GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

28-04-2014
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna tuturor!
Ma numesc Katy si de aproape 3 ani ma lupt cu tulburare obsesiv-compulsiva.
In urma inchiderii celuilalt forum de suport pentru TOC datorita unor neintelegeri intre colegi, am decis sa mai dam o sansa grupului si sa discutam civilizat in continuare pe aceasta tema.
Deci, cine este interesat, este asteptat aici penru o vorba buna si sustinere.
Va multumesc, si va astept!
Sanatate!
7293 comentarii 12 ..... 243 244 Înainte ›
1
28-04-2014, ora 13:27
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Hello!

Sa speram ca aici va fi o atmosfera mai ok unde ne vom sustine si ajuta unii pe altii cu o vorba buna.
0
28-04-2014, ora 13:50
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
De aceea sunt invitati oameni de buna credinta, sa fim uniti pentru ca avem un "dusman" navazut comun, care ne strica vietile..
0
28-04-2014, ora 14:33
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eventual, daca exista cineva care s-a vindecat de toc/anxietate/depresie sa ne impartaseasca si noua din experienta lui.
Ne-ar fi de mare ajutor.
Multumim!
0
28-04-2014, ora 17:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E o idee foarte buna katy sa soliciti relatarea unor aspecte pozitive, legate de remisia TOC, a altor forme de anxietate sau a depresiei. Tocmai in ideea unor discutii civilizate si constructive as sugera sa se porneasca de la ideea ca FIECARE DINTRE NOI SUNTEM DIFERITI...DIN FERICIRE!...asa cum spune si o reclama.

Avand o experienta destul de bogata cu studiile clinice existente pentru foarte multe dintre terapiile bolilor psihice, pot sa spun ca aspectele de luat in considerare sunt deosebit de variate iar abordarile de genul "˜acesta este medicamentul minune"™ sunt lipsite de realism. Bineinteles ca exista si dovezi destul de obiective ca unele terapii acopera mai bine anumite aspecte decat alte terapii...insa nu se poate generaliza nici macar acest aspect, deoarece organismul unei persoane poate sa reactioneze diferit la molecula respectiva fata de organismul altei persoane (atat in ceea ce priveste eficacitate cat si in ceea ce priveste efecte secundare).

De aceea va incurajez ca in primul rand sa folositi abordari de genul: ASTA E EXPERIENTA MEA: "Asta este ceea ce mi-a folosit mie".."Asta este ce am patit eu...cu medicamentul respectiv..sau cu psihoterapia respectiva" sau "Asta am citit eu pe site-ul X".

Sa fii obiectiv si echilibrat e un exercitiu destul de dificil, insa ajuta in drumul fiecaruia catre vindecare! Spor la discutii care sa va fie de folos tuturor!

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
28-04-2014, ora 19:45
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumim pentru idee, asa vad si eu modul cum ar trebui sa functioneze acest suport de sustinere, si chiar va rog in limita timpului disponibil sa mai treceti pe la noi.
Deci asteptam sa impartasim experiente, ma adresez aici celor cu acelasi diagnostic sau similar.
0
28-04-2014, ora 20:56
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Multumim pentru raspuns, aveti mare dreptate:-)

Este mult mai usor sa stii ca nu esti singur si ca poti discuta cu oameni care chiar nu te judeca pentru modul irational de a gandi, ci te inteleg, te incurajeaza sa mergi mai departe, foarte important este, o discutie sau o vorba buna te poate ajuta enorm intr-un moment in care simti ca nu mai poti face nimic ca sa te faci bine...
0
29-04-2014, ora 09:54
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Neata!
Cum te mai simti, Andreea?
Eu in continuare pe serlift dimineata si Mirzaten seara, vad ca ultimul ma linisteste, ma simt mai limpede, mai putin anxioasa, mai calma.
Partea proasta ca a crescut pofta de dulciuri si nu prea ma pot controla, sunt convinsa ca am luat cateva sute de grame de cand l-am inceput.
Dar pana la urma trebuie sa ma simt bine psihic, daca as pune in balanta aspectul fizic si starea de confort psihic, o sa o aleg pe ultima.
Acum sa vedem cand voi ajunge la doza intreaga cum ma voi simti.
Sunt pe 1/4 pastila in momentul de fata.
0
29-04-2014, ora 12:10
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Ce ma bucur ca te simti bine Cata:D Eh, ai gasit insfarsit tratamentul potrivit.In legatura cu pofta de dulciuri, stiu ca asta poate fi stresant, dar odata ce te linistesti si vezi ca nu te ingrasi probabil mai mult de 2 kg o sa treaca.Am citit undeva ca un om se ingrasa daca mareste nr de calorii timp de o saptamana cu 100 calorii mai mult, atunci se ingrasa un kg, deci trb sa continui asa o sapt intreaga si te vei ingasa doar un kg, ca sa te ingrasi exagerat de mult trebuie sa mananci din ce in ce mai mult, adica oarecum enorm...nu-ti face griji.

Eu sunt destul de rau, am facut si un atac de panica cand am vazut cat de mult par imi cade.O sa deschid si un topic in legatura cu caderea parului poate imi raspunde cineva...Sunt foarte stresata din cauza asta:(
0
15-05-2014, ora 13:09
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Andreea, pe unde bantui, nici pe mess nu mai esti.
Sper ca esti ok.
0
15-05-2014, ora 18:50
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Nu prea sunt ok deloc Cata, o sa incerc sa intru sa-ti pov mai multe, initial acum doua zile am facut niste crize de m-a stiut tot blocul din cauza unor bubite pe fata...am fost de urgenta la psihiatru si m-a diagnosticat cu tulburare dismorfica, ceea ce stiam...M-am mirat ca a fost singurul doc care a stiut din prima, a zis ca ea mi-ar prescrie antipsihotice, dar nu are voie ca era medic de adulti si eu sunt inca minora...M-a trimis la sptalul de psihiatrie de copii, acolo nu era nici dracu, o atmosfera nasoala, tipau niste copii un pic mai rau ca mine:))))si am pleat acasa pana la urma.Acum mi-am fct programare pt maine la un alt psihiatru, desi eu as fi vrut sa iau ce zicea doc aia, avand in vedere ca a fost prima care chiar a inteles din plin ce am si nu s-a uitat la mine de a doua ca ceilalti..pacat ca ea nu-mi poate prescrie nimic.
Insa nu stiu ce sa fac..totusi antipsihotice?Nu e putin cam mult...Tu ce zici?Mie mi-e frica sa mai citesc efectele adverse de la antipsihotice ca innebunesc mai rau:))
0
15-05-2014, ora 21:48
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru atacul tau de panica andreeea. Ce tratament medicamentos ai incercat pana acum? ai incercat vreun antidepresiv ce actioneaza pe serotonina?..ceva din gama Cipralex (escitalopram), Seroxat (paroxetina), Zoloft (sertralina)sau alte denumiri de medicamente cu substantele active din paranteze? Ai incercat si sesiuni de psihoterapie pentru problemele tale?
0
16-05-2014, ora 10:40
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
Off, mai Andreea, imi pare rau ca treci prin ce treci.
Totusi, antipsihotice nu sunt cam puternice pentru un copil?
Nu sunt medic, insa nu ti le-as recomanda, mie mi-au facut rau, si nu doar unul, am incercat 4!
Poate totusi, tu le tolerezi.
Sau poate nici nu ai nevoie.
Mergi la psihiatru si astept sa imi spui cum a fost. Si ia-ti tratament, nu mai sta asa (oare de cate ori ti s-a spus lucrul asta).
Nu vezi ca nu te vindeci asteptand?
Hai, succes!
Si te astept, pup!
0
17-05-2014, ora 13:46
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Cata, eu aseara am fost la urgenta cu niste crize si mai nspa, de data asta am gasit la urgenta o doc draguta care mi-a dat cipralex inca de aseara si acum sunt pe tratament.Mi-a zis sa ma internez daca vreau, dar cand am vazut ce era acolo am plecat acasa.am avut niste zile de cosmar si inca nu s-au terminat.Ma duc miercuri la control la spital sa vada cum sunt.
Eu cipralexul nu vreau sa-l iau, dar ma obli ai mei de data asta, daca nu-l iau a zis aia ca ma interneaza si ma tine acolo 3 luni...Sunt fffff stresata, tot nu mi-a garantat nimeni ca nu o sa cada parul de la el, aproape ca am intrat in depresie de aseara de cand stiu ca iau cipralexul care imi va distruge parul...Numai stiu cum s-o dau, mi-e necaz si mie pe mine ca sunt asa slaba..

Pup si eu Cata

Domnu' psiholog..am luat zoloft si cip dar f putin timp, psihoterapie fac.
0
19-05-2014, ora 11:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, cu sau fara cipralex tot iti cade parul, chiar daca nu il iei, iti cade pe fond nervos, mai bine amelioreaza-ti starea luandu-l.
Pana la urma nu e o certitudine ca iti va cadea de la el, si chiar dc s-ar intampla asta, nu o sa chelesti, dupa perioada de obisnuire a organismului cu antidepresivul, se opreste caderea.
Daca ai inceput sa iei, cum te simti? Ia neaparat si anxiolitic pt inceput.
Cu slabitul, nu stiu ce sa zic, o data zici k esti grasa si treb sa slabesti, acum zici ca esti prea slaba. Cum te percepi tu? Fii sincera cu tine.
0
19-05-2014, ora 14:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ma bucur Andreea ca urmezi si sesiuni de psihoterapie, ai inceput de mult? cat de des mergi? simti ca exista o tendinta pozitiva?

Frumusetea omului e o combinatie intre ceea ce vezi la exterior si ceea ce e in interior...si de cele de multe ori exteriorul conteaza mult mai putin.
Cum ar fi sa incerci sa vezi intai in 'oglinda' ceea ce e in interiorul tau? sunt convins ca daca te uiti bine, o sa vezi aspecte ce ar aduce zambetul pe fata ta, si cine stie, poate ar influenta si caderea parului...ce spui ar merita sa explorezi in sesiunile de psihoterapie acest aspect?...eventual pune o intrebare psihoterapeutului despre asta.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala

p.s: andreeea nu sunt psiholog, am absolvit medicina si am competenta in psihoterapie
0
19-05-2014, ora 14:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Aveti multa dreptate in ceea ce spuneti, sunt femei uratzele dar care se simt frumoase, iar din exterior sunt percepute ca atare (frumoase), numai pentru faptul ca reflecta asta.
Andreea, ca si mine, tindem spre perfectiune, din pacate nu mai vedem altceva decat defectele, partile frumoase sunt estompate de aceste mici imperfectiuni.
Asta este boala (nu imi este usor sa dau vina pe boala), aici trebuie lucrat, trebuie acceptate si defectele ca fiind parte din "tot".Pentru ca, nu-i asa, nimeni nu este perfect.
Eu am reusit sa ma accept cat de cat, dar urmand tratament (de aproape 2 ani), si psihoterapie in paralel.
Partea proasta este ca nu am eliminat complet compulsia, sper totusi ca intr-un final sa scap si de ea.(uneori am impresia ca nu am suficienta vointa)
1
19-05-2014, ora 22:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
stii katy, se spune ca doamna Perfectiune e un dusman al doamnei Foarte Bine si al domnisoarei Bine...e valabil si la domni bineinteles...:)
0
20-05-2014, ora 11:46
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si cum tulburarea obsesiv compulsiva este 'boala perfectionistului'...greu se mai scapa de asta.
Si mai ales cand stii ca esti la un pas de 'aproape perfect', te roade cel mai rau.
Am vazut astazi pe strada o femeie cu un corp absolut ciudat, de la fund in sus era ca un paralelipiped, cu umeri lati, bazinul mic jos picioarele extraordinar de subtiri, as putea spune diforma.
Si nu avea nici cel mai mic complex, fuma tacticos o tigare si dadea si din fund, semn ca nu o deranja nici neam aspectul ei fizic.
Ma intrebam ce as fi facut daca m-as fi aflat in acel corp. Cred ca ma aruncam in cap. Mai mult ca sigur. Si totusi, oamenii astia traiesc bine mersi, zi de zi, ora de ora, concentrati pe orice altceva mai putin pe infatisarea lor.
De ce?
Pentru ca NU sunt bolnavi..
0
21-05-2014, ora 06:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cum crezi ca ar fi reactionat femeia respectiva daca ai fi spus: 'esti diforma...esti ca un paralelipiped...daca as fi in locul tau cred ca ma aruncam in cap...mai mult ca sigur'. ce ar fi gandit? ce ar fi simtit?
0
21-05-2014, ora 09:36
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
In primul rand nu i-as fi spus asa ceva.
Nu este genul meu sa jignesc. Am gandit numai in acest context (uite ce dezimvolta este femeia asta cu un asa corp iar eu ma complexez ca am 2 kg in plus-luate de cand am inceput tratamentul cu mirzaten).
In cazul in care as fi fost destul de "badaranca" sa o jignesc, probabil m-as fi ales cu o injuratura pe masura, si poate si cu o palma peste fata.. :)).
0
21-05-2014, ora 11:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu consider ca ai fi procedat asa...dar hai sa ne imaginam doar asta.Daca doar nu i-ar fi pasat de ceea ce spui?...daca doar te-ar fi privit lung si ar fi plecat? Cum te-ai fi simtit? Ce ai fi gandit?
0
21-05-2014, ora 11:22
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
M-as fi blamat ca am procedat asa.
Si ar fi fost inca o lectie pentru mine, ca in viata, nu este atat de important aspectul fizic, pe cat de valoroasa este bogatia interioara.
As fi inteles ca acea femeie este una cu bun simt, care probabil are alte preocupari decat a sta in oglinda toata ziua si a-si analiza defectele.
0
21-05-2014, ora 18:54
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Buna..Cata nu prea stiu ce simt acum, sunt destul de pierduta..abia mai pot scrie.Tratamentul nu-l mai iau si va rog sa nu va obositi fandu-mi morala, stiu ca am mare nevoie de el, dar am decis sa nu.l iau..?Ce se va intampla de aici incolo nimeni nu stie:-)
Nu stiu nici ce sa mai zic...Ieri am fost la psiholog si am impresionat-o pana la lacrimi, ceea ce mi s-a parut ciudat...a fost total marcata de ceea ce spuneam, s-a ridicat de pe scan plangand si m-a imbratisat, dupa care mi-a spus ca vom trece impreuna peste asta si ca ea nu mai asteapta plata pt sedintele de psihoterapie, desi este aberant ceea ce spune...M-a impresionat si pe mine, a fost un moment de nedescris, doua persoane intr-un cabinet plangand imbratisate.Este incredibil ce am simtit, am simtit pt prima data in viata mea ca cineva a trecut prin ce am trecut si eu si pt prima data in viata mea m-am simtit inteleasa cu adevarat, pentru ca suferinta din ochii ei era atat de adevarata si nimeni nu poate juca acest rol, nici macar actorii.Si parintii ma inteleg, dar este alt sentiment atunci cand te intelege cineva care iti impartaseste suferinta sau a facut-o candva...Cat timp ne strageam in brate imi spunea "Da-mi mie durerea ta", m-a impresionat, dar durerea s-a amplificat oarecum vazand cate suflete chinuite exista...Na, nu sunt o persoana sensibila, din contra, sunt chiar egoista si cred ca e putin spus, dar atunci m-am simtit profund miscata, chiar socata de reactia mea.

Inca o data...nu am nevoie de critici despre tratament, este ultimul lucru de care am nevoie acum.Am vrut doar sa va spun despre experienta mea de ieri...
Cata sper ca esti bine, te imbratisez!
0
21-05-2014, ora 20:06
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna Andreea,
Sunt bine eu, ma lupt cu apetitul, cu mancatul, deh, am sacrificat fizicul pt psihic si suport consecintele.
Nu iti voi face morala, iti spun numai atat- sa te tii de psihoterapie. Poate inlocui tratamentul medicamentos. Si daca ai stabilit o legatura sufleteasca cu psihoterapeuta este un pas facut in vindecarea ta. Dar sa fii consecventa si sa te prezinti la toate sedintele (si bineinteles sa ii asculti sfaturile).
Chiar ma bucur ca ai scris, nu mai stiam nimic de tine.
Hai, fa-te bine sa mai discutam si noi.
Pup!
0
21-05-2014, ora 21:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Inteleg Cata ca esti de acord ca astfel de ganduri legate de 'femeile paralelipiped' ar putea fi de blamat...atunci care ar fi motivul pentru care acelasi gen de ganduri ce apar in cazul vostru, legate de par sau de alte 'defecte personale' nu ar fi la fel de disfunctionale?...si poate la fel de blamabile?. Ce va impiedica sa le clasificati ca atare si sa le inlaturati, la fel cum inlaturati aceste ganduri in cazul altor persoane? Oare meritati mai putin decat alte persoane?...nu cred asta...daca noi nu ne apreciem suficient cine sa o faca?

Andreea, nu e cazul sa te astepti la critici din partea mea. Mai neasteptata decat intreruperea tratamentului medicamentos...care am inteles ca s-a mai intamplat.. e reactia psihoterapeutei.Cum ar fi daca o astfel de reactie ar aparea cand am merge la medic deoarece avem dureri articulare atroce? ne-ar imbratisa si ar trai intens alaturi de noi suferinta, insa nu ne-ar recomanda un tratament eficace? Intr-un fel are dreptate psihoterapeuta cu banii...mai bine o iei pe Cata si va impartasiti impreuna suferinta...nu costa nimic. Eu te incurajez doar sa reconsideri continuarea tratamentului medicamentos primit acum..pentru viitorul tau.
0
22-05-2014, ora 09:38
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna dimineata!
O sa iti raspund la intrebare (daca imi permiti sa vorbesc asa :), acum ne cunoastem-virtual desigur), raspunsul insa e subiectiv.
Ma impiedica lipsa de control a gandurilor. Pur si simplu nu ma pot abtine sa nu gandesc asa.
Inca acum sunt mai bine, si le mai pot alunga atunci cand vin, am rarit si statul in fata oglinzii cautand defecte in par.
Crede-ma, daca nu as fi avut TOC si cineva mi-ar fi povestit tot ce fac eu, as fi zis ca isi bate joc de mine, nu l-as fi crezut!

In legatura cu psihoterapeuta Andreei, nu vad a fi ceva anormal in reactia ei, si psiholoaga mea m-a imbratisat o data cand am plecat de la cabinet.
Posibil sa incerce sa ii castige increderea ca mai apoi sa o poata vindeca.
Fara incredere in psihoterapeutul tau nu exista vindecare (parare personala).
Nu putem pune semnul egal intre vindecarea bolilor sufletesti si cele fizice, este o diferenta ca de la cer la pamanat.
0
22-05-2014, ora 13:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa este, e o mare diferenta intre bolile psihice si cele ale restului organelor, insa exista si asemanari...in special cand este vorba de TOC. Pentru a ajunge la ganduri cu adevarat, in aceste cazuri e nevoie ca intai sa stabilizezi situatia neurotransmitatorilor, a acelor substante chimice ce sunt in dezechilibru...si in paralel poti cu adevarat sa te indrepti spre rezolvarea problemelor psihicului cu ajutorul psihoterapeutului.

Scopul este bineinteles ca ulterior sa poti sa renunti la medicatie atunci cand ajungi sa stapanesti suficient de bine 'caii' emotiilor ce sunt tinuti in frau (sau nu) de ganduri. Se pare ca tu esti pe drumul cel bun Cata si iti tin pumnii sa fie din ce in ce mai bine - cred ca nu a fost usor nici pentru tine pana acum.
0
22-05-2014, ora 14:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumesc mult!
Sa stii ca nu a fost usor, am avut momente cand pe medicatie fiind, imi era rau, am tot schimbat antidepresivele, am incercat antipsihoticele pe care nu le-am tolerat deloc, am incercat sa renunt la medicatie, si din rau am dat in mai rau, efectiv nu mai stiam incotro s-o apuc.
Eu la 20 ani am suferit de tulburare de personalitate de tip borderline, care era mult mai problematica decat TOC, am reusit si m-am pus pe picioare cu numai 2 ani de tratament. Timp de 10 ani nu am avut nici cea mai mica problema de natura psihica.
Dupa ce am nascut s-a declansat depresia, apoi anxietatea, apoi atacurile de panica, culminand cu TOC.
Trag speranta ca voi depasi si acest moment cu TOC-ul, sigur mai am o rezerva de energie pozitiva pe undeva prin buzunare ;)).
0
23-05-2014, ora 08:46
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sigur inca nu ti-ai epuizat energia pozitiva si mai stii, poate ca o "šmolipsesti"™ si pe Andreea? Efectele secundare ale tratamentelor bolilor psihice sunt o realitate, insa beneficiile lor finale depasesc aceste neplaceri...iar tu esti un bun exemplu pentru asta Cata. E bine ca fiecare sa stie care sunt efectele secundare ce pot sa apara la tratament, cat de des pot sa apara ele, iar daca apar, sa intrebe specialistul ce anume poate sa faca. Nu foloseste nimanui sa intrerupi tratamentul fara sa discuti cu cel ce te trateaza despre asta -e usor sa intri in panica daca doar citesti lista posibilelor efecte secundare.

Am extras pentru tine Andreea efectele secundare ale tratamentului care ti-a fost recomandat - escitalopram - care dupa cum am mai spus deja e cel mai "šbland"™ antidepresiv pe care il cunosc si in acelasi timp ofera o eficacitate foarte buna. Dupa cum vezi si mai jos asta nu inseamna ca nu are efecte secundare, insa de fiecare data e important sa iei in considerare si frecventa cu care apar pot sa apara aceste efecte secundare. Legat de caderea parului (alopecia), aspectul de care esti tu ingrijorata -in cel mai bun caz din 1000 de pacienti 999 nu au problema asta si in cel mai rau caz din 100 de pacienti 99 nu au problema asta.

Efectele secundare ale tratamentului cu escitalopram - cu frecventa cunoscuta si extrasa din studiile clinice.

Foarte frecvente - la cel putin de unul din zece pacienti - niciunul

Frecvente - la cel putin unul din o suta de pacienti pana la mai putin de unul din zece: Diaree, constipaţie, vărsături, xerostomie, insomnie, somnolenţă, ameţeli, parestezii, tremorFatigabilitate (oboseala), pirexie, tulburări de ejaculare, impotenţă, artralgii, mialgii, creşterea sudoraţiei, sinuzită, căscat, anxietate, nelinişte, vise anormale, scăderea libidoului, anorgasmie, scăderea apetitului alimentar, creşterea apetitului alimentar, creşterea în greutate

Mai puţin frecvente - la cel putin unul din o mie de pacienti pana la mai putin de unul din o suta - scăderea în greutate, bruxism, agitaţie, nervozitate, atac de panică, stare de confuzie, tulburări ale gustului, tulburări de somn, sincopă, midriază, tulburări de vedere, tinitus, tahicardie, epistaxis, hemoragii gastro-intestinale (incluzând hemoragii rectale) urticarie, alopecie, erupţii cutanate tranzitorii, prurit, metroragii, menometroragii, edeme

Rare- - la cel putin unul din zece mii de pacienti pana la mai putin de unul din o mie - Bradicardie, sindrom serotoninergic, agresivitate, depersonalizare, halucinaţii, reacţii anafilactice
0
23-05-2014, ora 09:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Ai punctat foarte bine efectele secundare ale antidepresivelor, iar pentru Andreea sigur conteaza sa auda asta de la un medic.
Practic decizia ei de a lua tratament a fost spulberata de un psiholog (nu medic), care i-a spus ca ii poate cadea parul de la antidepresive.Eu zic ca si-a depasit sigur competentele, nici nu i-a explicat asa cum ai facut-o tu mai sus care este procentul de risc (ea oricum este fata desteapta si a citit prospectul), insa venind asa direct afirmatia, a reusit sa o suceasca. Si nu a mai luat.
Poate reuseste totusi cu psihoterapie.
Andreea, cum te mai simti?
Adaugă un comentariu / răspuns
7293 comentarii 12 ..... 243 244 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: