala a ochiului cu ambliopie. O zi buna
0
27-06-2014, ora 10:44
Audy
Nu este medic/terapeut
Audy
Va multumesc pentru raspuns, dar acesta m-a bagat si mai mult in ceata. Avand acum parerea a 3 specialisti nu pot ajunge decat la concluzia ca fiecare isi da cu parerea, nu exista ceva standardizat. Personal sunt foarte confuz si nu stiu ce sa fac, pentru ca este vorba de sanatatea mea si in mod cert nu toate parerile sunt la fel de bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nanopicăturile oculare ar putea reduce necesitatea ochelarilor de vedere
  •