Hernie de disc?

20-01-2015
maura68
Nu este medic/terapeut
maura68
Buna ziua
In urma unor dureri sacaitoare de picior si o rigiditate cand ma puneam in miscare, plus dureri de spate in zona lombara, am ajuns sa facla indicatia medicului de familie, o radiografie.acum am intrat in posesia rezultatului si as vrea sa imi explicati mai clar ce inseamna :1- tendinta la rectitudine, pensare moderata T 12-L 1, osteofite incipiente ant-lat.2- stergerea partiala a i.s.i/.stg, osteoporoza.
Mentionez ca am 1, 72, 90 kg, 46 de ani si daca ma puteti lamuri, va rog sa imi spuneti care e diagnosticul ca nu am inteles prea bine.Asta e pentru mine si mai am o intrebare care e pentru diagnosticul fiului meu care are 15 ani si care cu ceva timp in urma la o ora de sport a facut o miscare mai brusca si a ramas cu ceva dureri la articulatia piciorului drept zona iliaca, a facut si el o radiografie si rezultatul e : ingrosare difuza sprinceana acetabulara bilaterala(asa cred ca scrie).calcificare ligamentara dr. Va rog din suflet un raspuns.
3 comentarii
0
20-01-2015, ora 19:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Interpretarile radiologice scrise prezentate de catre D-voastra nu pot fi comentate, deoarece nu sunt semnificative in absenta examinarii clinice directe, obligatorie in elaborarea diagnosticului si a tratamentului.
In cazul D-voastra poate fi vorba despre distrugerea cartilajului articular al soldului (coxartroza), dar si de un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), ambele cauzate de greutatea enorma (peste 30 kg in exces) si de efortul fizic exagerat.
In cazul fiului este greu de precizat originea suferintei: o afectiune vertebrala lombara, o problema intrinsec articulara coxo-femurala, o tendinita a ilio-psoasului etc.
In ambele cazuri se impune examinare clinica la ortoped, care va analiza el insusi radiografiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-01-2015, ora 08:47
maura68
Nu este medic/terapeut
maura68
Multumesc de raspunsul prompt, as vrea sa va spun ca medicul de familie mi- a dat un tratament cu aflutop, un unguent reumagel si alfad3 plus ceva vitamine, a zis ca sa repet peste o luna jumatate, a recomandat ceva masaje. Stiu ca trebuie sa mai pierd din greutate, dar vreau sa va mai intreb, e doar o uzura a coloanei, a cartilajelor ??e reversibil sau e vorba de vreo hernie?? Si va trebui operata?? Ar fi indicat un rmn pentru mai multa informatie.pentru ca pana acum am facut de cateva ori cate o repriza de injectii pentru dureri de spate(rheumavek, sau altceva tot din aceasta clasa) cam o data pe an cand ma necajea mai tare. Stiu ca modul de viata, dieta...dar in practica e mai dificil.
In legatura cu baiatul a recomandat sa mai facem si niste analize, un aslo si acum lioton gel.intreb daca are legatura cu faptul ca a avut cand era mic un aslo marit dar a facut tratament cateva saptamani cu moldamin apoi o doctorita a zis ca scimbam injectiile cu altceva apoi aslo era mai scazut. E ceva care o sa ii afecteze pe viitor articulatiile si ce ar trebui sa mai faca??
0
22-01-2015, ora 10:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Gravitatea situatiei de la nivelul coloanei va fi cuantificata de specialistul neurochirurg, care va aprecia necesitatea (sau nu) a unui examen RMN.
Nu va ajuta medicamentele, injectiile, masajul sau unguentele, ci numai scaderea masiva in greutate si reducerea drastica a efortului fizic.
In cazul baiatului nu cred ca este vorba despre o infectie streptococica (desi nu este exclusa), mai curand fiind vorba despre o supra-solicitare de tip sportiv. Un reumatolog poate face aceasta diferenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: