Glicogenoza

17-06-2011
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Buna
Fetita de 5 ani, anul trecut i-a aparut o urticarie, in urma analizelor a reiesit ca avea transaminazele undeva in jurul valorii de 500. Concluzia a fost hepatita, dar dupa investigatii si eliminare din lista de hepatite, s-a ajuns la concluzia ca nu avea nici un fel de hepatita (s-a eliminat hepatita de tip A, B, C, D, E). In final i s-a recoltat din ficat biopsie, iar diagnosticul in urma biopsiei a fost glicogenoza. Dupa alte investigatii, s-a eliminat si acest diagnostic, medicul specialist sustinand ca nu se incadreaza in nici un subtip de glicogenoza. Copila este dezvoltata absolut normal pentru varsta ei si in afara de transamninaze, toate analizele au iesit perfect in markeri si nici nu prezinta nici un fel de simptome. Dupa tratament cu silimarina si Liv 52, valorile transaminazelor au ajuns in limite apropiate de valorile normale (in jur de aprox. 40 si 50). Acum, la intreruperea tratamentului cu Liv, din nou incep sa creasca transaminazele, in jur de 120 si 170. Nu mai stim ce sa facem, deoarece diagnosticul oficial de glicogenoza a fost infirmat de catre medici specialisti. Ce ar putea fi si ce urmari ar putea aduce aceste cresteri de transaminaze???
3 comentarii
0
19-06-2011, ora 12:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Copilul trebuie investigat intr-o clinica pediatrica universitara..sunt necesare analize complexe, enzimatice, serologice si imunologice.poate fi o boala sistemica, de metabolism etc. avand in vedere ca a avut si acea eruptie cutanata.cresterea transaminazelor hepatice poate fi consecinta unor dereglari, manifestarea de inceput a unei boli nedepistate inca...nu se plande de dureri de oase ? Nu a avut si alte probleme pana acum ? Evitati sa-i dati grasimi, prajeli, conserve, mezeluri in alimentatie si preparate superrafinate din comert si interneaza-te cu copilul la un spital de pediatrie din Cluj sau Bucuresti.
0
20-06-2011, ora 10:22
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Buna, multumesc de raspuns. Dar tocmai asta este problema, ca a fost internata la Cluj, la Pediatrie 2 si apoi 3. I s-au facut tot felul de analize, inclusiv de muschi, s-au investigat si eliminat pe rand toate bolile (chiar si cele rare). La final, ca o ultima solutie, i s-a luat biopsia din ficat, iar rezultatul a fost cel de Glicogenoza. Apoi am fost la un medic specialist pe aceasta boala, care a zis ca a vazut sute de cazuri de acest fel si ca pur si simplu nu se incadreaza in nici un subtip. In afara de aceste transaminaze, absolut toate analizele au iesit in valori normale. Fetita este dezvoltata absolut normal, nu are absolut nici un simptom, nu se pange de nici o durere, canta si danseaza toata ziua.
0
20-06-2011, ora 17:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In Romania nu exista laborator care sa investigheze absolut toate bolile rare existente, mai ales daca este vorba de boli genetice..In acest caz fetita este de urmarit.trebuie sa ai grija ce mananca, sa protejezi ficatul cu ceaiuri hepatice, sa nu foloseasca des antibiotice sau alte medicamente, sa-i dai din cand in cand Liv sirop si la 6 luni sa fie investigata in clinica.Fii atenta la orice simptom ce apare, cantareste-o si urmareste-i dezvoltarea d.p.d.v. fizic, psihic, comportamental etc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.