Gaucom operat si cataracta in faza incipienta

17-03-2011
soniap
Nu este medic/terapeut
soniap
Buna ziua,
Mama are glaucom cu unghi deschis, a fost operata acum 14 ani iar presiunea intraoculara este mica si constanta. Problema este ca i s-a descoperit recent o cataracta, in faza incipienta. Mama are o usoara hipertensiune arteriala: 16/7, cateodata, nu mereu si ameteli si dereglari ale vederii nu foarte mari.Dupa operatie mama nu a urmat si nici nu urmeaza cu picaturi, doctorul chirurg nu i-a prescris nimic. In schimb poarta ochelari de 10 ani (a trecut de la dioptrie 2, 5 la 3). Intrebarile sunt urmatoarele:
-glaucomul operat mai este periculos si mai poate conduce la orbire?
-operatia de cataracta va afecta operatia de glaucom?
-ametelile pe care le are mama se datoreaza slabirii vederii (cataractei sau glaucomului) sau tratamentului cu enelapril pentru HTA?
-usoarele dereglari temporare ale vederii se datoreaza glaucomului sau cataractei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1 comentarii
0
19-03-2011, ora 08:46
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Interventia pentru glaucom nu vindeca ci stabilizeaza tensiunea intraoculara; da, glaucomul poate evolua in continuare, de aceea se recomanda monitorizarea pacientului, eu recomand un camp vizual si examenul fundului de ochi la 6 luni -1 an; Interventia pentru cataracta se poate face chiar daca exista o interventie pentru glaucom; Ametelile sunt legate mai degraba de fluctuatiile valorilor tensiunii arteriale sau altor tulburari vasculare cerebrale, sigur nu se datoreaza glaucomului si catractei ( bolile oculare nu au ca simptomatologie ametelile), iti mai recomand controlul glicemiei, Hb glicozilata, colesterol, HDL colesterol, VLDL colesterol, Eco Doppler aa carotide si aa vertebrale, vv din regiunea cervicala, consult neurologic;trebuie reevaluat tratamentul antihipertensiv, eventual monitorizare Holter a tensiunii arteriale si ritmului cardiac;da, tulburarile temporare ale vederii pot fi legate si de glaucom sau fluctuatiile tensiunii arteriale sau alte tulburari vasculare retiniene si cerebrale; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul