Helicobacter

06-09-2009
cristi1984
Nu este medic/terapeut
cristi1984
Buna ziua,

Am o cunostinta careia i s-a depistat Helicobacter, si problema este ca nu i-a dat nici un tratament. Are febra musculara, simptome de voma, isi simte corpul greu. Din cate am inteles avea probleme mai vechi cu stomacul (un ulcer am impresia). Acest virus se depisteaza in analizele normale de sange? Sau este nevoie pt o analiza separata? M-ati ajuta foarte mult cu un raspuns si eventual cu o recomadare de policlinica din Ploiesti. Se poate trata cu ajutorul medicinei homeopate? Multumesc.
16 comentarii
0
06-09-2009, ora 10:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Se poate trata cu medicna alopata (dar fara succes) si vindeca cu medicina homeopata. Aveti de ales.
Acum cateva saptamana am vindecat o cunoscuta de aceeasi problema cu Helicobacterul cu numai 2 remedii homeopate dupa ce facuse tratamente alopate luni de zile care au adus numai agravari (alopatele la boala de stomac este sinucidere curata)
In Ploiesti sunt cel putini doi medici homeopati. Insa nu ii cunosc. Daca mergeti la un homeopat aveti grija sa fie un homepat care face homeopati clasica ca sunt si multi care prescriu heomopatele dupa principiul alopatiei: boala x remediul y.
Helicopbacterul nu este cauza bolii ci numai urmarea ei si este absolut inutil de a combate un patogen cu ceva chimic. Singura solutie este indepartearea cauzelor care au dus la slabirea organismului indiferent de numele patogenului gasit. Chiar si analizele sunt de prisos...
0
06-09-2009, ora 11:35
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
trebuie să se ducă la gastroenterolog, bacteria Helicobacter trebuie eliminată, există scheme de tratament destul de bine puse la punct şi eficiente, dar trebuie să fie recomandate de către medic. din păcate nu am cunoştiinţe în ploieşti, deci nu ştiu să vă zic nume de medici, dar sigur trebuie să existe gastroenterolog.
probabil şi homeopatia funcţionează, dar schema pentru tratamentul anti helicobacter este foarte bună şi nu scumpă la medic. şi în plus tratamentul are tratament mai rapid (trebuie neapărat tratat prin orice metodă, pentru că sunt dovezi legate de faptul că în decursul mai multor ani de evoluţie helicobacter e posibil să aibă efecte cancerigene asupra mucoasei gastrice)
0
06-09-2009, ora 13:18
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Adevarul este relevat de viata insasi, dar din pacate cei mai multi oameni prefera credinta in loc de cunoastere.
Cateva exemple NUMAI din acest forum despre efectul " tratamenelor" alopate "contra" la inamicul helicobacter.

Exemple UTILE nu numai pt. pacienti cat si pt. medicii si studentii de medicina care citesc pe aici si pe care ii intereseaza adevarul obiectiv din punctul de vedere al pacientilor tratati deja si nu al statisticelor facute de fabricantii de medicamente, statistici care NU au nimic de a face cu realitatea dupa cum se vede mai jos.

Un bilant al efectivitatii tratamentelor facute sau recomandate lunar de medici nu ar strica inainte de a recomanda in continuare sarmanilor pacienti astfel de tratamente mai departe, domnilor doctori!

Mai ales cand se doveste foarte simplu ca in 99, 9999% din cazuri ca astfel de tratamente nu functioneaza deloc ci mai rau agraveaza boala ducand oamenii pur si simplu la DISPERARE iar pe cei care produc si vand astfel de medicamente la PROFITE ENORME umpland involuntar si cabinetele medicilor pe un timp nelimitat.

Tratamentele inutile ajuta atat producatorilor de medicamente, statului (impozite pe venit si TVA) cat si farmaciilor, laboratoarelor si indirect si medicilor caci le mentin cabinetele pline. Singurii carora tratamentele inutile nu le ajuta nimic sunt INSASI pacientii. Dar ce conteaza acest lucru intr-o lume in care numai profitul conteaza ?

Mai jos rezultatele de la cautarea dupa termenul "helicobacter" in acest forum si care care a dat un procentaj de 100% de esec in cazul tratamentelor alopate contra la acest patogen. Acest lucru dovedit de ORICE pacient care a facut un tratament alopat. Ce am adunat mai jos nu este opinia mea ci ceea ce povestesc pacientii INSASI care au fost deja tratati alopat cu schema clasica alopata cat si cu derivate.

Cazul 0
"Doamna Doctor sunt un tanar in varsta de 16 ani si mi-au gasit helicobacter pylori si gastrita antrala si am parcus un tratament si nu mam simtit bine deloc.Am loat amoxacilina, omeran si flayl.Acum am fost la un spital di Bucurest si miau dat un tratament nexiu, klacid, si metronidazol.il urmez de o saptamana si tot nu miau trecut starile de voma.Va rog ami spune ce pot face imprivinta asta.Nu imi trec starile acestea de voma."

Cazul 1:
"Dupa ce am terminat tratamentul pentru ca nu ma simteam deloc bine am plecat la mama, in alt judet cu speranta ca-mi voi reveni.Acolo tot rau, am mers la medicul ei de familie care spunandu-i simptomele mele a zis Helicobacter pylori.Am facut analiza si asa a fost.Am luat tratament 14 zile amoxicilina, fromilid si lanzap.In timpul tratamentului si dupa mi-a fost chiar mai rau.La doua saptamani dupa ce am terminat tratamentul am ajuns dimineta in garda cu tensiune 7.Am stat o saptamana in spital si chiar imi revenisem bine nu mai avean nici greata si avean si scaun normal.Inainte cu o zi de a iesi din spital am facut si o irigografie care a iesit bine, restu le analize bune, concluzia ca an facut o gastrita medicamentoasa si am fost deshidratata si ca acum e ok si ca helicobacter-ul nu are nici o legetura."

Cazul 2
"anul trecute am facut un tratament pentru bacteria helicobacter pilori tratamentu se numeste HP PAC luam cate 8 pastile pe zi timp de 14 zile...pe urma nu mia trecut deloc durerile de stomac mai ales dimineata cand ma trezeam sau cand ma enervam sia cuma inca le mai am durerile...am facut si baryum si rx am facut dar nu se vede urme de ulcer...nu stiu ce poate fii sau stiti ceva ce as putea sa iau sa imi ia din dureri???? Nu beau alcool si nici nu fumez...oare de la ce poate fii????"

Cazul 3
"Buna ziua.Am mai facut odata testul de anticorpi helicobacter pylori.Atunci mi-a iesit usor pozitiv(+).Mi s-a recomandat, sa nu fac tratamentul.Doar ca problema nu a disparut, din contra.Acuma si problemele de digestie s-au agravat...Am repetat testul la un alt laborator.Ei folosesc o alta metoda de determinare, iar eu nu mai stiu sa compar rezultatul trecut cu cel de acum.Rezultatul recent zice asa: Helycobacter pylori seropozitiv, index 6.5"

Cazul 4
"S-a tratat cineva cu succes (nu partial) impotriva Helicobacte P. numai cu Sulforaphane? Eu nu am putut sa urmez niciuna dintre schemele clasice de tratament cu antibiotice, fiind foarte alergica si avand si colon iritabil; " ... Pe scurt: de mai bine de un an am gastrita eroziva antrala cu HP, colon iritabil (diaree) si colecist malformat. Pentru fiecare in parte am cautat, bineinteles, sa ma tratez. Clasic nu a mers mai nimic, in prezent numai colebilul mai e din medicina alopata, restul iau numai naturist."

Cazul 5
"BUNA ZIUA! ACUM O LUNA AM FOST DIAGNOSTICATA CU H.P. SI MEDICUL MI-A DAT UN TRATAMENT CU 2 ANTIBIOTICE SI UN PANSAMENT GASTRIC(MI-A ZIS SA IAU 7 ZILE ANTIBIOTICELE) DUPA 4 MA SIMTEAM OBOSITA, CEVA ANORMAL PT MINE(FAC SPORT3-4 ORI PE SAPT).IN URMA ANALIZELOR MI-AU IESIT TGP SI TGO CU VALORI DUBLE FATA DE LIMITA SUPERIOARA A LOR(NU CONSUM ALCOOL, CAFEA, TIGARI).MEDICUL MI-A ZIS SA RENUNT LA TRATAMENTUL PENTRU H.P PENTRU CA FICATUL NU FACE FATA. AM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALIST.NU STIU CE SA FAC, AM PROBLEME CU STOMACUL(DURERI) SI NU POT SA MA TRATEZ.CUM SA FAC SA SCAP DE AMBELE PROBLEME? "

Cazul 6.
"In luna decembrie am facut analiza pentru H. pylori care a iesit pozitiv, am urmat tratament pentru eradicarea microbului: claritromicina 250mg- 7 zile, amoxi 500mg- 7zile, stamicin - 7zile, de-nol -10zile, omeprazol 20mg- 15zile. Dupa acest tratament la interval de 3 luni a reaparut acesta bacterie, am urmat acelasi tratament, m-am simtit bine o perioada scurta de timp si acum repet pentru a 3-a oara acelasi tratament. mentionez ca din decembrie si pana acum am facut doua ecografii abdominale, nu mai am probleme zilnice de balonare, doar f.f. rar. Nu stiu ce sa mai fac, va rog sa-mi dati un sfat. "

Cazul 7
"in urma cu 1 an am facut tratament pt helicobacter, (inainte am facut pt colon iritabil si degeaba ) dupa care m-am simtit bine pana acum vreo luna, cand am inceput iar sa imi fie frica sa mananc fructe, sau legume, sau diverse mancaruri si ciorbe, pt ca din senin, imi vine sa ma duc la baie, ca ma ia diareea. stau departe de servici, intru in panica at cand nu am unde sa ma duc, deja nu mai ies din casa decat strictul necesar, si nu mai pot rezista psihic. de data asta, spre deosebire de anul trecut, inainte sa imi vina sa ma duc la baie ma doare stomacul ingrozitor de rau."

Cazul 8
"Va rog sa-mi spuneti ce regim alimentar ar trebui sa urmez in tratamentul pentru eradicarea helicobacter pylori.Mentionez ca am facut tratament timp de trei luni cu Claritromicina 500mg x2/zi, amoxicilina 1000mg x2/zi si Esomeprazol 20mg x2/zi timp de 7 zile pe luna.Nu am avut succes insa, si am niste simptome foarte urate cum ar fi greata, senzatie de sufocare si de corp strain in gat, scaun diareic.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa mai fac."

Cazul 9
"eu am facut de 3 ori tratamente diferite dar tot nu am scapat de bacterie!!prima data am facut timp de 7 zile tratament cu amoxicilina 500 o capsula la 8 ore, claritromicina 500 o capsula la 12 ore si omeprazol o capsula la 12 ore dar dupa acest tratament am avut dureri si mai mari de stomac decat am avut inaintea tratamentului.al 2-lea tratament a fost mult mai bun cu claritromicina 500 la 12 ore, metronidazol 500 tot la 12 ore si un omaprazol pe zi si a durat tratamentul 14 zile, iar al 3-lea tratament a fost cu un sirop de smochinedar tot nu am reusit sa scap in totalitate de bacterie."

Cazul 10
"Schema aplicata ulterior pt eradicarea HP dupa confirmarea prezentei:amoxacilina 500 mg 4/zi, claritromicina 500 mg/2/zi, ambele pt o sapt in asociere cu nexium tot de 40 mg/2/zi luat inca 15 zile.Odata terminat mi s-a zis la nevoie, caci tratamentul pt boala de reflux mereg pana la 3 luni, sa mai iau cate 7 zile pt dureri sau aciditate nexium 20 mg/2/zi si motilium 2/zi.

Cazul 11
"Medicul de familie mi-a prescris tratament(OMEZ, LEKOKLAR, EPHAMOX), am incercat sa-l iau si am simtit o stare de voma di prima zi. Sa continui sau exista posibilitatea de a provoca virusul hepatitei ?"

Cazul 12
"LA ENDOSCOPIE S-A GASIT HELICOBACTER PYLLORI, A URMAT TRATAMENT, CU ANTIBIOTICE 10 ZILE, TIMP IN CARE STAREA S-A INRĂUTATIT SI DURERILE AU FOST F.MARI!"

Cazul 13
Sunt deja la a 3-a cura de "nevoie sa zic asa.intrucat durerile din capul pieptului desi mananc putin si des si..ca la carte...si sa evit supararile care pe undeva m-au adus aici.si uneori arsurile ma coplesesc.ma simt ca intr-o menghina.1:E NORMAL SA LE MAI AM INCA?"

Cazul 14:
"Am facut si endoscopie pentru ca aveam niste dureri ingrozitoare si am avut Helicobacteri Pylori. Am facut tratament... acum nu stiu daca mai am bacteria sau nu. Inca mai am dureri de stomac, desi tin regim. De fapt durerile constau in usturimi ingrozitoare, din cand in cand. Ceea ce inseamna ca problemele nu au fost rezolvate prin tratamentul pt H.Pylori."

. etc etc etc etc etc.
-
Concluzia: cine este naiv nu are decat sa incerce sa se vindece in acest mod, cine este destept invata din greselile altora. Sa nu uitam insa ca tratamentele alopate indiferent daca duc sau nu vindecarea creeaza daune tot in procentaj de 100% datorita efectelor toxice ale toxinelor ingurgitate, cunoscute ca atare in toxicologie si chiar in farmacologie. Aceste efecte se observa foarte bine in toate cazurile de mai sus.
0
06-09-2009, ora 13:56
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
scarface, cazul 9 de unde l-ai luat??Cred ca este un mesaj postat de mine... :D
cristi1984 hp-ul se poate descoperi si in sange, numai ca endoscopia arata mai cu exactitate despre ce este vorba!!
Am un subiect deschis de mine pe forum despre hp, daca vrei sa citesti ceea ce s-a discutat acolo, poti sa dai un click pe id-ul meu!!Eu nu mi-am mai repetat analiza si nu stiu acum daca am scapat sau nu de bacterie, cert este ca ma simt foarte bine, atunci cand nu consum alimente care imi irita stomacul!
scarface, poate ne spui si noua cum se numesc tratamentele homeopate pt hp, eu una sunt interesata sa iau, chiar daca probabil m-am vindecat!Rau nu au cum sa imi faca. ;) Cred...
0
06-09-2009, ora 20:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Jaq, da, unul din posturi este al tau.
Repet : nu exista tratament pt. o anumita boala in homeopatie ci pt. un anumit bolnav.
Un pacient care are HP poate sa primeassca remediul x, un altul remediul y, si 10 pacienti diferiti fiecare un alt remediu. Ti-am explicat foarte detaliat deja in ultimul post. De aceea nu iti poate numi nimeni un tratamenpt contra la HP caci asa ceva nu exista in homeopatie. Ceri un lucru imposibil. Dar un homeopat poate gasi dupa o anamneza detaliata remediul care ti se potriveste tie si care va duce printre altele si la vindecarea slabiciunii la stomac.
1
08-09-2009, ora 00:31
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pentru cei interesati
Desi nu sunt specialist in domeniul gastroenterologiei, statutul de medic imi permite sa incerc o opinie. Voi evita sa abuzez de rabdarea celor interesati, satui probabil de manifestarile grafomanice ale unor agramati. Cert este ca ulcerul pare sa fie indisolubil legat de prezenta bacteriei (nu virus!) Helicobacter, insa este inca discutabil daca bacteria este cea care determina ulcerul, sau cea care profita de prezenta lui pentru a se dezvolta. Tratamentul este relativ banal (Ampicilina sau derivati la care microbul este sensibil), insa nu avem garantia ca in scurt timp nu se poate produce reinfectia. Cred ca solutia sugerata anterior este corecta - dieta care sa menajeze stomacul si un tratament corespunzator al ulcerului. Prelevarea bacteriei se face prin gastroscopie si nu se poate depista prin analize de sange. Trebuie sa avem in vedere ca pana la sfarsitul vietii, cam 80% dintre noi facem diverse forme de ulcer, astfel incat tratarea in mod particular a bacteriei are un rol ce mai trebuie discutat.
Sfatul meu este consultarea unui gastroenterolog si aplicarea tratamentului prescris. Puteti lua legatura cu Dr. Bogdan Nica din Ploiesti, care va poate da orientarile necesare.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
08-09-2009, ora 10:55
cristi1984
Nu este medic/terapeut
cristi1984
Va multumesc pentru raspunsuri. Unde il pot gasi pe dl. dr. Bogdan Nica?Spital, policlinica.?
0
08-09-2009, ora 11:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@Cristi: nu uita te rog, daca poti, sa raportezi in forum rezultatul tratamentui facut, indiferent unde.
"Agramatii" de mai sus sunt tocmai pacienti ca si tine de la care au fost adunate experientele negative dupa tratamente "banale" cu antibiotice chiar din acest forum. Succes la orice faci.
0
09-09-2009, ora 00:36
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pentru Dl Cristi1984
Mai intai o precizare cu care ma simt dator:
Agramat este cineva care se apuca sa dea sfaturi pe net desi nu stie despre ce vorbeste si nu stie sa faca acordul intre subiect si predicat si eventual isi permite sa faca "agramati " pacientii pe care- culmea - incearca sa-i consilieze (prost, intre noi fie vorba!).
Dr. Bogdan Nica are, din cate stiu, un complex policlinic privat in Ploiesti. Ma voi interesa pentru a va putea oferi amanunte si date de contact, daca pot.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
10-09-2009, ora 10:03
cristi1984
Nu este medic/terapeut
cristi1984
Deocamdata nu am nici un raspuns cu privire la tratament. Voi reveni cu informatii in momentul in care o sa le am.
0
01-10-2009, ora 16:38
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Ma scuzati ca intervin, in legatura cu remediile homeopate, intradevar poate fuctioneaza. dar nu puteti trata pe oricine si orice boala asa. medicamentele au si ele rolul lor, substantele acestea chimice care le considerati atat de daunatoare au fost studiate si actioneaza exact la locul cu problema. poate ca in unele cauze nu mai functioneaza din cauza slabei imunitati si atunci trebuie incercat cu remediile naturale. dar nu mi se pare normal sa catalogati toate medicamentele drept otravuri. acestea reprezinta zeci de ani de munca si au tratat si trateaza numeroase afectiuni. este uluitor cand vezi ca in 5 minute de la administrare iti trece durerea. nu sunt un om incult care refuza orice alta alternativa dar parerea mea este ca homeopatia previne si intareste organismul, nu stiu cat de mult poate lupta cu bacterii atat de rezistente. o zi buna!
0
04-10-2009, ora 11:19
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt. Axiela21
Va felicit pentru abordarea rationala si apreciez faptul ca sunteti foarte bine infomata.
Cu deosebita sima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
04-10-2009, ora 22:08
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Dl Dr Marius Enescu, va multumesc pt apreciere. Sunt studenta la Farmacie si de aceea sunt interesata de medicamente si substantele lor active. Desigur, mai am foarte foarte multe lucruri de invatat. V-as ruga sa ma lamuriti intr-o prb. Am o gastrita, conform unei ecografii. Voi merge, bineinteles, la un medic specialist, insa am de luat Meloxicam (pt anexita) si am aflat ulterior, in urma citirii prospectului, ca este un antiinflamator care dauneaza stomacului. L-am luat totusi impreuna cu Omez pentru a-mi proteja stomacul cat de cat. Credeti ca ar trebui sa continui asa sau sa intrerup tratamentul cu meloxicam? Va intreb pentru ca am 10 pastilute de luat (1 tabl la 2 zile) si as vrea sa termin acest tratamen si apoi sa ma "ocup" de problemele gastrice. Va multumesc
0
06-10-2009, ora 22:49
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Din informatiile pe care le am (in ortopedie se folosesc relativ frecvent anti-inflamatoare) meloxicam-ul este aproape de "radacina", adica piroxicam, un anti-inflamator excelent, dar tributar efectelor secundare digestive bine-cunoscute. Va sugerez sa incercati inlocuirea sa cu Aflamil (2 tb/zi) sau Arcoxia(60 mg, 2 tb/zi primele zile, apoi 1 tb/zi pana la 10-14 zile), medicamente cu efecte secundarre digestive mult diminuate, insa chiar si asa va sfatuiesc sa va protejati cu Omez sau alt preparat asemanator. Precautia este bievenita si am sustinut-o si in cazul anti-inflamatoarelor "blande". Problemele gastrice pot fi abordate simultan.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
07-10-2009, ora 02:21
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Multumesc mult pentru sugestiile dumneavoastra, cu siguranta voi tine cont. O zi cat mai buna!
0
12-08-2011, ora 11:50
jonderu
Nu este medic/terapeut
jonderu
am si eu h. p.si nu stiu ce sa mai iau, am si colon iritabil si am fost operat de colecist.au toate legatura va rog sa-mi spuneti si mie. as vrea sa incep tratament naturist.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: