Gonartroza bilaterala si osteofite

05-08-2009
elag
Nu este medic/terapeut
elag
Mama mea, în varsta de 60 de ani, sufera de vreo 3 - 4 ani din cauza drerilor la genunchi. Anul acesta a fost diagnosticată cu gonartroza bilaterala şi osteofite. Merge foarte greu si dureile sunt foarte mari. La Centru de reumatologie "Ion Stoia" a făcut tratament si i s-a sugerat ca solutie operatia laparoscopica de îndepartare a ciocurilor, urmata de recuperare pentru fixarea genunchiului. Va rog frumos sa-mi oferiti mai multe informatii cu privire la boala, la respectiva operatie, la riscurile pe care aceasta le implica, precum si alte alte alternative. Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
05-08-2009, ora 16:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna (sau Stimate Domn?????)
Operatia sugerata de D-voastra este una pur paleativa, ce confera un confort relativ o perioada scurta de timp, si pleaca de la premisa ca suferinta este provocata de catre osteofite.
De fapt problema esentiala este cea a degenerarii cartilajului articular, gonartroza, ce prezinta, total secundar, si osteofite marginale.
In functie de diverse criterii, se pune problema abstentiei terapeutice, a unei operatii premergatoare (osetotomia) sau chiar artroplastia sau protezarea interna.
Eventuala prezenta a unei obezitati incurca teribil orice tratament chirurgical, pana la contraindicatia absoluta a acestuia.
Un examen ortopedic din partea unui chirurg cu experienta in protezarea genunchiului va elucida problema.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.