HPV - ce sa inteleg de aici?

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna.as vrea sa ma lamuriti daca este posibil, de curand am aflat ca prietenul meu are o BTS numita CONDILOAME ca urmare a infectarii mucoaselor organelor genitale sau a celulelor pielii cu virusul Papilloma Virus Uman (HPV) si tot o data stiu ca perioada de incubatie dureaza de la cateva saptamani pana la 8 luni.stiu ca nu s-a descoperit inca un tratament definitiv in cazul acestor infectii si astfel ca sunt posibile recidive.

Intrebarea mea este daca incubatia e maxim 8 luni inseamna ca a avut un contact sexual cu altcineva acum 8 luni sau in acest timp?.am crezut ca poate are virusul de la mine insa mie ginecologul mi-a dat cu totul alt diagnostic, am avut o scurgere si am tratat-o intr-o sapt cu ovule si metrodinazol si mi-a trecut insa lui nu desi a facut acelasi tratament.va rog din suflet sa incercati sa ma lamuriti cum de ajuns sa aibe acest virus.
9 comentarii
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Papillomavirus la oameni (HPV) este una dintre cele mai intâlnite cauze de transmitere a bolilor cu transmitere sexualã(BTS) in lume.

Negii genitali (condylomata acuminata sau negii venerici) sunt cel mai usor de recunoscut semn de infectie genitalã HPV. Multi oameni au infectii genitale HPV fãrã a avea totusi negi genitali.

Negii genitali sunt foarte contagiosi si se transmit prin raporturi sexuale orale, genitale sau anale cu un partener infectat.

Aproximativ 2/3 dintre cei care au contact sexual cu un partener cu negi genitali vor dezvolta negi, de obicei in 3 luni de la contact.

La femei, negii apar in interiorul si exteriorul vaginului, la intrarea in uter sau in jurul anusului.
La bãrbati, negii genitali sunt mai putin intâlniti. Dacã sunt totusi prezenti, ei apar in vârful penisului. Mai pot fi gãsiti si pe scrotul penisului, pe santul din jurul glandului sau in jurul anusului.

barbatii pot fi purtatori ai virusului pe o perioada indelungata, fara a avea nici un simptom, asa ca nu se poate preciza cand s-a infectat. tratamentul cu metronidazol pe care l-a luat si el s-a adresat infectiei care a determinat scurgerea la tine si care s-a transmis si la el. pentru tratamentul condiloamelor trebuie sa va adresati unui medic urolog.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
deci e posibil dupa 3 luni de la cntact sa fiu si eu infectata?.deci e posibil sa fi fost purtator de acest virus timp de 1-2 ani fara sa nu aibe nici macar o simptoma? si inca ceva, eu am pe partea stanga a pieptului spre exteror un semn la fel ca si a lui asemanat cu creasta de cocos.e posibil sa aibe legatura cu acest virus.tin sa precizez ca am acel semn acolo de ani de zile
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
da, e foarte probabil sa fii si tu infectata. de aceea trebuie sa consulti un ginecolog.
formatiunea cutanata de care spuneai poate fi determinata de o tulpina de HPV fara legatura cu tulpinile cu tropism genital.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
deci ce e posibil sa am eu nu are nici o legatura cu ce are prietenul meu?...ca al meu e cutanat si al lui e pe organul genital.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
nu. e posibil ca amandoi sa fiti infectati cu HPV genital. formatiunea cutanata poate fi de origine HPV cutanat, fara legatura cu infectia genitala.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
sunt foarte lamurita acum multumesc mult
0
21-02-2007, ora 00:00
mythought
Nu este medic/terapeut
mythought
VREAU SA VA INTREB DACA O PERSOANA POATE TRAI CU ACEST VIRUS IN ORGANISM FARA CA EL SA DEVINA ACTIV SI FARA SA II CAUZEZE PROBLEME DE ALT GEN?
vA MULTUMESC!
0
08-07-2008, ora 00:00
crisu86
Nu este medic/terapeut
crisu86
va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.acum 2 sapt am fost diagnosticata cu condiloame...am inceput tratamentul cu isoprinosine 3*2 tab pe zi si condyline.am dat pe cei 2 negi si mi-au disparut dar acum mi-au aparut fff multi..nu stiu ce sa fac..am fost la medic si mi-a spus sa-mi continui tratamentul..dar imi tot apar..dak stiti ceva care are mai mult efect va sunt recunoscatoare.
0
20-02-2009, ora 15:47
ralucaubita
Nu este medic/terapeut
ralucaubita
salut! am o problema care ma sperie si nu stiu ce pot sa fac. de aproximativ 2 saptamani sangerez si am o senzatie de usturime...intepaturi, in jurul anusului, de fapt e doar un punct...mentionez si o stare de incordare, toate astea au loc in timpul scaunelor. nu stiu ce poate fi nu am intretinul contacte anale cu nimic si cu nimeni, folosesc gel intim cu ph neutru dupa fiecare scaun...nu pot sa-mi dau seama ce sa intamplat. va rog di suflet sa-mi dati un sfat, indicatie. multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •