Poate hepatita C sa genereze astrocitomul?

23-04-2010
BigGuy
Nu este medic/terapeut
BigGuy
Intrebarea mea se adreseaza atat medicilor hepatologi cat si celor neurologi/neurochirurgi, dar si celor care au avut experiente asemanatoare cu a mea si ma pot lamuri.
Am 22 de ani, am fost diagnosticat in 2004 cu tumora cerebrala frontala stanga. Am fost operat la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, iar conform analizei histopatologice a tumorii, a fost vorba de astrocitom grad 1 benign. Nu am urmat tratament oncologic (nici radio, nici citostatice), deoarece doctorii care m-au operat au considerat ca nu este nevoie, ca nu va recidiva.
La mijlocul anului 2006, tumora a recidivat, m-am intors la Bucuresti unde am fost din nou operat. Diagnosticul pus a fost, din nou, astrocitom gradul 1. Am urmat dupa operatie tratament oncologic la Institutul Oncologic din Bucuresti. Urma sa fac 10 cure cu Cisplatin si Etoposid, tratamentul a fost intrerupt, pentru ca ficatul meu a inceput sa cedeze. Rezultatul analizelor au aratat valori ale transaminazelor mai mari decat normal si ulterior, am fost diagnosticat cu hepatita C.
Cea mai plauzibila explicatie ar fi ca am luat virusul la una din operatii, cand mi-a fost transfuzat sange infectat. Iata insa intrebarea mea : Am citit pe internet ca hepatita C poate genera, prin insuficienta hepatica, afectiuni ale celulelor din creier. Poate hepatita C sa genereze astrocitomul?

Multa sanatate tuturor si astept raspuns.
5 comentarii
0
23-04-2010, ora 17:22
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
nu, hepatita nu are cum genera astrocitomul- sunt afectiuni diferite- iar afectarea cerebrala din insuficienta hepatica nu se manifesta prin formarea unei tumori.
0
23-04-2010, ora 19:15
BigGuy
Nu este medic/terapeut
BigGuy
Cred ca pe Wikipedia, citind despre hepatita C, am vazut ca ficatul, care nu functioneaza corect, poate elimina substante care, la randul lor, afecteaza anumite celule nervoase. Altfel nu imi explic recidiva.M-am exprimat prost, nu ma refeream la boala in sine.
0
25-04-2010, ora 09:57
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
asta da, este adevărat, dar în mai mult timp de evoluţie nu aşa de la început
0
25-04-2010, ora 17:24
BigGuy
Nu este medic/terapeut
BigGuy
Cam cat timp?
0
29-04-2010, ora 10:42
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
depinde de la om la om, de controlul sistemului imunitar asupra virusului, de gradul de afectare al ficatului etc- o biopsie hepatică vă va indica stadiul hepatitei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  •