Gangrena masea?

27-07-2011
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Buna seara!

Am o mare rugaminte catre doctorii stomatologi sa imi raspunda la cateva intrebari.
In urma cu o luna de zile am vizitat un dr. stomatolog care s-a ocupat de o carie a primului dinte de langa masea in partea de sus pe stanga. Initial, caria nu era vizibila insa mirosea. Am facut o radiografie si nu se vedea nimic decat o carie mica in interiorul sau care nu era vizibila la suprafata. Mi s-a tratat dintele fara a mi se scoate nervul desi caria era aproape de gingie. Simteam o mica durere la rece cand imi dadea presiune, semn ca nervul era viu. Mi s-a pus plomba de portelan iar dupa doua saptamani mi-a cazut si mi-a ramas doar baza acestuia. Mi s-a rezolvat problema cu aceeasi baza ramasa. Acum doua zile, dupa o perioada de aprx doua saptamani, mi-a cazut din nou aceeasi plomba. Baza a ramas. Am mers la un alt stomatolog care mi-a dat jos tot, a curatat, a incercat sa scoata nervul doar ca se pare ca avea un miros ciudat si nu curgea sange, zicea ceva de gangrena. Mi-a tratat canalul cu tot felul de ace, mi-a injectat ceva calciu, substante si am mers la o radiografie. Radiografie pe acelasi dinte a doua oara. Pe radiografie nu se vedea nimic, de data asta confirmandu-mi asistenta de la radiologii dentare. Am vazut si eu ca nu se vede nimic. Ajung la cabinet din nou si dr. stomatolog s-a consultat cu asistenta, practic se contraziceau, pt ca asistenta zicea ca nu se vede nimic, iar doctorul zicea ca parca se vede ceva dar ca nu e sigur dupa care s-au apucat de sunat un chirurg ca sa soseasca pe vineri in oras sa citeasca radiografia. Vroia sa ma duc vineri insa am refuzat deoarece eu cred ca sunt miciuni. Insa vineri aflu ce spune dr chirurg, care face operatii in cabinetul dr. stomatolog. Intelegi voi. Nu vreau sa fiu operata degeaba si sa mi se ia bani aiurea.

Va rog mult, fiti cinstiti cu o parere!

Va multumesc!
2 comentarii
0
28-07-2011, ora 08:57
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
v-as recomanda sa asteptati si parerea chirurgului. daca exista o infectie, presupun ca nu este foarte mare ca dimensiuni, atata timp cat medicul dvs are dubii daca exista sau nu ceva acolo.
totusi, daca e vorba de o infectie la varful radacinii, nu va grabiti cu operatia. rezectia apicala ( asa se numeste operatia prin care se indeparteaza chirurgical acea infectie) este a doua optiune de tratament in cazul acestor tipuri de infectii.
PRIMA OPTIUNE E TRATAMENTUL DE CANAL. mai intai se incearca curatarea foarte atenta a canalului si aplicarea de medicamente pe baza de hidroxid de calciu, care de cele mai multe ori, daca se aplica corect, duc la vindecarea infectiei. este drept ca prin tratament de canal, rezolvarea problemei este mai lenta ( pot trece saptamani sau luni de zile pana cand pe radiografie se vede o imbunatatire a situatiei). in schimb prin rezectie se indeparteaza imediat infectia, dar marele dezavantaj al rezectiei este ca se scurteaza putin si din radacina dintelui, reducandu-se astfel implantarea lui in os.
concluzie: nu alegeti solutia mai rapida chirurgicala, doar pentru ca pare mai comoda, decat daca tratamentul de canal nu da rezultate ( facut de un medic specialist endodont, ma indoiesc ca nu va reusi)
0
29-07-2011, ora 08:44
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Multumesc frumos pentru raspuns!

Cam cat costa aprx aceste sedinte/ sedinta? Si eu consider ca daca nu se observa pe radiografie, atunci poate fi tratata cum ati precizat dumneavoastra. Doar azi dupa masa aflu rezultatul. Ati putea sa imi recomandati va rog un medic endodont din Cluj daca cunoasteti? In caz ca ar fi nevoie. E mai aproape pentru mine.

Multumesc inca o data!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul