Ganglion dupa ureche-ce sa fac?

22-01-2010
lisa13
Nu este medic/terapeut
lisa13
Buna ziua! Sotului meu i-a aparut dupa ureche un ganglion cam de marimea unei boabe de fasole as spune. nu este dureros, nu face febra, nu transpira sau alte simptome. am fost la ORL si ne-a recomandat oxacilina si diclofenac. totusi am mai fost la un medic care ne-a indrumat spre hematologie si analize de sange. am citit multe pe net si m-am ingrozit cum de la umflatura se ajunge la cancer.este cazul sa ne facem griji? este necesara o biopsie?va multumesc din suflet si astept un raspuns
6 comentarii
0
22-01-2010, ora 16:05
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu este cazul sa va speriati de bazaconiile auzite. Cancerul si ganglionul acela umflat nu au nimic in comun. Pe de alta parte antibioticele mai mult rau o sa-i faca, mai ales ca nu se stie cauza umflaturii.
Cauza este des un blocaj de sange/limfa si nu o infectie. Doctorii dau la toate antibiotice.
Biopsia este mai mult decat inutila.
Des astfel de ganglioni umflati trec si prin masaj corespunzator, altfel o metoda care functioneaza sunt remediile homeopate date insa de un medic cu experienta. Nu va mai speriati de pomana caci pe urma ajungeti sa faceti orbeste toate prostiile recomndate de medici.
0
22-01-2010, ora 16:39
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
faceţi-vă analizele pentru liniştea dvs- şi ca să fiţi siguri că nu există probleme, dar staţi linişitţi se pot umfla şi de la măsele infectate, amigdale infectate şi mai precis orice infecţie în zona capului şi nu numai- de aceea vi s-a dat antibiotic

doctorii recunosc caracterele ganglionilor şi îsi pot da seama de cei care sunt periculoşi şi vi s-ar fi recomandat din start biopsie dacă era nevoie.
0
26-01-2010, ora 15:57
lisa13
Nu este medic/terapeut
lisa13
analizele au iesit bine, VSH-ul nu este marit, nici fibrinogenul, sau leucocitele, toate sunt in limite normale. totusi ganglionul nu a disparut de 2 saptamani. ce sa fie?
0
15-02-2010, ora 23:01
_andreia_
Nu este medic/terapeut
_andreia_
buna seara!mi-au aparut dupa urechi cate 2 ganglioni de marimi diferite si la cap la spate 3.sunt durerosi toti si mi-au aparut peste noapte.am avut o otita in urma cu aprox 6 luni si mi-a ramas un tiuit in urechi...nu stiu daca au vreo legatura dar nu stiu ce ar putea fi.mentionez ca abia ce am trecut de stresul unui examen de licentza, primul ganglion aparandu-mi la cateva ore dupa aflarea notei finale, iar ceilalti in timpul noptii.pe langa acestia ma simt foarte obosita fizic si psihic si imi simt capul greu cu dureri la nivelul gatului.poate nu au nici o legatura una cu cealalta, dar as dori un sfat.multumesc
0
16-02-2010, ora 09:22
lisa13
Nu este medic/terapeut
lisa13
draga Andreia,
in cazul sotului meu nu a fost nimic grav, ganglionul s-a retras total dupa 2 saptamani. am fost insa la analize, la ORL si la hematolog. cel mai bine este sa te duci la un consult ORL si sa iti faci niste analize de sange, VSH, fibrinogen, si hemoleucograma completa. ganglionii se inflameaza de la infectii de orice fel(cum e cazul tau-otita veche), poate un streptococ in gat sau o masea cu probleme. totusi trebuie investigat si sa nu lasi problema netratata.
sanatate!
0
11-04-2012, ora 00:12
mariusdan
Nu este medic/terapeut
mariusdan
am avut pojarel si am avut ganflioni umflati.. pojarelul mi-a trecut cam de o luna deja si un ganglion de dupa ureche nu se mai densufla..oare dc?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.