Gonartroza la genunchi

08-08-2012
Calina1961
Nu este medic/terapeut
Calina1961
Buna ziua, am fost diagnosticata cu gonartroza in faze incipienta la genunchi. Merg pe jos la servici 30 min/zi vin pe jos de la servici 30 min/zi alerg in fiecare dimineata 4 kilometri pe pista, pot sa continui ? Mentionez ca in timpul acestor activitati nu ma dor genunchii, ma dor doar la urcatul sau coboratul scarilor si dimineata la trezire cand ma dau jos din pat.Am 51 ani si 60 kilograme.
8 comentarii
0
10-08-2012, ora 18:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Prezenta gonartrozei contraindica eforturile mentionate de catre D-voastra, agravand distrugerea articulatiei (artroza).
Efortul nu este contraindicat, insa trebuie judicios dozat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-08-2012, ora 18:54
Calina1961
Nu este medic/terapeut
Calina1961
Multumesc mult pentru indicatii. O zi frumoasa?
0
14-10-2012, ora 18:43
Mihai53
Nu este medic/terapeut
Mihai53
Buna ziua,
Si eu am fost diagnosticat cu gonartroza incipienta in 1985. In acele vremuri seara alergam 30 km si ziua jucam tennis cam 6-8 ore. Aveam pe atunci 33 de ani. Au trecut ceva ani de atunci si am mai redus antrenamentele dar tot am jucat tenis de 2 ori pe saptamana cam 3-4 ore plus turneele cand jucam mult mai mult.
Boala in schimb a mers inainte, incet dar sigur,
In tot acest timp am facut fizioterapie in statiune apraximativ de 15 ori si de vreo 4 ori ambulatoriu ( cate 10-12 sedinte).
In special am facut ultrasunete, si procedee electrice si mai nou laser. Am mai facut si infiltratii cu Alflutop de 2 ori si cu altceva. Am mancat 6 cutii de Glucozamina si Condorytina cutii de 200 direct din Canada. Am mai facut exercitii fizice pentru intarirea musculaturii genunchilor, de 3 ori pe saptamana 3 exerctii 25 repetari 5 serii cu greutati destul de mari 45-100 kg dar aveam grija sa nu incarc de loc nici coloana nici genunghiul cu incarcatura statica. Aveam grija degrutate dorinta era sa ma mentin pe la 70Kg dar nu prea reuseam eram pe la 78 in medie - la o inaltime de 1, 76m M-au ajutat foarte mult exercitiile de la sala pentru genunchi dar iarna de a trecut nu am mai fost la sala si primavara am inceput din nou tenisul. Am traumatizat piciorul anul trecut la un turneu si au aparut dureri la piciorul stang. Acuma in urma efectuarii radiografiilor am fost diagnosticat de un ortoped cu gonartoza avansata gradul 2/3 la piciorul stang. Rotula nu mai este asa mobila si nici genunchiul nu se mai indreapta de tot.Am dureri la o deplasare mai lunga, 100m, in ritm mai alert. Ortopedul zice: or si ce ma ajuta dar in cel mult 2 ani trebuie sa fac operatie de Protezarea genunchiului. Nu imi vine sa cred. Acuma am inceput un tratament cu Dona(Glucozamina si condotroin) si la Buzias un tratament de fizio. Intentionez sa fac un tratament cu hyaluronic si ceva ser scos din sangele meu, Un fel de infiltratie, Nu ii stiu exact numele. Si cu ceva pastile naturiste HRIvitalion. O sa revin daca intereseaza pe cineva cum evolueaza situatia.
0
15-10-2012, ora 09:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia actuala a articulatiilor D-voastra (distrugerea cartilajului articular = artroza) este, evident, consecinta logica a suprasolicitarii lor mecanice, prin efortul total disproportionat.
Din pacate nu exista absolut nici un alt tratament in afara interventiei chirurgicale (protezare), care poate fi insa amanata sine die prin reducerea corespunzatoare a efortului fizic.
Efortul nu este contraindicat, insa trebuie judicios dozat (trebuie sa va limitati la deplasari scurte).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-11-2012, ora 09:37
Mihai53
Nu este medic/terapeut
Mihai53
Multumesc frumos de raspuns. Cu toate ca 'suna ca dracu' sper ca mai pot amana momentul. In primul rand vreu sa slabesc vreo 15-20 kg?. Si sa reduc efortul cat mai mult. Am facut fizio, si o sa mai fac o serie glucozamina si condotroin. Nu cred ca s-a imbunatatit ceva smnificativ situatia mea dupa cele facute. Dar nici mai rau nu e. Poate incerc si ceva cu infiltratii din ceva facut din sangele meu ( nu imi vine denumirea exacta inlimba engleza.) Cica mai reface cartilajul.???. Ori si cum speranta moare ultima.
Problema mea este ca nu mi-am ales cu grija bunicii. Mai am o sora care are proteze la ambele solduri.
Si nu a facut nici un sport si nici la servici nu a facut mare efort fizic, iar acasa... ca la bloc. Es se simte bine, dar face numai miscari de femeie pensionara casnica- normala.( daca definim normalu ca cea ce face majoritatea)
Si mai am ceva, nu am stat de vorba cu nimeni care a facut asa ceva, protezare, ca cativa ani mai inainte sa vad si eu ce poate el sa faca si ce nu are voie sa faca. Stiu ca o sa fie un nou MOD de VIATA. Si inainte de toate trebuie sa ma impac cu mine.
Nu stiu de ce nu ajunge Artoscopia, sau mai este cand se pune in loc de cartilaj ceva plastic..
Am auzit ca la Timisoara la simpozionul de orto ca este disponibila o noua proteza cu materiale care tin 30 ani( dublu decat pana cea de acuma) Dar nu a spus nimeni cat costa.
0
11-11-2012, ora 12:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- din pacate, cartilajul deja distrus (artroza) nu mai poate fi refacut sau vindecat, indiferent ce veti incerca;
- medicamentele mentionate sunt total inutile si nu interfera in metabolismul (refacerea) cartilajului, deci pot avea maximum un efect placebo;
- infiltratiile sunt extrem de controversate, exorbitante si nu asigura refacerea cartilajului;
- nu exista inca in lume vreo metoda """""""""""""pune in loc de cartilaj ceva plastic"""""""""""";
- este foarte adevarat ca s-au incercat diferite metode de "reconstructie"artificiala a cartilajului, insa rezultatele sunt profund deceptionante;
- durata de viata a protezelor depinde in mica masura de aspectul tehnologic intrinsec, cat mai mult de gradul de solicitare (uzura) mecanica, motiv pentru care sunt total contraindicate in cazul supraponderalilor, in cazul tinerilor sau al persoanelor foarte active.
- aveti perfecta dreptate: protezarea genunchiului necesita schimbarea fundamentala a stilului de viata, si anume normo-ponderabilitate si efort minimal, in vederea cresterii duratei de "viata"a protezei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-11-2012, ora 17:42
topirceanu catalina
Nu este medic/terapeut
topirceanu catalina
buna ziua am 59 ani am fost operata in 2007 si mi s-a pus o proteza unicompartimentala din ian 2011 au inceput din nou dureri foarte mari am fost din nou operata si din lipsa de proteza mi s-a facut o inaintare de protezare de atunci astept sa fiu operata pentru a se pune o proteza totala, de la spital mi se spune ca nu sunt proteze(suventionate) am o pensie de 456 ron durerile sunt insuportabile sunt zile cind nu pot merge deoarece mi se blocheaza genunchiul.Ce ma sfatuiti sa fac si unde sa ma adresez. Va multumesc
0
05-04-2013, ora 10:18
raducu_cris
Nu este medic/terapeut
raducu_cris
Buna ziua, ma numesc cristina si am fost si eu diagnosticata cu gonartroza la genunchi, specific ca am 30ani, 45kg si 1.56h m, am dureri in spatele genunchiului dar ff rar mai mult cand stau in picioare dar mai mult ma doare calcaiul la care am problema, este vreo legatura?ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •