Trebuie sa fac o programare pt o histerosalpingografie

02-10-2009
mihaela007
Nu este medic/terapeut
mihaela007
Trebuie sa fac o programare pt o histerosalpingografie. Daca se poate, as vrea sa stiu ce analize trebuiesc facute inainte de investigatie (am citit ca ar trebui VSH)? Trebuie facut si un test de alergie la Iod? Stie cineva un medic foarte bun cu care a facut aceasta investigatie si mi-l poate recomanda? Multumesc
7 comentarii
0
03-10-2009, ora 11:16
koshka
Nu este medic/terapeut
koshka
Buna Mihaela! Pentru o histerosalpingografie nu e mare nevoie de analize. Evident, pana ajungi aici sigur ai facut ceva investigatii date de medicul tau ginecolog. Investigatia o face un specialist radiolog si nu e chiar asa de dureroasa cum sa gasesti pe diverse forumuri. Acum, depinde si de organism si rezistenta la durere. Eu am facut asa ceva la indrumarea medicului gnecolog (pe nume Celus Tarpan, un medic super, pe care il recomand tuturor, mai ales celor mai emotive, pt ca vorbeste f calm si f frumos, e f bland cu pacienta, etc, numai cuvinte de lauda) si am facut la maternitatea Giulesti, actual spital Panait Sirbu. Si e o doctorita care face asta care e super ok. In rest, nu stiu ce sa zic. Totusi, inainte de asta trebuie sa ai un control al medicului care sa confirme ca nu esti insarcinata. Si sa mai stii ca se face in anumite zile, intre 10-12 dupa menstra. Si daca tot zici ca TREBUIE sa faci programare pt HSG, inseamna ca deja ai facut ceva investigatii si ti-a rcomndat medicul sa faci asta, ca doar nu o faci de capul tau. Bafta multa!
0
15-11-2010, ora 10:41
alinaLeo
Nu este medic/terapeut
alinaLeo
Pentru Mihaela:
Stiu ca a trecut un an de la data postarii. sint totusi curioasa daca ai facut histerosalpingografia...a durut? ai reusit sa ramii insarcinata? sint cam in aceeasi situatie...
0
17-11-2010, ora 20:54
koshka
Nu este medic/terapeut
koshka
Pentru AlinaLeo

Buna Alina, nu sunt Mihaela, ci cealalta, koshka. Eu am facut HSG. Nu e foarte placut, dar nici exagerat de dureros. Si mai depinde si de sensibilitatea fiecaruia, caci suntem diferiti. IAr HSG nu te poate ajuta sa ramai insarcinata, doar te ajuta sa depistezi care e adevratul motiv pt care nu ai ramas pana acum, astfel incat sa stii ce tratament sa urmezi. Daca doresti si alte informatii, astept intrebarile tale, caci nu stiu ce sa iti mai scriu. Bafta!
0
18-11-2010, ora 10:10
alinaLeo
Nu este medic/terapeut
alinaLeo
Am inceput cu analizele de singe si am facut o eco transvaginala(se pare ca am un fibrom de 3cm care nu e foarte deranjant -doar daca creste in timpul sarcinii, plus Papanicolau(care a iesit f bine) cred ca mai astept cu HSG deocamdata si sper sa nu fie nevoie. Multumesc pentru raspuns ;-)
0
21-11-2010, ora 20:04
koshka
Nu este medic/terapeut
koshka
Buna Alina, Ce pot sa spun - bafta in ceea ce faci. Insa as vrea sa adaug ca nici Papanicolau si nici eco transvaginala nu iti pot spune daca ai sau nu trompele infundate, motiv serios si destul de des intalnit ca pricina a imposibilitatii de a ramane insarcinata. Doar HSG iti poate confirma sau infirma asta si poti continua apoi investigatiile. Uneori ne consideram noi, femeile, cele raspunzatoare pentru esecul maternitatii, dar de fapt ei sunt motivul, adica barbatii. Acuma.. sper ca stii mai bine ce analize ai facut si cred ca ai discutat cu medicul tau toate variantele. Si nu lasa nerezolvata problema cu fibromul, oricat de mic. Depinde foarte mult sa ai o relatie buna cu medicul, sa poti sa ii adresezi tot soiul de intrebari ca urmare a nelistinilor tale, dar, mai ales, medicul trebuie sa fie un specialist si un profesionist bun. Ma pot da ca exemplu, toate analizele uzuale, incepand cu eco si papanicolau si continuaind cu analiza dozajului de hormani in zile bine determinate ale ciclului menstrual aratau ca nu ar fiabsotul nici o problema in a ma bucura de maternitate. Insa, banuielile medicului meu au fost confirmate de HSG - ambele trompe infundate ceea ce facea imposibil sa raman insarcinata, doar prin FIV. IAr cand am facut aces HSG am constatat, cu regret si surprindere, ca se confrunta cu aceasta problema multe fete tinere. Iti urez multa sanate si sa ne scrii in curand ca vei fi o viitoare mamica.
0
23-11-2010, ora 11:43
alinaLeo
Nu este medic/terapeut
alinaLeo
koshka, multumesc pentru raspuns...stiu ca nu sint analize relevante(pap si analize de singe) dar ma bucur ca am inceput de undeva(dat fiind ca nu am prea avut timp pina acum). O sa fac o hsg si sa speram ca nu e nimic grav...am auzit ca e posibil sa ti se si desfunde trompele de la asta(daca sint infundate). Despre fibrom mi s-a spus ca trebuie lasat in pace atita timp cit nu creaza probleme. poate creste si deranja copilul in timpul sarcinii, dar pina acolo, mai vedem ;)
0
27-05-2013, ora 08:54
ana_scorpiutza
Nu este medic/terapeut
ana_scorpiutza
Buna ziua dragelor, i eu am progamare la Hgs inca in ce consta exact? poate cineva sa mi explice ce se intampla? am auzit ca e doreros insa de ce? scuzati daca am aterozat de pe alta planeta.O zi buna va doresc!!! Ah si era sa uit daca mi a venit mentruatia sambata si am progamare ptr luni pe 3 adica peste o saptamana e prea tarziu???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.