Glezna ramasa cu umflaturi si durere dupa ghips

15-03-2011
niklas
Nu este medic/terapeut
niklas
Buna ziua domnule doctor va rog un raspuns la problema urmatoare :
Acum 2 ani am cazut de la inaltimea de 1 m si glezna piciorului drept a fost fortata dinspre pozitia normal verticala catre interior spre piciorul stang. Am fost dus la urgente apoi la medicul ortoped care doar dupa o radiografie fara sa-mi atinga piciorul m-a pus in ghips (spitalul din Medias ).au trecut 6 sapt sidin clipa cand mi-a luat ghipsul jos si pana azi am ramas cu glezna umflata in zona de indoire stanga interior am un punct foarte dureros iar cand merg peste 200m incep durerile.Cand stau in repaus nu dar la mers doare fiecare pas. Am mers de mai multe ori la doctorul ce m-a pus in ghips si zicea ca revine dar eu nu mai pot sa indoi glezna decat jumate fata de piciorul stang si doare. Am citit aici pe forum ce ati raspuns la diversi si sant convins ca e ceva la ligament sau tendon, nu oasele dor ci acolo in umflatura aceea.Va rog un raspuns daca aveti nevoie de detalii suplimentare sau foto va rog o adresa de mail si va trimit.Cu multumiri sisperata Draghici Nicu -Medias
5 comentarii
0
15-03-2011, ora 15:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles nici un detaliu relevant: sexul, varsta, greutatea, antecedentele traumatice, inflamatorii-reumatologice, vasculare, metabolice, neurochirurgicale, statusul ocupational si sportiv, dar ma ales situatia initiala, radiografiile initiale si cele de control, localizarea anatomica precisa a punctelor dureroase, stabilitatea antero-posterioara si in varus a gleznei, etc etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-03-2011, ora 20:55
niklas
Nu este medic/terapeut
niklas
va multumesc ptr. citirea mes. meu, raspunsurile la intrebarile d-voastra sant:
sex-masculin, varsta 58ani, greutate 78kg, nu am avut antecedente traumatice la piciorul drept (cel cu probl. ) procese inflamatorii reumatice nu, nici vasculare, am tensiunea putin mare 17 cu 8, metabolice si neurochirurgicale nu. Ocupatia -tehnician lucrez la birou, sport nu fac decat putina gimnastica de dezmortire dimineata.
Localizarea anatomica a durerii incerc sa va explic fara termeni tehnici medicali pentru ca nu -i cunosc.
Daca stau in picioare si ma uit catre degetele la picioare, la glezna piciorului drept pe aceiasi directie cu degetul mare in zona de indoire a gleznei cand te lasi pe vine este localizata umflatura si punctul dureros.va rog o adresa de mail si va pun si o fotografie cu glezna in care va indic punctul dureros si comparatia cu glezna sanatoasa.
Mentionez ca nu mai pot indoi glezna la acelasi unghi ca la glezna sanatoasa, nu ma lasa. Durerea nu e la os ci imediat sub pieel in zona umflata din zona in care se indoaie glezna.
Inca odata multumiri si cum si pe ce adresa sa va trimit foto daca e nevoie.
Cu stima si respect Draghici Nic.
0
15-03-2011, ora 21:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate nu am inteles localizarea anatomica precisa a problemei.
Trebuie sa intelegeti ca exista sute de posibilitati diagnostice si ca, oricata bunavointa as avea, este absolut imposibil sa va ajut fara un minim examen clinic direct.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-03-2011, ora 21:16
niklas
Nu este medic/terapeut
niklas
OK am inteles, credeam ca daca va trimit foto cu localizarea punctului dureros + explicatiile pe care le-am dat va puteti face o idee, dar se pare ca e nevoie de o examinare directa.
Va multumesc ptr. timpul acordat, sanatate si numai bine
0
15-03-2011, ora 22:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cred ca ati inteles ca nu este vorba despre rea-vointa, cat despre imposibilitatea absoluta de a diferentia doua afectiuni in lipsa examenului clinic direct, absolut indespensabil in ortopedie, cel mai adesea mai important decat radiografia, RMN-ul etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de ligamente la genunchi - primul ajutor
  •