Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Hepatita B

26-04-2011, ora 10:58
Autor: mm_62
In urma unor analize am descoperit ca am hepatita B.
PCR ADN HBV CANTITATIV
Incarcatura virala : 769 copii ADN HVB/ml (2, 89 log copii ADN HVB/ml)
226 UI/ml (2, 35 log UI/ml)
Sensibilitatea metodei: 51 copii ADN HVB/ml (1, 71 log copii ADN HVB/ml)
15 UI/ml ( 1.17 log UI/ml)

Va rog spuneti-mi cat de grav este si ce regim alimentar trebuie sa tin. Am 48 de ani. Am facut tratament cu hepatoprotector 3 luni, acum iau lagossa si dupa aceea incep cu sargenor timp de 3 luni.
2 comentarii
28-04-2011, ora 17:15
Autor: younika
acum o sapt m am intepat cu un ac contaminta cu virusul b.am spalat imediat locul"punctionat"din greseala si dezinfectat cu SENSIVA care din cate stiu inactiveaza virusul...sunt foarte speriata insa pentru ca am o imunitate f scazuta.de mentionat este faptul ca pacientul a tinut tratament riguros iar transaminazele ies in parametrii normali. o sa imi fac in fiecare saptamana verificarea transaminazelor a gamma gt ului si sper din tot sufletul s anu l fi contactat...ins apna atunci am numai ganduri negre...am uitat sa specific ca acum am 24 de ani si am facut vaccinul pentru virusul b la 18 ani...la imunitatea mea cred ca nu mai sunt prezenti anticorpii...ce parere aveti?

30-04-2011, ora 10:58
Autor: senocika
Am fost si eu diagnosticata cu hepatita cronica virala B in luna noiembrie 2010 la spitalul cfr din iasi, am 56 de ani si nu mi s-a facut viremia pe motiv ca nu sint fonduri. De fapt am fost lasata la voia intimplarii, fara nici un tratament, desi in primele 2 luni a tot tergiversat doctorita intocmirea dosarului in speranta ca ii voi da ceva ciubuc.I-am explicat faptul ca din pensia me de 500 de lei nu am de unde.Am contribuit la sist.de sanatate din romania 32 de ani si acum am fost lasata in mila domnului.Cu ajutorul unei rude in luna febr.2011 am reusit sa fac din nou toate controalele si analizele la spit.Arcadia dar viremia tot nu am facut-o pe motiv ca virusul de care sufar este inactiv! Din analizele facute, transaminazele sint : TGP 31, TGO 30, Hbe Ac prezent SI hbE aG 0, 29.Diagnosticul final m: hepatita cronica virala B inactiva pentru care mi s-au dat hepatoprotectoare :Liv 52 DS 2 pastile pe zi si Sargenor 2 fiole pe zi pe care nu pot sa-l iau pt.ca dupa 3 fiole am crezut ca mor de ficat.Va trebui sa revin la Arcadia peste 6 luni (daca voi avea bani)Va rog sa-mi spuneti daca stie cineva ce as putea face in cazul meu?
Sint disperata. Va multumesc anticipat celor care imi vor raspunde!
Adaugă un comentariu / răspuns


12-03-2015, ora 13:50
NeoBianacid
NeoBianacid - Tratează aciditatea și refluxul gastroesofagian.

Protejează mucoasa gastrică, calmează rapid arsurile, durerea și senzația de aciditate. Ideal și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.
Aflați mai multe
06-02-2015, ora 10:30
Zir-Fos
Ați urmat un tratament cu antibiotice sau acuzați dureri abdominale, diaree, constipație, balonări?
Zir-Fos® este cel mai performant produs de refacere a florei intestinale și reglează toate tulburările tranzitului intestinal, fiind singurul produs farmaceutic cu rezultate benefice atât în ameliorarea constipației, cât și în tratarea diareei, odată cu alte probleme specifice disconfortului abdominal. Aflați mai multe