Anul trecut mi s-a umflat laba piciorului mai ales in zona degetului mare

27-11-2012
beamonikat
Nu este medic/terapeut
beamonikat
Buna ziua,
Anul trecut mi s-a umflat laba piciorului mai ales in zona degetului mare, dureri ingrozitoare, mi s-a spus ca este criza de guta. Am avut concentratia de acid uric de 6 %, am luat atunci in criza colchicina dar mi s-a facut atat de rau ca nu am mai continuat, nu am facut nici un tratament, anul acesta ( exact dupa un an de zile ) iar s-a umflat piciorul si aceleasi dureri cumplite, am repetat analiza in plina criza am avut 5, 8 % acid uric. Nu mai pot lua colchicina si as dori sa ies din criza sa fac tratament, dar am niste dureri cumplite si nu stiu ce as putea sa iau sa-mi treaca. Medicul de familie a prescris Milurit dar dupa ce trece criza ori mie nu-mi mai trece, piciorul nu mai este inflamat dar durerile exista, ce pot sa fac ? Va rog ajutati-ma cu un sfat ! La ce medic ar trebui sa merg ? Precizez ca nu sunt supraponderala, nu beau si nu mananc organe. Nici regimul nu este prea exact, unii spun sa maninci pui, altii dimpotriva ca este interzisa carnea de animal tanar. Astept cu nerabdare un raspuns.
Multumesc
6 comentarii
0
27-11-2012, ora 13:37
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
tatal meu sufera de guta cam de 3 ani.crizele ii apar in special iarna, park il aud si acum cum noaptea se vaita de durere, desi e un om care nu se plange usor, ma gand ca durerile erau insuportabile daca spunea ca numai poate.tratament facea tot cu colchicina, regimul il preparam chiar eu piept de pui fiert sau carnita de vitel, leg fierte sau proaspete, fructe, branza de vaci degresata si nesarata, de fapt totul era nesarat.stiu ca colchicina ii dadea reasctii adverse sincer nu stiu de fel de reactii ca nu l-am intrebat dar stiu ca nu ii facea placere sa inceapa un tratament, nu tinea tratamentul mai mult de 5zile.iar doctorul unde a fost ia spus sa nu ii lipseasca niciodata ketonalul.de multe oori ii trece criza numai cu ketonal.sanatate
0
27-11-2012, ora 17:38
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
numai colchicina si ketonal la nevoie cand simte dureri puternice.
0
27-11-2012, ora 18:07
beamonikat
Nu este medic/terapeut
beamonikat
Colchicina o ia ca si tratament ? Mie mi s-a dat numai cand am criza si doza de soc, in prima zi 3 bc.la interval de o ora, a doua zi 2 la interval de o ora si dupa aceea 1 pastila inca 3 zile, eu a doua zi am luat numai o pastila si mi s-a facut rau. Ai voie sa-i dai pui ?
0
27-11-2012, ora 18:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Artropatia micro-cristalina (guta) reprezinta o boala a ficatului si a rinichiului, prin urmare, logic, tratamentul este gestionat de catre specialistul in boli interne.
Este adevarat ca tratamentul initial cuprinde colchicina sau anti-inflamatorii, insa tratemtnul de intretinere trebuie practicat pe perioade foarte lungi (medicamente uricozurice si/sau urico-inhibitoare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-11-2012, ora 22:26
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
da asa lua si el colchicina dar numai cand avea o criza care nu disparea cu un ketonal foarte.daca dureera tinea mai mult de 2 zile incepea tratam cu colchicina.da manca pui numai piept dar nu avea nici pofta de mancare.el manca si oua, supe totul nesarat!tatal meu avea crize in special dupa ce abuza un pic de vin sau bere.sanatate multa
0
27-11-2012, ora 23:19
beamonikat
Nu este medic/terapeut
beamonikat
Multumesc frumos d-lui dr. Marius Uscatu pentru raspunsul rapid, va spun sincer chiar nu am stiut la ce medic specialist sa apelez pentru ca m-au indrumat spre diversi, de ex. reumatolog, ortoped, "medic de durere ", nutritionist, etc. Inca odata multumesc pentru timpul acordat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Guta
  • Cercetătorii oferă o nouă țintă terapeutică pentru tratamentul gutei
  • Rolul acidului uric în gută
  • Scăderea în greutate: elementul cheie pentru prevenția gutei
  • Criza de gută, asociată cu afecțiuni cardiovasculare ulterioare
  • Sindromul metabolic crește de patru ori riscul de gută
  • Nu există asocieri între gută și bolile neurodegenerative
  • Recomandările NICE 2022 privind diagnosticul și tratamentul gutei
  •