Hemoroizi?

21-07-2007
lorelei_
Nu este medic/terapeut
lorelei_
Sotul meu spune ca are/simte niste proeminente la nivelul anusului si uneori dureri cand are scaun. In mod normal as gandi ca este vorba de hemoroizi. Atunci cand ridica obiecte f grele are dureri mari in acea zona. Este acesta un simptom pt hemoroizi? Multumesc :)
25 comentarii
0
21-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da. Iată un diagnostic corect. Nu strică totuşi să fie confirmat de un medic şi să treacă la faza următoare: cea a tratamentului.
0
13-02-2009, ora 14:26
anastacia
Nu este medic/terapeut
anastacia
Buna ziua! A-s avea si eu o intrebare.Prietenul meu se comfrunta cu hemoroizi de ceva vreme incoace, insa de cateva zile are scaun cu sange! Ne puteti ajuta intr-un fel cu un sfat sau ce tratament ar trebui sa faca, va multumim!!
0
24-02-2009, ora 18:52
ralucaubita
Nu este medic/terapeut
ralucaubita
salut! am o problema care ma sperie si nu stiu ce pot sa fac. de aproximativ 2 saptamani sangerez si am o senzatie de usturime...intepaturi, in jurul anusului, de fapt e doar un punct...mentionez si o stare de incordare, toate astea au loc in timpul scaunelor. nu stiu ce poate fi nu am intretinul contacte anale cu nimic si cu nimeni, folosesc gel intim cu ph neutru dupa fiecare scaun...nu pot sa-mi dau seama ce sa intamplat. va rog di suflet sa-mi dati un sfat, indicatie. multumesc!
0
02-06-2009, ora 00:09
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Buna ziua! Am o problema similara si as vrea sa stiu diagnosticul corect. La nivelul anusului mi-a aparut o excrescenta dureroasa de aproximativ 1 saptamana iar acum au inceput sa apara sangerari usoare. este posibil sa fie hemoroizi? In timpul scaunelor nu apar dureri. As vrea sa stiu la ce tip de cabinet pot merge pentru o consultatie si un diagnostic corect?
0
04-06-2009, ora 15:29
deea_2007
Nu este medic/terapeut
deea_2007
Tratamentul hemoroizilor este chirurgical, dar se pot lua masuri de calmare a lor prin procedee efectuate la domiciliu. In mod normal, hemoroizii devin durerosi in momentul cand vena este inflamata in urma unui cheag de sange care a astupat-o.
Masuri profilactice si de tratament
Se folosesc baile calde de sezut, care fac ca cheagul sa se reasoarba (se sta cu fundul in apa calda timp de 20 de minute, cu sare, dar apa nu trebuie sa depaseasca sezutul).
se mai poate face bai de sezut cu musetel si coada-soricelului, comprese locale si spalare cu galbenele sau castane macinate. Se poate bea ulei de chiparos, de muscata sau de rozmarin.
Baile de sezut cu ulei de cetina si de pin au efect benefic.
Se mai recomanda comprese reci cu argila, aplicale timp de 1-2 ore, si cataplasme cu foi de varza zdrobite.
Masuri igienice:
- dupa eliminarea fecalelor stergere cu hartie igienica fina, spalare cu apa fiarta si racita, dupa care se aplica un strat subtire de vaselina medicinala;
- combaterea constipatiei;
- evitarea statului prelungit in picioare, mai ales in pozitii fixe, cat si a umblatului pe jos pe durate mari;
- interzicerea calaritului si a mersului pe bicicleta;
- interzicerea fumatului;
Alimente interzise: vanat, branza fermentata, maioneza, sosuri, piper, ardei, mustar, cafea, bauturi alcoolice etc
Afecţiunile din zona anala răspund foarte bine la un tratament cu bai locale, comprese si unguente. Cea mai buna planta este Coada Calului Puneţi să fiarbă o oala cu apa si când incepe sa fiarba aşezaţi deasupra intr-o sita doi pumni de planta. Când planta se înmoaie si este fierbinte, se scoate si se pune intr-o pânza curata si se pune locul bolnav. Compresele trebuie sa fie neapărat calde. Ele se ţin mai multe ore sau se lasă aşa peste noapte.Tratamentul a dat rezultate fără excepţie
0
24-08-2009, ora 19:19
lyana8520
Nu este medic/terapeut
lyana8520
Ma ingrijoreaza foarte mult aceste lucruri. Am dureri la scaun, sangerari foarte abundente ca si cum as fi la menstruatie. Mentionez ca de fiecare data in timpul scaunului mi se intampla, uneori si la urina, daca are loc la scurt timp de la terminarea scaunului. Nu am intretinut relatii sexuale anale. Nu stiu foarte clar diferenta dintre fisura anala sau hemoroizi. Ajutati-ma va rog!
0
03-09-2009, ora 20:01
tenanye_era
Nu este medic/terapeut
tenanye_era
draga lyna si eu am suferit de acesti hemioroizi, si am incercat o mie si una de metode, care mai de care de scumpe, in cele din urma i-am dat de cap cu PROCTOLOG, supozitoare unul de dimineata si unul seara, spalaturi cu ceai de galbenele daca poti sa faci si irigatii sa te speli in nauntru este mai bine, bai pe sezut cu acest ceai caldut si la final sa pui un cub de ghiata invelit in ceva sterilizat de bumbac pe rama, asa calmeaza si durerea, , aceste, , infuzii, , sa le faci cam de 4 ori pe zi daca poti, , iti urez mult noroc, eu sant pe cale de a ma vindeca a si inca ceva slipul todeauna sa fie de bunbac si sterilizat fiert sau spalat la o temperatura ridicata, si mai putin tanga asa te vei vindeca sigur, , mult succes la toti merita incertcat
1
03-09-2009, ora 20:08
tenanye_era
Nu este medic/terapeut
tenanye_era
a si inca ceva lyana mersul pe jos te va ajuta enorm ajuta la relaxarea muschilor anali mi sa spus de catre MEDIC, nu manca picant si dulce mai rar, cat mai multe fructe si o data pe zi cereale, evita paste orez morcovi banane mar lamaie, lapte si derivati ai laptelui, fa un pic de sport si mananca lent mastica lend si bea multa apa 2 l pe zi si inca un lucru nu cumva sa iei laxante purgative mult succes lyana
0
19-11-2009, ora 11:17
arcond
Nu este medic/terapeut
arcond
-
In tot acest timp m-am documentat pe net si in jurul meu si credeti-ma ca nimeni nu vroia sa vorbeasca, parca vorbeam de lepra, toti se uitau ciudat si razand la mine...
Daca mai sunt vindecari de durata va rog sa scrieti ca sa invatam unii de la altii si sa nu ajungem in stadii cronice greu de vindecat.
-
Cam asa se intampla in multe cazuri cand este vorba despre hemoroizi si din acest motiv se ajunge la foarte multa suferinta.
Insa nu despre acest aspect doresc sa va scriu, ci, din contra, vreau sa va dau o veste mare, pe care multi o asteapta.
Ei bine, din punctul meu de vedere HEMOROIZII SE VINDECA !!!
Iata considerentele personale legate de aceasta afectiune :
1. alimentatia. Normala, cu accent pe consumul de fructe, legume, cereale si lichide. De studiat regimul integral vegetarian. Se elimina tot ceea ce produce constipatie. Se evita in principal branza telemea si alimentele " uscate ".
2. condimente. Consumati normal, aceasta insemnand, desigur, cu moderatie. Eliminati tot ceea ce provoaca neplaceri, usturimi, in special in cazul fisurilor anale, sangerarilor.
3. evitati stresul, incordarile. Sfincterul trebuie sa fie cat mai relaxat pentru a putea spera la vindecare.
4.supozitoare. Nu le introduceti imediat, incercati sa le tineti 2-3 minute fara a le impinge complet, timp in care se vor topi partial si vor unge mai bine zona. Nu pot face recomandari. Nu mai folosesc, deoarece nu este cazul, .
5.unguente. Special concepute pentru hemoroizi, sau unguente de piele, cu efect cicatrizant - cu galbenele, galbenele si tataneasa, etc. Aplicati pe pielea uscata. Masati cat mai mult ( chiar cateva minute ) zona rectala de fiecare data cand aplicati unguentul. La sfarsit acoperiti cu o fasa din hartie cat mai moale - prosoape de bucatarie, hartie igienica.
6.bai de sezut. Cea mai buna ar trebui sa fie cea cu sare, insa nu apelez la acest procedeu, iarasi nu pot face recomandari.
7.sapun. Utilizati-l pe cel normal, pe care il aveti in mod curent in casa. Doar daca sesizati ceva , in special in cazul fisurilor anale, incercati un sapun special, pentru copii sau medicinal.
8.evitati pe cat posibil statul pe scaun si sedentarismul . Dupa constipatie, este a doua cauza care agraveaza evolutia hemoroizilor. Faceti cat mai multa miscare, cititi sau priviti la televizor din pozitia culcat.
9. exercitiile Kegel ( strans din fund ). Practicati oricand si oricat de mult.
10.. schema de tratament ( varianta ).
Dupa ce intrati la toaleta, dezbracati-va complet ( acasa, bineinteles ). Asezati o oglinda pe podea si dispuneti-va astfel incat sa puteti vedea zona rectala. Este important sa va obisnuiti sa apreciati personal evolutia hemoroizilor, daca sunt inflamati, s-au inmultit sau daca au dat inapoi. Recoltati urina. In timpul scaunului urmariti cu maxima atentie ca acesta sa fie moale, sa nu solicite nici un efort. Orice anomalie trebuie considerata ca un semnal ca undeva s-a produs ceva in neregula. Dupa scaun, va spalati cu dusul cu apa rece. Dupa o prima folosire a jetului, spalati cu sapun. Masati zona rectala, incercand sa " simtiti " stadiul in care se afla hemoroizii, apasandu-i cu cat mai multa forta. In acest fel ii determinati sa se retraga. Spalati din nou cu jetul de apa, cateva zeci de secunde ( puteti numara pana la 30, 50, 100... ). Ridicati-va in picioare. Practicati min. 1 min. exercitii Kegel. Reluati procedeul folosind urina in loc de apa. Dupa dus, stergeti zona rectala pentru uscare. Aplicati unguentul pregatit, masand deasemeni cat mai mult si cu cat mai multa forta. Faceti cel putin o serie de exercitii Kegel. La sfarsit aplicati fasa de hartie mentionata mai sus si... gata. Daca timp de 24 de ore, pana la urmatoarea sedinta de igiena nu mai simtiti prezenta hemoroizilor si va puteti vedea linistiti de viata... ati castigat o mare batalie.
Tocmai de aceea va doresc sanatate deplina !
P.S. O singura rugaminte am celor care vad acest material. Transmiteti-l la cat de multe persoane considerati ca sunt interesate. Daca nu au acces la internet, copiati-l la imprimanta si transmiteti-l mai departe. Multumesc anticipat.
0
20-11-2009, ora 15:28
lyana8520
Nu este medic/terapeut
lyana8520
PT TENANYE_ERA:Iti pot spune ca am ajuns la operatie, m-am operat la Timisoara. Ma simt bine acum. Azi am o saptamana de la interventia chirurgicala. Multumesc pt sfaturi. Adr mea e lyana8520 daca vrei sa vb mai amanuntit.
0
07-12-2009, ora 21:20
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna seara am si eu o problema si as dori un sfat.am fost la un medic chirurg crezind ca ca e vorba de o herniesi mia facut un control anal digital si a zis ca am totusi si o fisura anala si mia dat trat un unguent propolis cu muguri de plop dar dupa cateva zile am avut o stare de mincarime si mia aparut si asa ca hemoroizii si usturimi.am intrerupt tratamentul si nustiu ce sa fac plus ca simt si asa o pulsatie in interior l a anus.va multumesc si astept un raspuns
0
10-12-2009, ora 22:19
fag
Nu este medic/terapeut
fag
pt acei care au probleme cu sangerarea in timpul defecarii.nu vreau sa sperii pe nimeni dar sa previi nu e rau.sotul meu sangera cand mergea la baie, sangera f rar, o data sau de doua ori pe an, noi am spus ca sunt hemoroizi.am tot amanat, am amanat si nenorocirea a venit.la 36 ani a fost diagnosticat cu cancer colo-rectal stadiul 3.a dus boala timp de 3 ani.pe data de 16 noiembrie acestui an a decedat. eu sotia lui imi pling amarul pana voi inchide ochii.a fost operat la cluj si cand am intrebat medicul cum de poate sa apara boala fara nici un semn, intrebarea lui afost, chiar nu a avut nici un semn?atunci am spus ca sangera f rar.s-a uitat la mine si azis ca acela era un semn.nu va lasati fara sa va ingrijiti, daca vrei sa traiti sa va faceti controale.sotul meu fiind bolnav am zis sa imi fac si eu o colonoscopie.mi-au gasit un polip f mare si totusi nu am avut nici un simptom.fara sangerari sau altele.va doresc numai bine, aveti grija ACUM, mai tarziu va avea grija dumnezeu.
0
16-12-2009, ora 16:34
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna ziua va pot spune ca abia am reusit sa tratez hemoroizii can intro seara mia fost asa rau stare de voma de la stomac dureri de cap diaree si iar miam deranjat problema am iar usturimi mincarimi anale si un pic imflamat dar nu inteleg usturimile mincarimile astea nustiu ce sa mai fac mam dat cu crema de galbenele si am mai luat ceva crema de la un mag de plante hemosan dar nu simt asa ameliorare ce ar putea sa fie de sangerat nu sangerez deloc sa nu fie hemoroizi ce ar putea fi va multumesc si astept un raspuns.
0
18-04-2010, ora 13:31
mady90boss
Nu este medic/terapeut
mady90boss
buna ziua. sunt internat in spital si de 3 zile mia iesit un hemoroid si am cumparat o crema hermozon. in cat timp trece? eu cred ca am luat de la toaleta spitalului. dati-mi un sfat va rog.
0
02-06-2010, ora 23:14
babalulu9876
Nu este medic/terapeut
babalulu9876
buna ziua, in zona anusului am o mancarime acentuata, dar nu tot timpul, poate cind stau degeaba sau nu am o ocupatie ceva de genul acesta sau seara cind ma relaxez in pat.Aceasta mancarime o am de 1 an si jumate.Face parte tot din hemoroizm?datim un sfat VA ROG.
0
04-07-2010, ora 12:09
MARIA BOGDAN
Nu este medic/terapeut
MARIA BOGDAN
buna ziua, de cateva saptamani am dureri ano -rectale.am facut diferite tratamente cu creme pt. hemoroizi dar degeaba.nu stiu daca din cauza acestora pot aparea asa dureri, care parca ard si imi radiaza prin fesa si picior.Mentionez ca nu am sangerari, nu am schimbari de tranzit (constipatie sau diaree), nu stiu la ce medic sa apelez si ce investigatii ar trebui sa fac.In ultima perioada stau mult la calculator, invat pt. licenta si ma doare rau sezutul. va rog daca cineva s-a confruntat cu asemenea probleme sa-mi dea un sfat.Nu stiu unde sa mg., la un proctolog sau gastro-enterolog si ce investigatii trebuie facute.trebuie neaparat colonoscopie, mi-e teama... sau ajunge rectoscopie.va multumesc /
va rog sa-mi raspundeti!!!!
0
19-10-2010, ora 22:10
margareta2
Nu este medic/terapeut
margareta2
Despre hemoroizi pot spune ca nu mai am probleme. Am folosit o reteta publicata in ZIARUL JURNALUL NATIONAL acum 4 ani. Aceasta consta in :3 kg de apa, se pune o mina buna de coaja de stejar, de la copac nu cumparata; se fierbe pina ce cantitatea de apa a ajuns la jumatate. Compozitia rezultata se foloseste facind spalaturi in interior cu o pompita. Spalaturile trebuie facute in special dupa fiecare scaun timp de 2 saptamini.
0
01-11-2010, ora 16:04
anamaria54
Nu este medic/terapeut
anamaria54
Poate este vorba de o fisura anal. Mergeti la un medic specialist.
0
01-11-2010, ora 16:08
anamaria54
Nu este medic/terapeut
anamaria54
pentru mariabogdan: In general este de ajuns o rectoscopie pentru a afla gradul hemoroizilor. Trebuie sa mergeti la un medic proctolog. Sedentarismul si pozitia sezanda nu va ajuta deloc. Pe moment poate va ajuta un tratament dar nu inseamna ca veti scapa de hemoroizi prin tratament. Solutia pentru a scapa de hemoroizi este interventia chirurgicala
0
02-12-2011, ora 22:29
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Povestea mea o puteti afla de pe alte forumri. pe scurt m-am operat de fistula perianala de 6 ori si a recidivat pana cand dl dr sorin andrei m-a operat. am 2 ani si sunt bine. Avand in vedere vasta mea nexperienta ca pacient va spun cateva lucruri pe care le-am aflat de la dl dr Andrei. Hemoroizii se vad la anuscopie - este verificata si pe mine. Am facut si eu colonoscopie (rectoscoipa este o varianta) si dl dr mi-a aratat ce se vede din hemoroizi - adica nimic- inclusiv printr-o metoda prin care intoarece colonoscopul in rect ca sa vada intrarea unde ar trebui sa fie hemoroizii. eu stiu ca d-lui face acolo hemoroizii cu laser. Am vorbit cu pacienti care nu aveau cea mai mica problema dupa acest tratament, asa incat nu prea pot sa fiu de acord cu operatia clasica - la una dintre operatiile de fistula am fost vecin de pat cun pacient operat de hemoroizi care a plans toata noaptea. fiti ateni la cine mergeti si lasti totusi doctorul sa conduca in final tratamentul!
0
11-03-2012, ora 16:34
vivian
Nu este medic/terapeut
vivian
Stimate D-le Cristi741 unde poate fi gasit dl. dr Sorin Andrei este chirurg, proctolog? e la Stat la Privat e scump?are rabdare sa stea de vb.Unii medici au impresia ca isi pierd timpul daca ii explica omului despre boala sa.Insa orice tratament orice interventie implica niste riscuri de care nu se spune nimic si omul nu stie, ca poate nu ar fi de acord. Ori tocmai aici e buba care este cea mai buna alegere?Se prezinta tot ce e frumos !dar partea cea nevazuta?mai putin.
De aceea cred ca ar trebui sa incercam fiecare din noi mai intai sa vedem daca putem rezolva cu plante si daca nu merge si nu merge sa vedem si la doctori. Dar atentie la cine.Daca e un bun specialist si daca are si baza materiala.
Toate plantele care sunt antiinflamatoare si ma refer aici la Marul-lupului, tataneasa, galbenele, coada-calului, coada-soricelului, sunatoare, musetel se pune cate o mana din plante intr-o oala mare de 12-15l se lasa de dimineata pana seara, se strecoara, iar din plantele ramase se fierb 10-15 minute cele 2 extracte se amesteca si se fac bai de sezut se sta 20 minute apoi fara sa se stearga, numai invelit in halat sau patura in pat la cald. Atentie sa se fereasca de curent si asta seara de seara cel putin 14-21 zile daca se trece mai repede cu atat mai bine.La 2 seri se poate face cate o irigatie din 50-ml ceai din 1ling marul lupului, 1 ling tataneasa, 1ling galbenele sau musetel care se pun in 1/2l apa se lasa la macerat de dimineata pana seara seara se strecoara si peste plante se mai pune 1/2l apa se fierbe pana lichidul ajunge la jumatate. se amasteca cele 2 extracte si se face irigatie. se sta 15-20 minute pe partea dreapta apoi daca nu se mai poate tine extractul in anus se elimina se unge anusul cu ulei de sunatoare sau unguient de galbenele+marul -lupului+tataneasa se inveleste bine si se sta la cald.SANATATE!
0
12-03-2012, ora 18:05
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Vivian CV ul d-lui dr, din cate stiu este pe net. Imi este foarte greu sa te conving ca tratamentele cu plante te vor duce la disperare. Vei intelege asta, ca si mine, dupa multi ani de tratamente (cand la fund, cand pe gura- cand argila si propolis cand marul lupului scoarta de stejar, sulf etc.) Pe mine m-a vazut d- l dr in urma cu 4 ani cand mi-a spus ca trebuie sa mai astept deoarece orificiul intern pentru fistula mea nu se deceleaza. eu nu am asteptat, asa ca am fa cut alte 2 operatii fara succes - profesori cu renume!? (in aceasta faza cred ca dl dr nu a fost convingator, sau nu mi-a dat raspunsul asteptat de mine). Ulterior, la inca 2 ani, raspunsul d-lui si operatia care m- a vindecat au fost explicatii pe intelesul meu. Eu vorbesc cu degajare acum dar spun tuturor ca este bine sa-si aleaga un medic si sa asculte de el, mai ales cand stie despre ce vorbeste.
Sanatate!
0
13-03-2012, ora 10:30
vivian
Nu este medic/terapeut
vivian
Buna ziua, Dl Cristi multumesc pentru amabilitatea dvs. Am cautat pe net si am gasit un Domn Dr Andrei Sorin specialist in obstretica-ginecologie despre d-lui e vorba? e la Tg -Mures?Sa aveti o zi buna.
0
13-03-2012, ora 15:39
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Eu am fost la d-lui la Mediproct, Bucuresti. Stiu ca lucreaza si la Fundeni la chirurgie (cred si transplant). sper sa- ti folosesasca detaliile.
0
29-07-2013, ora 01:10
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Am avut fisura + hemoroizi timp de 1 an jumate. Iar acum nu mai am probleme. Solutia am gasit-o in H miracle, o carte pe care o puteti gasi pe net... cu tot felul de tratamente pentru hemoroizi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •