Hepatocarcinom multifocal diagnosticat dupa implant stenturi

12-08-2013
Vio.
Nu este medic/terapeut
Vio.
Apelam la sprijinul d-stra in vederea lamuririi unei probleme grave medicale. Este posibil ca unei persoane careia intr-un termen de nici 2 luni de la o interventie de implantare de stent pe artera descendenta aterioara si artera coronara dreapta, sa fie diagnosticata cu Hepatocarcinom Multifocal, Ciroza Hepatica, Tromboza de Vena Porta, fara ca medicii sa nu fi observat toate acestea urmare investigatiilor efectuate in prealabil implantarii acelori stent-uri? In situatia in care s-a observat afectiunea (indicatie in bilet externare 'examinare CT abdominal (nodul hepatic)'
nu era normal a se aduce la cunostinta pacientului si familiei acestuia, in prealabil implantarii efectuate? Multumim anticipat.
3 comentarii
0
13-08-2013, ora 21:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ba da, era normal, dar ce anume sa i se mai aduca la cunostinta pacientului si familiei sale, altceva decat ca trebuie sa faca un CT abdominal ? iar efectuarea "prealabila" stentarii coronariene, nu era necesara, pentru ca sunt 2 lucruri diferite complet.
0
14-08-2013, ora 10:55
Vio.
Nu este medic/terapeut
Vio.
Sunt intr-adevar 2 lucruri diferite complet, decizia cu privire la efectuarea stentarii coronariene ar fi fost influentata de instiintarea acestui diagnostic fatal, cu atat mai mut cu cat costul stentarii a fost foarte mare, fara drept de decontare prin Casa de Sanatate. Asadar, indicatia investigatiei CT abdominal ar fi trebuit indicata in prealabil stentarii.pentru a lua decizia finala functie de sansele de vietuire si pe ce termen raportate la eforturile financiare (8000 euro), tinand cont si de varsta pacientului 70 ani. Multumim.
0
15-08-2013, ora 21:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere! nu cred ca poate nimeni sa spuna ca trebuia musai facut CT-ul inainte de stentare, caci chiar daca un hepatocarcinom inoperabil e o boala fatala, prognosticul de viata al acesteia este de luni de zile, cu tratament adecvat si cu raspuns bun putandu-se ajunge la chiar foarte multe luni in plus. pe de alta parte un risc crescut de infarct neglijat poate sa curme viata unui om chiar si intr-o zi, daca nu se intervine dupa cum e indicat. nu cred ca se poate pune pret pe asta...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: