Hepatita la copil nou nascut

30-01-2014
andriana_buta
Nu este medic/terapeut
andriana_buta
Buna ziua!
va voi fi recunoascatoare daca ma ajutati cu un sfat referitor la problema cu care se confrunta familia mea. Fetita(este nepotica mea) s-a nascut pe 13 ianuarie, cu greutate de 3.8 kg, imediat a fost dusa la sectia de reanimare nou nascuti, unde a stat 2 saptamani, avand la nastere organele interne marite si icter, a stat sub lampa UV aproape 1 saptamana si i s-a facut transfuzie de sange in prima zi de 2 ori. Initial diagnosticul a fost boala hemolitica, survenita ca urmare a conflictului RH. La 2 saptamani, parintilor li s-a spus ca copilul are hepatita, si dupa analize li se va spune de la ce, dar o sa dureze, timp in care mama si fetita raman internate, medicii dau foarte putine informatii, pretinzand ca totul e bine.
Mentionez ca pe perioada sarcinii, mama a trecut toate controalele si analizele, inclusiv amniocenteza, pentru ca are Rh negativ, iar la copil Rh e pozitiv. Toate analizele au fost facute la un spital cu o reputatie foarte buna, unde a si nascut, iar pe perioada sarcinii toate analizele fiind perfecte. Ultimul ultrasunet a fost facut cu 2 saptamani inainte de nastere, medicii nu au vazut nici un fel de probleme. Mama este la a doua sarcina si prima fetita s-a nascut sanatoasa, are 2 ani jumatate, fara nici un fel de probleme. La a doua sarcina, in aceleasi conditii, am citit pe net, ca mamei la 28 de saptamani de sarcina era necesar sa i se faca o injectie cu imunoglobulin, care nu a fost facuta, i s-a facut una imediat dupa nastere. Nimeni din familie nu a fost infectat sau purtator de virus.
Este vreo sansa ca copilul sa nu ramana cu sechele pe viata, si sa treaca de la sine sau este vreun tratament(din cate stiu pentru hepatita, indiferent de tip, nu prea sunt tratamente)? Multumesc
1 comentarii
0
30-01-2014, ora 16:02
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua !

E dificil de apreciat care va fi evolutia bolii, mai ales ca nu sunt definitivate toate investigatiile necesare. Pentru hepatita, inafara medicatiei clasice, alopate, exista si tratamente naturale, cum ar fi cele homeopate sau / si gemoterapice, care pot fi prescrise in urma unei consultatii
speciale, individualizate, de catre un medic cu competenta in homeopatie.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de hepatită - cum recunoaștem hepatita
  • Tipurile de hepatită și gravitatea fiecăreia
  • Hepatita - clasificare, tipuri, diferențe și întrebări frecvente
  •