Gingii inflamate

06-04-2013
SorinSS
Nu este medic/terapeut
SorinSS
Marti dimineata m-am trezit cu gingiile putin umflate, miercuri deja mancam foarte greu asa ca mi-am facut programare la un dentist. Acesta a reusit joi sa ma vada si a zis ca imi trebuie un detartraj si periaj, mi le-a facut atunci si mi-a prescris rovamicina. Problema e ca acu sunt iritate(cred, ma ustura cand le ating cu ceva, limba, mancare) si abia mai pot manca. Pe langa asta, inainte sa merg aveam si un abces la buza care aproape imi trecuse, dar dupa detartraj nu imi mai trece nici ala. Nu stiu ce sa mai fac sa pot si eu manca ca toti oameni...
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:33
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca gingiile dvs să fie inflamate și sensibile după detartraj și periaj, mai ales dacă nu ați avut o igienă orală bună în trecut.

Rovamicina este un antibiotic care este adesea prescris pentru tratamentul infecțiilor dentare și poate dura câteva zile până când începe să-și facă efectul. În acest timp, ar trebui să evitați alimentele tari și sănătoase, precum și alimentele și băuturile care sunt prea fierbinți sau prea reci. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele și băuturile care sunt dulci sau acidulate, deoarece acestea pot agrava inflamația gingiilor și pot întârzia vindecarea.

Este important să mențineți o igienă orală bună, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare după fiecare masă, pentru a ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea altor probleme dentare. Dacă simptomele dvs persistă sau se agravează, ar trebui să consultați din nou un medic dentist pentru a evalua situația.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul