Genunchi umflati, inflamati + poze

04-02-2014
Eugen24
Nu este medic/terapeut
Eugen24
Buna ziua

Am 24 de ani, 65 kg si 1, 78 cm inaltime. La inceput ma confruntam cu dureri de calcaie si ma dureau muschii de la picioare dupa care mi-a trecut, iar de o luna si jumatate ma confrunt cu niste dureri in zona ambilor genunchi. Sub rotula genunchii sunt umflati cel drept mai putin, iar cel stang este umflat mai tare. In zona din spate a genunchilor la ligamente genunchiul drept este umflat foarte putin, dar cel drept este destul de umflat. Am consutat pana acum 2 doctor. Primul doctor mi-a zis sa fac o radiografie si niste probe de sange. Am facut radiografia dar pe radiografie a zis ca nu a iesit nimic si ca radigrafia este nula, iar probele de sange mi-a spus ca sunt ok. Ma trimis sa fac o ecografie si intre timp mi-a dat un tratament pana cand aduc rezultatele la ecografie. Tratamentul find: flamexin plic 14 zile, gel sindolor la nevoie si clorzoxazon 250 mg 10 zile. Am adus rezultatele de la ecografie in care scriau urmatoarele: Genunchiul drept - Minimica colectie lichideana in recesul lateral cu grosimea maxima de 4 mm. Portiunea intermediara a meniscului medial protruzionata 4, 8 mm subcapsular schiteaz un mic traiect liniar hipoecogen -obs. Fisura meniscala. Iar la genunchiul stang - Minima colectie lichidiana in recesul lateral cu grosimea maxima de 2, 5 mm. Dupa care am primit alt tratament Artromed 200 mg care din cate am inteles de la unele farmacii nu se mai gaseste si as vrea sa stiu si de unde as putea sa iau acest medicament. Dupa care mi-a zis sa revin dupa 2 saptamani. Dupa 2 saptamani ma prezint la doctor si ma trimite sa fac kinetoterapie. Acolo ma consultat alt doctor care mi-a zis ca nu am nimic din diagnosticele scrise de doamna doctor si sa nu fac kinetoterapie ca nu o sa ma ajute cu nimic de cat bani dati. Mi-a zis ca am putin coloana stramba si sa fac exercitii pentru tonifierea musculaturi acasa si inot pentru coloana, iar talpile picioarelor tind sa fie plate fara scobitura si atunci greutatea nu mai este egala pe picioare. Precizez ca am lucrat 9 luni numai in picioare cate 13 ore atunci aveam 81 de Kg, dar cu munca am ajuns la 65 de kg. In trecut am lucrat in constructii dar nu m-am confruntat cu probleme de genul asta, iar in copilarie faceam sport dar nu am avut accidente. Am atasat si rezultatele analizelor care leam facut daca doriti sa va uitati putin. Va rog sa ma ajutati. Multumesc

Radiografie genunchi
http://imageshack.com/a/img835/336/tebl.jpg
http://imageshack.com/a/img571/1605/luby.jpg
http://imageshack.com/a/img706/6563/tlwy.jpg
http://imageshack.com/a/img547/2272/6xkb.jpg

Rezultate radiografie genunchi
http://imageshack.com/a/img839/8327/hicj.jpg

Reteta dupa investigarea radiografiilor si ecografiilor
http://imageshack.com/a/img855/5622/xa2l.jpg

Rezultate probe de sange
http://imageshack.com/a/img836/4340/1m64.jpg
http://imageshack.com/a/img36/807/g4rl.jpg

Rezultat ecografie genunchi
http://imageshack.com/a/img542/4229/pyzo.jpg

Rezultate cdri genunchi stang
http://imageshack.com/a/img38/8458/3y71.jpg
http://imageshack.com/a/img607/1673/kj0w.jpg
http://imageshack.com/a/img534/782/cbhy.jpg

Rezultate cdri genunchi drept
http://imageshack.com/a/img542/2449/2ea2.jpg

Poze genunchi fata
http://imageshack.com/a/img32/4139/y4r3.jpg
http://imageshack.com/a/img855/4702/vxyq.jpg
http://imageshack.com/a/img513/3460/zsyq.jpg
http://imageshack.com/a/img600/2969/t9nd.jpg
http://imageshack.com/a/img838/4396/2ez8.jpg
http://imageshack.com/a/img600/3740/bjth.jpg

Poza genunchi spate
http://imageshack.com/a/img836/6868/sg0z.jpg

Poza genunchi lateral
http://imageshack.com/a/img191/5784/vhez.jpg
4 comentarii
0
04-02-2014, ora 14:50
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Buna ziua.

Este dificil sa va raspund la intrebari fara a va consulta. Atat relatarea rezultatului altui doctor, cat si a rezultatului ecografiei sau a interpretarii radiografiei facuta de altul nu are nicio valoare. Toate trebuie facute de acelasi om, corelate unele cu altele pentru a va da un diagnostic corect.

radiografiile uploadate nu pot fi sigur interpretate pentru ca sunt blur-ate. Din fotografiile dvs genunchii arata la prima impresie normali; eu nu am vazut nicio umflatura sau alte elemente patologice. Evident, consultul presupune mult mai mult, si astfel de poze pot fi inselatoare.

Probabil ca este vorba ca un sindrom de suprasolicitare articulara in cadrul efortului foarte mare la care v-ati supus scheletul. In acest caz, repausul, aplicatii cu gheata, medicamente antiinflamatoare (ex. diclofenac) ar trebui sa aduca remisia simtomelor in cateva saptamani. Poate sa fie si altceva, insa pentru aceasta este nevoie asa cum am precizat mai sus de un consult complet, ecografie, radiografii si daca se va indica RMN. Multa sanatate!
0
06-02-2014, ora 14:29
Eugen24
Nu este medic/terapeut
Eugen24
Am inteles, dar tusi din ecografie reiese urmatoarele:

Genunchiul drept - Minimica colectie lichideana in recesul lateral cu grosimea maxima de 4 mm. Portiunea intermediara a meniscului medial protruzionata 4, 8 mm subcapsular schiteaz un mic traiect liniar hipoecogen -obs. Fisura meniscala.
Genunchiul stang - Minima colectie lichidiana in recesul lateral cu grosimea maxima de 2, 5 mm.

Asta nu spune nimic?
Poate in poze nu se observa cat de umflat este sub rotula genunchiului, dar din concluzia ecografiei reiese ceva care nu este explicat.
0
06-02-2014, ora 15:47
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Teoretic s-ar putea pune suspiciunea de ruptura de menisc ecografic, insa practic din experienta mea pot spune ca aceasta nu este o metoda nici de a confirma, nici de a infirma acest diagnostic. Suspiciunea se poate pune clinic si se poate confirma/infirma prin RMN.

In mod normal toti avem o cantitate foarte mica de lichid in genunchi, insa de obicei nu este evidentiabila ecografic. Daca la dvs s-a vazut este un semn ca este in cantitate mai mare, probabil in cadrul suspiciunii mele mentionate anterior. Nu imi place sa discut rezultatele ecografice ale altora, pentru ca aceasta investigatie este foarte dependenta de examinator. Prefer sa comentez ce vad singur. Umflatura pe care o descrieti poate sa fie rezultatul acumularii de lichid din articulatie, fie un element anatomic normal care e posibil sa fi fost asa intotdeauna, dar pe care sa il fi observat doar acum cand va ingrijoreaza genunchii.

Recomandari v-am dat in postul anterior. Multa sanatate!
0
23-03-2014, ora 23:51
Eugen24
Nu este medic/terapeut
Eugen24
Revin iarasi cu o intrebare dupa o perioada de repaos.
In acest moment genunchii mei sau mai desumflat. Am tinunt gheata la genunci dupa sfatul unor medici si antiinflamatorii. Problema este ca am instabilitate la mers. Imi tremura genunchi atat pe loc drept cat si la urcarea si coborarea scarilor si cand stau pe loc. Iar seara cand ma pun in pat am o senzatie ca si cum as fi facut 100 de genoflexiuni si in acelas timp si durerosi atat in zona rotulei cat si pe langa aceasta. As vrea sa stiu daca un tratament cu parafina ar fi benefic pentru genunchii. Astept un raspuns. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •