Ganglioni limfatici inflamati de doi ani de zile

21-07-2011
andradapascan
Nu este medic/terapeut
andradapascan
Buna ziua,

Am o problema medicala de doi ani de zile si in ciuda faptului ca am fost la mai multi medici nu am gasit cauza. Ca si simptome, am ganglionii limfatici axilari inflamatii simetric (dreapta si stanga), si cei submandibulari asimetric (doar partea dreapta). In dimensiune au de la 1 cm la 1 cm jumatate, poate 2(variaza si in timp, cateodata ii simt mai mari, alte dati mai mici).

In tot rastimpul acesta am facut destul de multe analize (printre care hemoleucograma completa, vsh, ldh, ecografie, radiografie pulmonara) si totul a iesit in limite normale, cu exceptia ficatului care este marit si gras.

Toti medicii la care am fost au parut ingrijorati la inceput dar dupa ce au vazut analizele mi-au zis sa stau linistita, sa tin sub observatie ganglionii si sa revin daca se maresc. Eu insa sunt ingrijorata in special de posibilitatea unui sindrom Hodgkin (sau non-Hodgkin) pentru ca am citit mai multe cazuri chiar aici pe forum in care persoana in cauza a stat un an sau chiar mai bine cu ganglionii umflati, ca dupa, sa fie diagnosticata cu aceasta boala.

Starea generala este acceptabila, nu fac febra, dar clar nu mai sunt cum eram inainte de perioada aceasta. Ma simt obosita mai tot timpul, am dureri musculare sau/si articulare(in general in piept, dar si la nivelul mainilor), vederea imi e slabita (nu pot focaliza bine).

Orice indrumare sau parere este binevenita.

Multumesc!
A.
21 comentarii
0
21-07-2011, ora 12:00
andradapascan
Nu este medic/terapeut
andradapascan
De adaugat este ca am facut si testul HIV si din fericire a iesit negativ.
0
29-07-2011, ora 21:31
ihmyra
Nu este medic/terapeut
ihmyra
Buna,
Aceeasi problema o am si eu. Am ganglioni inflamati in ambele axile de mai bine de un an si jumatate. La inceput a aparut un singur ganglion iar la 2 saptamani au aparut altii in ambele axile.Am mastoza fibro-chistica de 3 ani;osibil sa fie asta cauza? Analizele au iesit bune: sange, ecografii, insa nu am facut biopsie pt ca imi este foarte frica. Sunt ipohondra si anxioasa asa ca am incercat sa uit de ei ca sa nu ma imbolnavesc psihic.
Tu ai mai facut analize?Esti ok?
0
02-08-2011, ora 22:36
andradapascan
Nu este medic/terapeut
andradapascan
La fel si eu, am facut toate analizele posibile pana la biopsie. De biopsie imi e teama, mai ales ca, nici macar medicii pe la care am fost nu au recomandat-o fiindca ganglionii sunt mici (desi mie la 2cm mi se par foarte mari :( ). Si eu sunt un pic ipohondra, admit asta si la fel, incerc din rasputeri sa uit de ei, dar fara prea mare succes. In general starea pe care o am e acceptabila, dar nici pe departe cum am fost inainte. Eu ii am inflamati in ambele axile, dar si la nivelul gatului pe partea dreapta. Cel de la gat ma mai ustura/doare cateodata, dar foarte putin. Sper sa nu fie nimic grav... sunt atatea motive pt care se imflameaza, dar toate par serioase :(
0
04-08-2011, ora 00:41
ihmyra
Nu este medic/terapeut
ihmyra
Sal,
La mine prima data a aparut un singur ganglion; eram disperata stiind ca am mastoza fibrochistica nu ma puteam gandi decat la cancer la san. Am fost la ecograf, mi-a zis ca am o mastoza urata mi-a dat tratament dar a zis sa stau fara griji ca ganglionul are aspect inflamatoriu si are 0.8-0.9 cm. Mi-a dat omeran si augumentin parca timp de 5 zile. In a 5-a zi mi-au aparut mase de ganglioni la amandoua axilele si eram atat de speriata de ce citeam pe net incat incepuse sa mamance pielea si sa am tot felul de simptome: ameteli, senzatia ca obosesc foarte repede. In 2 zile am fost la dr de familie si mi-a dat trimitere sa fac o gramada de analize..au iesit ok iar la o saptamana dupa rezultatul analizelor doctorul de fam m-a palpat si a zis ca s-au retras destul de mult "uimitor de repede" insa de atunci nu s-au mai retras deloc, au ramas la fel. Eu am continuat cu ametelile timp de un an de zile cand am realizat un lucru: imi era rau doar la serviciu, acasa nu aveam nimic cateodata, sau cand uitam de boli si aveam mintea ocupata la fel: nu aveam nimic. Eram ok. M-am intarit psihic si de 2-3 luni sunt ok, chiar foarte ok: nu mai am ameteli, pot sa fiu atenta la orice. La mine totul a fost in capul meu, numai ganglionii fizic au ramas acolo. Citeam pe net ca ganglionii se pot scleroza si sa ramana asa toata viata. Am prieteni care mi-au arata ca au si de zeci de ani, ba pe gat, ba sub mandibula samd. Eu cred noi in 2 ani de zile daca era sa avem o boala grava acum numai statea pe net pt ca aveam o stare deplorabila si eram la spital.:) Macar sa ne incurajam una pe alta...Multa sanatate!
0
04-08-2011, ora 17:08
andradapascan
Nu este medic/terapeut
andradapascan
Sa sti ca m-a incurajat mult comentariul tau. Descri exact situatia in care sunt si eu. O perioada buna de timp am fost foarte speriata si exact cum ai zis si tu, incepuse sa ma manance pielea, sa am ameteli. Eram convinsa ca am ceva grav. Am facut si un atac de panica :), am ajuns la urgente cu dureri puternice in piept. S-a dovedit a fi doar o nevralgie intercostala, desi eram convinsa ca e inima :D.

Oricum, multumesc pentru raspuns, am sa incerc sa ma calmez, sa vad ce se intampla, vorba ta, daca eram bolnave de ceva grav nu eram aici dupa 2 ani. Mersi si iti doresc sanatate multa!
0
05-09-2011, ora 21:41
adrian_89_sv
Nu este medic/terapeut
adrian_89_sv
Buna andrapascan,
Eu sunt diagnosticat cu rahatul asta de boala (hodgkin) din 2003 si inca n-am murit dupa cum vezi desi am avut multe de tras.Nu toti oamenii care au ganglionii imflamati au cancer, sa fim seriosi...in primul rand daca ai hodgkin ganglionii nu dor...pot provoca dureri in zonele in care se afla dar ei in sine nu dor.
Daca vrei lamuriri cu privire la orice privind bolala asta poti sa imi dai add la id-ul identic cu userul de pe site-ul asta.
Multa sanatate si nu va mai ganditi la prostii :)
0
14-11-2012, ora 14:59
viteazu777
Nu este medic/terapeut
viteazu777
cei care sau vindicat si merg la controale de rutina care sunt analizele, nr leucocitelor ???
0
15-11-2012, ora 12:05
irinag30
Nu este medic/terapeut
irinag30
Buna ziua,

Sotul meu are glandele parotide inflamate de aproape 1 an. Totul a pornit de la un galnglion recativ localizat fix in spatele urechii stangi care il manca si apoi se inflama pentru 20-30 min. As vrea sa stiu daca ati avut vreunul/vreuna din voi astfel de simpotome si daca i s-a efectuat cuiva o biopsie a glandei salivare.
Noi ne-am plimbat pe la aproape toate specialitatile medicale si fiecare doctor vine cu o noua si inedita teorie. acum suntem la faza de analizare a necesitatii realizarii unei biopsii.
Va rog, daca in decursul investigatilor dvs ati intalnit vreun medic care sa va placa si sa va si ajute, as aprecia recomandarea voastra. Va multumesc!
0
04-02-2016, ora 22:24
lacra2000
Nu este medic/terapeut
lacra2000
A trecut ceva vreme de cand ati postat, dar sunt foarte curioasa cum au evoluat probl. medicale si dc ati primit pana la urma un diagnostic!
Sunt aproximativ in aceeasi situatie, am de mai bine de un an mai multe grupe de ganglioni inflamati ( axial 1.8 mm si altii mai mici, cu patern inflamator, pe lateral gat, inghinal), sunt durerosi si sensibili.
Am fost pe la mai multi medici, la hemato( analizele sunt ok), analize pt toxocara, eipstein barr, eco, radiografie plaman, gineco, pap. Nicolau totul pare ok. Mi s- a recomandat excizarea unui ganglion axilar dar nu sunt f hotarata pt ca mi e frica.Mentionez ca nu am alte simptome in afara ca am cam slabit vreo 10 kg in ultimul an, dar asta probabil pt ca am adoptat o dieta vegana.
Ma intrebam daca ati scapat pana la urma de acei pacatosi de ganglioni inflamati si in ce directie ati urmat cu investigatiile, pt ca eu ma simt blocata si speriata.
0
11-02-2016, ora 10:25
marra1
Nu este medic/terapeut
marra1
Buna Andra,
Si pe mine ma intereseaza daca ati gasit rspunsuri. Am ganglioni umplati pe gat de 1 an, dar numai pe stanga. Inainte de asta am avut mastoza fibrochistica la sanul drept care s-a tras si nu mai dereanjeaza.
Acum in schimb, ma doare pe partea stanga, locul unde este unul dintre ganglioni si radiaza spre clavicula, umar, mana, fata, ochi.
In plus de asta pielea capului ma ustura, ma mananca, pielea pe fata este ba foarte uscata si fac coji pe la sprancene si nas, ba este foarte grasa. S-a si pigmentat. Sunt foarte speriata.
0
13-10-2017, ora 16:05
Stelianas
Nu este medic/terapeut
Stelianas
Buna Mara imi poti spune si mie te rog cum ai rezolvat cu ganglionii? Eu de 1 an de zile fac tot felul de investigatii. Toti mediciu imu soun ca am analize bune darceu ma simt foarte rau.
0
10-01-2018, ora 06:26
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
Mai este cineva pe aici, care sa ma ajute cu niste informatii ?
0
10-01-2018, ora 09:04
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
Am fost la hematolog si mi-a gasit si mie pe langa ganglionii laterocervicali(care sunt mai multi pe partea stanga), 2 axilari stanga, 1 inghinal dreapta...Am dureri de san destul de des, din cauza anticonceptionalelor...pot fi o cauza pt ganglionii axilari ? Pe mine nu ma dor ganglionii, dar citind tot felul de cazuri devin paranoia, azi noapte am dormit vreo 3 ore, nu puteam sa mi iau gandul de la asta...Am fost dimineata pt o serie de analize din aria hepatologica.. Voi ce ati mai rezolvat ? Au fost dureri, s-au mai complicat? Orice gand ma ajuta :(
0
10-01-2018, ora 21:47
Stelianas
Nu este medic/terapeut
Stelianas
Buna, eu umblu de un an de zile ptr ganglioni latetocervicali, axilari.Am facut tot feluk de analize dar nu am descoperit nimic.Si pe mine ma dor uneori, na dor si sanii dar nu am descoperit nimic.Toate analizele sun bune dar eu nu prea ma simt bine.
0
14-01-2018, ora 19:31
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
A ajuns careva si la bopsie? Stiu ca este ultimul lucru de facut cand analizele ies negative pt cauzele principale care pot mari ganglionii. Tot citesc si ma ingrozesc :(..
0
14-01-2018, ora 20:03
Stelianas
Nu este medic/terapeut
Stelianas
Eu nu am ajuns la biopsie deoarece toti medicii mi_au spus ca sunt mici ptr biopsie
0
21-02-2019, ora 15:20
Yasmyna
Nu este medic/terapeut
Yasmyna
Buna! Stiu ca a trecut mult timp de cand s a discutat despre acest subiect...însă și eu ma confrunt cu aceași problemă...ganglioni axilari inflamati, care au in jur de 1 cm si sunt durerosi, de aproape 10 ani...cu tot cu dureri de sani. Am făcut fel si fel de ecografii analize de sânge dar aparent totul este in regula. Voi ati aflat ceva intre timp? Mai se confruntă cineva cu această problema?
0
25-04-2020, ora 01:10
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Doamna dacă ii aveți inflamați de 10 ani, nu credeți ca in ăștia 10 ani dacă era vorba de ceva grav aveați și alte simptome? Dacă nu va dor și nu cresc, lăsați-i împace. Eu am adenopatie cervicala de vreo 6-7 am găsit primul ganglion inflamat, am făcut computer tomograf și domnul de acolo a zis ca sunt mai mulți inflamați dar cel mai mare e de 0, 95 mm deci sub un cm și a zis sa uit de ei, mi-a explicat ca mulți dintre ganglioni după ce lupta cu o infecție și o elimina, nu mai revin la dimensiunea inițială dar asta nu înseamnă ca e ceva grav.
0
02-09-2020, ora 19:20
Deea95
Nu este medic/terapeut
Deea95
Buna!ati mai rezolvat ceva?ma confrunt cu un ganglion laterocervical de 1cm.Il am de 9luni si nu da semne sa se retraga.Starea mea este buna, la analize mi a iesit ca am avut epstein barr in trecut
0
06-02-2021, ora 19:10
tina2020
Nu este medic/terapeut
tina2020
Va rog cine a avut probleme asemanatoare, sa ne raspunda.Ganglioni gat, mici, foarte durerosi, analize bune.E f greu sa traiesti cu atata durere 2 ani si toti sa dea din umeri.
0
01-04-2021, ora 00:16
Alexandru L
Nu este medic/terapeut
Alexandru L
Un membru al familiei mele se confruta cu aceasta problema de 1 an, am detaliat cat am putut si ce tratamente a primit si tot ce a facut intr-o postare pe forum, momentan nu a rezolvat problema.

https://www.romedic.ro/forum/ganglioni-limfatici-inflamati-122690
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.