Ganglioni şi adenopatii crescute

30-04-2014
jianuctin
Nu este medic/terapeut
jianuctin
Am nevoie de un sfat privitor la ce am de făcut în continuare.

M-am operat şi chimio-tratat de cancer de colon. La tomografia de la evaluarea după tratament a reieşit o creştere a adenopatiilor obturatoare şi a uneia dintre adenopatiile ileocolice, precum şi creşterea adenopatiei paratraheale superioară stânga şi de asemenea creşterea ganglionilor limfatici axilari. De asemenea a fost descoperit un 'nodul' hipocaptant la lobul tiroidian drept.

Am făcut PET-CT şi au reieşit următoarele:
- se menţin adenopatiile moderat active metabolic, situate paratraheal superior stânga (de 17 mm şi SUV max 2, 9) şi axilar drepta(de 20 mm şi SUV max 2, 2) cu substrat inflamator nespecific.
- fără modificări de fixare sugestive pentru recidivă tumorală locală.
- regiune cervicală normal conformată cu captare fiziologică a radiotrasorului.
- ambii plămâni fără leziuni metabolic active,
- ficat, pancreas, splină, colecist, glande suprarenale, cu aspect morfologic normal la examinarea CT nativă, fără leziuni metabolic active.
- prostată neomogenă, cu microcalcificări incluse; excreţie fiziologică a FDG la nivelul rinichilor şi vezicii urinare.
- nu se evidenţiază focare de fixare patologică a radiotrasorului la nivelul scheletului; moderate modificări degenerative etajate toraco-lombare; leziuni osteolitice, fără fixarea patologică a FDG la nivelul capului humeral drept, colului femural stâng şi corpului osului iliac drept; leziunile sunt net conturate, bordate de lizereuri osteosclerotice ;i au un aspect pseudochistic.
Concluzii: aspect PET-CT staţionar anterior, în limite normale oncologice.
După operaţie, înainte de chimioterapie am mai făcut un PET-CT.
Medicul oncolog mi-a spus că o captare de 2, 2 SUV (axilar) şi respectiv de 2, 9 SUV (la gât) este sub limita oncologică şi de aceea să mă consider vindecat de cancer şi să vin la contol peste 3 luni (control clinic şi analize de sânge).

Anterior PET-CT - ului am făcut ecografie la tiroidă şi analize de sânge specifice acesteia. Medicul endocrinolog a spus că am un chist tiroidian (şi de aceea nu capta 'nodulul') însoţit de multipli microcalculi şi microchisturi pe ambii lobi, cu posibilă dezvoltare a unui nodul spre capsula posterioară a lobului drept, aspectul hiperecogen, şi să stau liniştit că nu este cancer. Anti-TPO foarte mare 383(34), TG=1, 4 (3, 5-77), anti-tiroglobulina=80 (115), Calcitonina=3, 4 (14, 3), TSH=1, 02 (0, 27-4, 2), T3=1, 8 (1, 27-3, 07), FT4=19, 9 (10, 6-22, 7). Diagnosticul: tiroidită cronică autoimună. Medicaţie: seleniu li eutyrox şi control peste 6 luni.

Acum am dureri intermitente abdominale slabe în zona urinară şi în partea stângă şi în partea dreaptă, dureri permanente şi de intensitate mai ridicată ale testicolului stâng, dureri în piept sub stern şi tuse uscată, dureri subaxilare slabe foarte rare, dureri intermitente foarte slabe ale tiroidei, dureri ale ganglionului de la gât partea stângă cu reflecţii în maxilar şi dureri în gât. De asemenea a apărut un ganglion şi în partea dreaptă a gâtului dar nedureros. Acestea s-au adăugat la durerea la şoldul stâng, dureri ale coloanei lombare şi dureri ale coloanei cervicale în partea stângă cu perioade lungi de înţepenire (înainte de operaţia de colon am avut gâtul înţepenit aproape o lună).

Dacă există cineva care poate să-mi dea un sfat. Ce atitudine să adopt în continuare. Eu mă simt bine, sunt activ, mă duc la servici, am moralul foarte bun, am o stare fizică foarte bună. Totuşi nu este normal să am atâtea dureri şi inflamaţii.
3 comentarii
0
01-05-2014, ora 07:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intr-adevar, nu este normal, dar nu par a avea o cauza oncologica si deci nu cred ca vei gasi ajutor pe aceasta sectiune a forumului. unele dureri pot fi explicate si prin ce se vede pe PET/CT, respectiv modificarile degenerative de la nivelul coloanei, etc, iar cele abdominale, ca urmare posibil a operatiei. totusi speculatiile nu au rost, adreseaza-te medicului de familie, caci din fericire nu este o problema oncologica! mult succes !
0
01-05-2014, ora 20:04
jianuctin
Nu este medic/terapeut
jianuctin
Mulţumesc mult pentru răspuns.
Intenţionez să investighez în continuare şi alte glande endocrine (paratiroidele, suprarenalele). Nu cred în teoria că sunt atâtea boli paralele într-un organism relativ tânăr şi în condiţie fizică foarte bună, iar analizele iniţiale fiind perfecte - anual am făcut analize şi au fost foarte bune(acum sunt cam vraişte). Cred că este o cauză originară care a stricat şi oasele şi tiroida şi de asemenea inflamează ganglionii limfatici.
0
02-05-2014, ora 00:45
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
SI EU MAM operat de cancer pe colon fara succes si acum fac chimio de aproape cinci luni si am urmatoarele simptome care din spusele medicului sunt de la chimio: NOD IN GAT, DURERE DE MIJLOC CARE COBOARA PE PICIOARE SI TIBII ORI MUSCHI, TUSE SEACA, BALONARE SAU SE INTARESTE BURTA, A CRESCUT BURTA( STAGNEZ LA KG), MA DOR DINTII CATEODATA SI PARCA SE MISCA CORONITELE, MI SAU TRAS GINGIILE FOARTE MULT, MI SAU SPART LUCRARI, MA INTEAPA PLAMANII, ARSURI MARI IN CAPUL PIEPTULUI, MA DOR GENUNCHII.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.