Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

HEMATOCRIT MARIT IN MOD REPETAT

08-02-2008, ora 00:00
Autor: capsuna
Buna ziua , daca se poate, as avea nevoie de parerea unui medic pana ajungem la Bucuresti la Hematologie, pentru ca avem tendinta sa amanam acest lucru, neavand sprijinul medicului de familie.Fiul meu in varsta de 23 de ani, student, nu bea ,nu fumeaza nu consuma cafea, are urmatoarele rezultate in urma analizelor efectuate in programul national:
HEMATOCRIT=50,4
MONOCITE=3,5
GLICEMIE=88
COLESTEROL TOTAL=130; HDL COLEST=48
TRIGLICERIDE=120
VSH=3
CREATININA=1,13
BILIRUBINA TOTALA=0,92 BILIRUBINA DIRECTA=0,25
TGO=16
TGP=24
Ca TOTAL =8,7; Ca IONIC=3,9
Mg=2,1
Sumar urina PH=6
Stiu ca nu este bine ca hematocritul este marit, pentru ca si acum doi ani dupa sesiune i-am facut analizele pentru ca era f obosit si a rezultat atnci un hematocrit marit ,un VSH =2 si niste leucocite =9000.Medicul de familie mi-a spus atunci sa il las in pace ca este obosit dupa sesiune si de acee au iesit asa analizele.Am repetat hematocritul si a iestit la fel si cred ca atunci si hemoglobina a fost in jur de 17,5.Mentionez ca fiul meu de fel are o piele mai alba , mai palida ,asa a fost intotdeauna.
Acum ,iarasi a iesit hematocritul mare si din cate am citit pe net nici una din variante nu e imbucuratoare pentru ca eu asa am inteles ca si poliglobulia sau policitocromia este precursoare a proliferarilor mieloblastice si sunt deja panicata.Am nevoie de o interpretare specializata .Va multumesc anticipat .Mentionez ca fiul meu are sinuzita cronica si in copilarie a facut prea multe bronsite , pentru care a luat antibiotice.
1 comentarii
11-02-2008, ora 00:00
Autor: nucu21
In primul rand ar trebui sa puneti aici toate valorile hemoleucogramei. In al doilea rand doar hematocritul marit nu indica nici pe departe un sindrom proliferativ oriunde ar fi el. E foarte putin probabil la varsta lui sa aiba astffel de probleme. Hematocritul poate sa iasa marit si de la o hidratare insuficinta. Sfatul meu este sa nu mai cititi pe net tot felul de chestii si sa intrebati medicul dumeavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK