Hernie de disc, toate vertebrele coloanei lombare intrare in maduva spinarii

31-07-2012
Flore23
Nu este medic/terapeut
Flore23
Cum spuneam si in titlu, iubitul meu a avut in ultimul timp niste dureri ingrozitoare de spate cu tot cu picior si nu a luat nici o masura pana nu a ramas intepenit, a fost atunci la peste 5-6 doctori si-a facut RMN si i-au spus ca in copilarie ar fi avut maladia shtutman sau ceva de genul si acum are inelul stang rupt, hernie de disc, discopatie lombara si toate vertebrele coloanei lombare intrate in maduva... majoritatea doctorilor i-au spus k trebuie operat de mai multe ori, insa ca exista un risc foarte mare sa ramana paralizat :|, unul dintre ei l-a trimis la un tratament de 30 milioane cu electrosocuri, l-a facut si pe ala, insa durerile sunt din ce in ce mai mari, ii amortesc picioarele si nu le mai simte, are doar 25 de ani. suntem speriati si nu stim la cine sa mai apelam, el nu vrea sa se opereze pentru ca ii e frica sa nu ramana paralizat. nu stim la cine sa ne mai ducem si ce sa mai face, va rog ajutati-ne, exista vreo posibilitate vreun tratament orice sa nu trebuiasca operat? si daca nu, cat e de riscanta operatia??!
3 comentarii
0
01-08-2012, ora 10:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti perfecta dreptate: decizia de a nu se opera, in ciuda indicatiilor medicale primite, poate duce la complicatii redutabile (paralizii, pareze etc).
Tratamentul sindromului compresiv lombar (hernie de disc) consta fie in kineto-terapie, fie in interventie chirurgicala.
V-as sfatui sa mai consultati inca un neurochirurg, pana nu este prea tarziu (sechelele de tip neurologic pot deveni ireversibile).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-08-2012, ora 10:47
Flore23
Nu este medic/terapeut
Flore23
Multumesc mult pentru raspuns, dvs.va ocupati cu asta? Daca da, unde va putem gasi?!
0
01-08-2012, ora 10:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problemele coloanei lombare sunt de competenta neurochirurgului, ori eu ma ocup doar de chirurgia ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: