H.I.C. Hemoragie intracraniana

02-04-2009
Licuta
Nu este medic/terapeut
Licuta
Diagnostic : HIC rolandic dr fenomene de trunchi central
Despre pacient: varsta-12 ani, operat de 15 zile din coma de gradul trei, acum doar respira cu ajutorul aparatelor si primeste perfuzi, "deschide" ochii si ne strange de mana, este sedat, are temperatura intre 37, 6 si 37, 8. Analizele de urina si plaman sunt bune. INTREBARE> 1.Cat dureaza recuperarea? 2 Daca temperatura trebuie sa ne ingrijoreze (folosim otet aromatic si pe moment scade 0, 2-0, 3). 3 Ce NU trebuie sa facem noi si parintii ?4 Ce ati facut si ce rezultate au fost in cazuri asemanatoaer sau identice.
2 comentarii
0
04-04-2009, ora 19:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este nevoie de o buna colaborare cu medicul reanimator, caci reabilitarea copilului necesita rabdare si speranta.Varsta copilului si faptul ca rinichii si plamanii functioneaza bine sunt un avantaj.Permanent sa stea cineva cu copilul, sa-l ingrijeasca continuu.Programul de reabilitare il stabileste numai medicul neuroreanimator, si are mai multe etape, in raport cu evolutia clinica si biologica a cazului, in asa fel ca sa se produca o ameliorare a leziunilor cerebrale si nu o agravare a lor.Stiu ca la un bolnav in coma este important ca temperatura sa nu depaseasca 36 de grade rectal; ridicarea temperaturii produce frison, creste consumul metabolic si nu e bine.Deci parintii, rudele, stati mereu, zi si noapte, cu randul, langa copil si ascultati de neurolog; orice neintelegere aveti, intrebati-l.Numai bine!
0
05-04-2009, ora 17:16
Licuta
Nu este medic/terapeut
Licuta
Multumesc. Alta intrebare > la nivelul plamanilor sa constatat prezenta stafilococului auriu. Acesta este "responsabil" cu teperatura, dar noi ce putem face? Chinetoterapeutul insista pe exercitii in zona "pulmonara". Cine a trecut prin aceste faze poate sa ne raspunda dar si cei de specialitate MULTUMESC anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul