Glaucom? | Forumul Medical ROmedic

Glaucom?

08-11-2008
adilimbau88
Nu este medic/terapeut
adilimbau88
Buna ziua, am o intrebare fara raspuns de 2 ani deja. In urma cu 2 ani am inceput sa am probleme cu vederea, la fiecare 3-4 luni aproximativ vederea mea se agraveaza, in special cand privesc obiecte luminoase vad in jurul acestora o cupola, o aura de culoarea luminii iar in cazul luminilor albe vad un curcubeu. In urma cu 4 luni nu vedeam curcubeul acesta, am fost la control si am fost intrebat de acest curcubeu daca il vad insa raspunsul a fost negativ la vremea respectiva. Doctorul mi-a spus ca ar fi o suspiciune de glaucom dupa ce m-a supus la teste amanuntite. Doctorul este din cate am inteles cel mai bun din Timisoara in domeniu si mi-a spus ca in ciuda faptului ca nu prezint tensiune intraoculara ar putea fi vorba de un glaucom care poate sa apara si fara tensiune. In acest moment incep sa ma ingrijorez tot mai mult pentru ca nu stiu ce ar fi de facut si cum as putea sa ma tratez sau macar sa stopez o eventuala orbire.
2 comentarii
0
10-11-2008, ora 21:03
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Investigatiile pe care trebuie sa le faceti dumneavoastra, intrucat se ridica suspiciunea de glaucom, sunt: CV computerizat( tehnica Blue on Yellow sau Flicker), curba tonometrica, pahimetrie, gonioscopie, tomografie retiniana Heidelberg;in functie de rezultatele obtinute la aceste investigatii, se poate stabili sau infirma diagnosticul de glaucom; numai bine
0
10-11-2008, ora 22:53
adilimbau88
Nu este medic/terapeut
adilimbau88
Nu stiu exact la ce teste am fost supus insa am facut cateva dintre testele pe care mi le-ati enumerat cu siguranta. Problema mea este ca nu stiu daca ar fi bine sa merg din nou la acelasi doctor, doctorul Munteanu din Timisoara sau sa consult si parerea altor doctori. Din cate am inteles cabinetul doctorului Munteanu este dotat cu echipament complet si am fost supus la toate aparatele pe care le-am vazut in cabinetul dansului daca nu ma insel si in afara de campul vizual la care la a doua proba au iesit mici probleme, care la vremea respectiva cred ca erau mai degraba datorate oboselii, toate testele au reiesit bine. Dl. doctor m-a intrebat dupa cum am spus si mai devreme daca vad acel curcubeu, si dupa cum am spus, raspunsul a fost negativ la vremea aceea, intre timp vederea mea s-a agravat si in jurul tuturor obiectelor de lumina alba de intensitate putin mai mare vad acel curcubeu. Probabil ca tonul pe care il adopt este unul disperat dar va rog sa aveti intelegere pentru ca in ultimii 2 ani vederea mea s-a inrautatit si traiesc pot sa spun cu frica faptului ca as putea sa imi pierd vederea in cativa ani daca boala va evolua in ritmul acesta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Numărul de cazuri de orbire din cauza glaucomului a crescut îngrijorător
  • Un nou test ar putea detecta glaucomul mult mai devreme
  • Cel mai bun test de diagnostic pentru pacienÈ›ii cu glaucom
  •