Gust sarat metalic, saliva uleioasa

21-10-2014
topdigitall
Nu este medic/terapeut
topdigitall
Buna ziua, de aproximativ 4 saptamani am inceput sa simt un gust sarat, uneori metalic, mai accentuat la baza limbii (spre gat). Precizez ca nu imi miroase urat gura, saliva este incolora dar uneori are un aspect uleios (se simte cand atingu buzele cu limba sau cand iau saliva pe degete. Cteodata apare si o senzatie de arsura pe limba si in cerul gurii. Acest gust este slab dimineata cand ma trezesc si se intensifica pe parcursul zilei.
Am facut SAF, mi s-a spus ca am sinuzita maxilara dreapata de la o obturatie de canal facuta in mai si infectia se scurge in gat si imi da acel gust. Am urmat tratamentul cu antibiotice 10 zile, dupa care am consultat alt medic ORL care mi-a spus ca am candidoza si de aceea am acel gust, insa nu am sinuzita. Urmez de 10 zile tratament ptr candidoza (glicerina boraxata cu nistatina, gargare cu bicarbonat de sodiu, flucanazol 100 mg/zi) insa acest gust nu a disparut, a dat semne de ameliorare insa acum se intensifica de la o zi la alta. Cand aplicam glicerina pe limba, simteam la baza acestuia (spre gat) niste bubite care sunt si acum acolo.
In prezent simt cum ma arde cerul gurii si limba, simt acel gust sarat/metalic destul de intens pe parcursul zilei (ma ales imediat dupa ce mananc ceva), si slab dimineata dar se intensifica imediat cum ma trezesc si incep sa produc mai multa saliva).

Alte simpotme (nu stiu daca au legatura dar le specific): uneori pe parcursul zilei apare o scurta si usoara durere in piept (spre partea dreapta mai sus)dupa care imi vine sa ragai, dupa ce ragai durerea dispare. Cateodata durerea apare si dispare fara ragait. In ultimile zile a aparut mai des ca de obicei. Aceasta durere dureaza mai mult de 2-4 secunde.
5 comentarii
0
22-10-2014, ora 11:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
majoritatea simptomelor descrise suint probleme Gastro- intestinale si se investigheaza la gastrologie
cat priveste sinuzita.. poate fi o problema serioasa
trebuie refacuta radiografia la radacina acelui dinte de sus, cu probleme... si trebuie un consult LA maxilo-facial pentru a trata corect problema daca este..
0
22-10-2014, ora 11:39
topdigitall
Nu este medic/terapeut
topdigitall
Multumesc pentru raspuns, o sa merg si la gastro, am fost si la maxilo-facial, am refacut lucrarea la masea, problema este ca al doilea medic ORL-ist cand i-am aratat SAF-ul facut anterior a spus ca nu am sinuzita ci doar un chist format si nu trebuia sa iau tratamentul cu antibiotice, intr-adevar si chirurgul maxilo-facial a confirmat ca este un chist acolo care momentan nu trebuie operat, sa astept sa vedem daca se retrage dupa ce am refacut lucrarea la masea. o sa fac si un CT la sinusuri. Tot nu-mi dau seama exact de unde vine acest gust puternic sarat metalic si arzator uneori, simt ca de la baza limbii, posibil de la acele bubite aparute acolo? nu am miros urat in gura, nu este ceva ce ar tine de o infectie bacteriologica. Idee e ca a aparut rapid, in aprox 2 zile si de atunci doar a dat semne de ameliorare uneori.
0
12-12-2014, ora 19:29
topdigitall
Nu este medic/terapeut
topdigitall
Revin cu detalii:

de aproximativ 4 luni am inceput sa simt un gust satar/metalic chiar intepator, in gura, mai exact simt ca vine din spatele nasului, ajunge pe limba, se amesteca cu saliva. Este foarte diminuat dimineata si se accentueaza seara, simt cum vine ceva in gura, putin lipicios (nu se simte ca saliva normala). Uneori se simte mai puternic..alteori mai putin.
Acum 2 luni am fost la ORL, mi-au dat sa fac un CT la sinusuri si mi-au gasit un chist in sinusul maxilar drept si sinuzita cronica odontogena si mi-au spus ca e probabil de la asta.

Apoi am facut RX la plamani..si endoscopie digestiva...sa elimin si aceste surse..totul a fost ok...oricum nu tusesc, nu ma doare stomacul...am facut si exudat faringian si raclaj lingual (nici urma de bacterii sau ciuperci)
In urma cu o luna am inceput sa simt durere in partea dreapta spre gat a pieptului, ca si cum m-ar strange ceva, sau se contracta un nerv/muschi, apare si dispare de cateva ori pe zi sau cand ragai si uneori cand inghit. Apoi durerea s-a intins spre gat, ceafa, ureche...toate pe partea dreapta...am inceput sa am presiune in sinusul maxilar drept..si am zis ca sigur toate astea sunt de la acel chist.

Acum o sapt m-am operat, s-a scos chistul si sinusizta aferenta, s-a facut cura radicala a sinusului (dupa ce am facut toate analizele necesare, care au iesit foarte ok) insa am ramas cu aceleasi simptome (mai putin presiunea din obraz), in rest, acelasi gust metalic/sarat/intepator care este dat de un lichid (un fel de mucus subtire fara miros si culoare) ce vine din spatele nasului, si simt ca acum s-a accentuat (curge mai mult si mai des)aceleasi dureri in piept care se duc uneori spre gat si ceafa (partea dreapta).
Cu durerile ma mai impac, ca nu sunt dese si nu sunt puternice, dar acel gust de care nu pot sa scap nicicum ma afecteaza, simt cum ma arde pe limba, pe buze si in spatele nasului (daca stiti senzatia cand mestecati o gurma foarte mentolata, deschideti si trageti aer pe gura).
In rest, nu am alte simptome, nu am dureri de cap, nu am febra, dorm si mananc foarte bine, nu tusesc (decat foarte rar si asta ptr ca acel lichid se duce uneori spre gat).

Nu stiu ce analize sa mai fac, unde sa mai merg, orice sfat mi-ar fi de ajutor. Multumesc.
0
12-12-2014, ora 20:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o sa astepti sa treaca 3 spatamani de la operatie
poti sa folosesti Sinupret 2 la 8 ore 10 zile
daca NU ajuta..
te intocil agastrologie si faci toate investigatiile de la ecorgafii, tranzit baritat pana la colonoscopie
0
12-07-2018, ora 14:09
Zacco
Nu este medic/terapeut
Zacco
Buna ziua

Ma confrunt cu exact aceiași probelema. Doar ca nu am avut nici un fel de intervenție la dinți. Același gust sărat-metalic când inspir pe gura care persista de aproximativ 3 luni. Când mănânc gustul dispare pentru moment dar apoi reapare, Menționez ca simt un ușor disconfort câteodată in partea de sus a abdomenului in stânga spre splina, in rest nu am nici un simptom... nu simt arsuri la stomac, nu râgâi des, nu am crampe. Dacă aveți idee de la ce ar putea fi v as fi recunoscător
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gust ciudat în gură
  • Evoluția gustului bun
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  • Capsaicina poate îmbunătăți percepția sării și senzația de gust
  •