HSG, instilatii si dilatare col

02-09-2007
kimmy
Nu este medic/terapeut
kimmy
Buna ziua,
suntem o familie (28 ani) care ne dorim foarte tare un copil. Am incercat timp de 3 ani sa ramanem "nsarcinati", dupa care am mers la 2 specialisti in paralel.
Primul ne-a sugerat clasicul tratament de trei luni cu duphaston in urma caruia nu a rezultat o sarcina. In paralel sotul a efectuat toate analizele clinice si endocrinologice si toate rezultatele au fost absolut minunate
Al doilea medic, i-am povestit despre medicatia celor 3 luni anterioare a hotarat pt un HSG ( a carui rezultat a fost neconcludent - nu s-au vazut trompele la radiologic) si la 2 zile instilatii cu penicilina. Deasemenea mi-a spus ca am un uter infantil dar ca totul este in regula si ca e posibil un obstacol la nivel de col.
Dupa 1 luna am revenit la primul specialist care a hotarat o dilatare a colului ( chirotaj la nivelul colului ) si tratament cu duphaston dupa a 14-a zi. Mentionez ca m-am hotarat sa revin la prima parere deoarece imi spusese de prima data ca e posibil ca, colul sa fie inchis/obstacol.

Ce ma sfatuti, am procedat corect?Am ajuns la capatul puterilor.
2 comentarii
0
07-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Una din legile lui Murphy spune: "Cine are un ceas ştie cât este ora. Cine are 2 ceasuri nu ştie niciodată cu certitudine". Poate ar fi preferabil să optaţi pentru un singur ceas.
0
06-10-2008, ora 00:00
kimmy
Nu este medic/terapeut
kimmy
Va multumesc pt raspuns. Problema e ca primul ceas a functionat 3 ani si se pare ca nu la compertente maxime deoarece m-am decis din proprie initiativa sa fac un set de analize pt ca uimitor niciunul dintre ginocologi nu mi-a prescris acest lucru.

Rezultatele iesite din parametrii normali sunt urmatoarele :
Hemoleucograma:
GR ( nesegmentate ) : 1
GR (segmentate ) : 49
MCHC ( conc. medie de hemoglobina ) : 32g%
V.S.H. : 24 mm/1h
Examen secretie vaginala :
Celule epiteliale : foarte frecvente
Polinucleare : rare
Flora microbiana : foarte bogata polimorfa
Elemente miceliene : rare
Gonococ : nu se observa
Trichomonas : nu se observa
Magnesium : 1.40mg/dL
Cholesterol : 239 mg/dL
C.R.P. : 12 mg/l

Va rog sa ma sprijiniti cu interpretarea analizelor si sa ma indrumati spre un specialist care ma poate intr-adevar ajuta.

Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •