Gingii pe jumatate albe

18-09-2011
Artemis90
Nu este medic/terapeut
Artemis90
Buna ziua!

Acum cateva saptamani, am avut la o masea cu coronita o umflatura si puroi intre gingie si coronita. Am folosit ceai de musetel, de salvie si de asemenea am avut o igiena stricta si in cele din urma a cedat si a revenit la normal.
Totul parea in regula pana cand am observat ca pe aceeasi parte a gurii gingia parca se despartise intr-o parte superioara alba si o alta inferioara rosie (si este retrasa). Am mers la doctor, am facut detartaj si mi-a spus ca e inceput de parodontita. Nu am putut sa revin la doctor, iar in partea de sus, la masele situatia nu e nici acolo prea roz: gingia e inflamata si putin retrasa iar dintii sunt sensibili la cald/rece/presiune. La dintii din fata gingia e un roz mai albicios iar puroiul a revenit la coronita de unde a inceput totul (nervul e scos la maseaua respectiva).
Cu siguranta voi reveni la doctor in cateva zile, dar pana atunci ceea ce rezulta din descrierea mea pare a fi parodontoza sau ce altceva?

Multumesc!
1 comentarii
0
18-09-2011, ora 12:35
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Pana mergi la medic si chiar sa mergi cand poti,
1.
cumpara din farmacii CORSODIL (33 lei) si clateste gura dupa ce te speli pe dinti.
ATENTIE:
- agita inainte de folosire
- NU se inghite
- citeste prospectul
2.
cumpara din farmacie PLANTAGINGIVAL (13 lei) si badijoneaza gingia...este f. bun, NU are importamta daca inghiti putin, are gust bun, si...sigur nu te va mai deranja...pe moment..o perioada.

sanatate.
P.S.
- cele 2 produce ar trebui ca sa le ai oricum, oricand in casa...si periodic la 2-3 saptamani sa le folosesti 2-3 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul