Help... cicatrici urate???!!! | Forumul Medical ROmedic

Help... cicatrici urate???!!!

08-10-2007
simionamelia
Nu este medic/terapeut
simionamelia
Am facut o operatie de marire de sani si as vrea sa stiu daca exista in Romania vreun unguent de calitate pentru cicatrici. Am cautat pe site-urile din strainatate, cele legate de operatii estetice, si peste tot se recomanda folosirea de unguente care contin silicon si care se pare ca sunt foarte bune pentru vindecarea frumoasa a cicatricilor. In plus astfel se inlatura si posibilitatea de a face cicatrici cheloide, care ar fi groaznice pe sani.
Am mai intrebat eu la cateva farmacii dar n-am gasit nimic. Voi stiti ceva?
2 comentarii
0
11-10-2007, ora 00:00
mihaela67
Nu este medic/terapeut
mihaela67
Cicatricile sunt o mare problema intradevar. Stiu si eu de unguentele astea, mi-a zis o prietena despre ele care se operase si nu vroia sa ramana cu cicatrici si stiu ca tot cauta pe la farmacii. Am vazut cateva discutii despre aceste unguente pe net. Pe un alt forum unde mai intru am gasit un raspuns despre asta. Ti-l copiez mai jos. Poate te ajuta. Mult succes.


Exista intradevar aceste unguente, dar din pacate lumea nu prea a auzit de ele.
Exista si unele fara silicon, dar din cate mi-a spus mie docorul, rezultatele nu se compara, cele pe baza de silicon fiind cele mai bune. Eu mi-am facut marire de sani si doctorul mi-a recomandat sa dau pe cicatrici cu Dermatix. Este un unguent cu silicon. Pare foarte scump, in jur de 2 mil un tub mic, dar mi-a ajuns un tub 3 luni, ca se da strat foarte subtire. Asa ca pana la urma a costat cam 65 Ron pe luna. Eu mai vazusem la o prietena niste cicatrici cheloide foarte urate, ramase dupa aceeasi operatie si acum, avand in vedere ca era vorba tocmai de sani, am vrut sa incerc orice numai sa risc cat mai putin sa raman cu astfel de cicatrici. Si chiar a avut efect. Acum se implineste un an de cand m-am operat si nu se mai vede decat o liniuta fina alba sub fiecare san, acolo unde au fost cicatricile initiale. A inceput si prietena mea sa se dea pe cicatricile ei vechi, ca s-a interesat si a aflat ca acest tip de unguente cu silicon pot sa imbunatateasca si aspectul cicatricilor cheloide sau nu mai vechi. Nu stiu ce rezultat va avea asupra celor vechi, dar asupra celor noi rezultatul a fost super. La inceput cand am aflat cat costa si nestiind ca o sa ma tine 3 luni ( specific ca aveam cate o cicatrice de 5 cm sub fiecare san, deci in total 10 cm, si m-am dat zilnic) am cautat sa-l gasesc pe net, ca m-am gandit ca daca il comand din afara e mai ieftin. Am gasit foarte multe astfel de unguente cu silicon pentru cicatrici in strainatate, dar cand am incercat sa le comand, majoritatea nu trimiteau in Romania, iar cei care trimiteau imi cereau vreo 30 $ pe transport, si pretul ajungea mult peste cel din farmacie. Ca sa nu mai zic ca mi-era cam frica sa nu raman si fara bani pe card si fara unguent. Asa ca l-am tot cautat pe la farmacii si pana la urma l-am gasit la Catena.Succes. Sper sa scapi de cicatrici cat mai repede.

P.S. Daca da vreun rezultat si pe cicatricile vechi, promit sa va anunt. Pupici
0
02-03-2012, ora 01:27
Lara90
Nu este medic/terapeut
Lara90
Buna fetelor...luni in 5 martie am programare la operatie de marire de sani in cluj la domnul doctor Fodor...mi'e destul de frica de durerile de dupa...dak aveti ceva sugestii sau sfaturi sunt bine venite:)mersii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •