Gardnerella Vaginalis | Forumul Medical ROmedic

Gardnerella Vaginalis

02-12-2013
mm2013
Nu este medic/terapeut
mm2013
Buna ziua
In urma unui control la 6 luni mi-a iesit urmatoarele rezultate:
rez sumar urina:
celule epiteliate poligonale relativ frecvente,
cristale de oxalati de calciu dihidrat relativ frecvente
rez secretie :
CEV-(celule burate=due cells)-relativ frecvente
coca si cocobacili gram variabili (suspiciune Gardnerella vaginalis)-frecventi
Va rog ce tratament alopat si naturist le poate vindeca?
Va multumesc
4 comentarii
0
02-12-2013, ora 20:02
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Gardnerella vaginalis este o bacterie care face parte in mod normal din sfera genitala. Aceasta bacterie este tinuta sub control de bariera naturala de aparare a organismului dvs. (bacili Doderlein), insa modificari ale pH-ului vaginal pot distruge aceasta bariera iar bacteria poate prolifera mai mult decat este cazul. Spalaturile vaginale, folosirea produselor de igiena intima in exces (spray-uri, servetele umede, etc), stress-ul pot favoriza aparitia acestei bacterii. Tratamentul se stabileste de catre un medic specialist si se administreaza si partenerului dvs. De preferat, abstinenta sexuala pe toata perioada tratamentului. De obicei, metronidazolul merge bine pe Gardnerella dar eu va sfatuiesc sa mergeti la medic pentru schema de tratament corespunzatoare.
0
02-12-2013, ora 21:09
Dr. Erna Stoian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Erna Stoian
Garnerella este o bacterie ce trebuie tratata la ambii parteneri! Este transmisa si prin contact sexual! Studiile de specialitate arata ca aceasta bacterie se dezvolta atunci cand aciditatea vaginului scade din cauza spalaturilor vaginale in exces, din cauza spermei, a dezechilibrelor hormonale si chiar din cauza administrarii antibioticelor.Cand transmiterea se face pe cale sexuala, simptomele pot sa apara de la doua zile pana la 3 sapt!Femeile sunt cele care prezinta de obicei simptomele, iar barbatii sunt asimptomatici, putand sa transmita infectia fara sa stie ca sunt purtatori. De aceeq tratamentul tb sa fie facut de ambii parteneri!
0
02-12-2013, ora 21:15
mm2013
Nu este medic/terapeut
mm2013
Am uitat sa specific ca sant la premenopauza de 2 ani si ca la 3 zile dupa acest examen a inceput sa dea semne ca va veni ciclu si asa o tin de o sapt jumate dar nu se porneste.luna trecuta am aut ciclu, 3 luni inainte nu.e posibil sa nu fie aceasta boala, scrie clar suspiciune.
Ava multumesc
0
02-12-2013, ora 22:59
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Aceste celule burate "clue cells" sunt caracteristice vaginozei bacteriene cu Gardnerella vaginalis. Deci, suspiciunea e mai mult o certitudine. Nu aveti o secretie vaginala usor modificata ca si aspect/miros?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combaterea rezistenÈ›ei la antibiotice: nou tratament natural pentru vaginoza bacteriană
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •