GINGIVITA CU AFTE SI USTURIMI BUCALE SI GAT - URGENT

26-06-2012
fischer64
Nu este medic/terapeut
fischer64
Buna ziua. Am 3 resturi radiculare in cavitatea bucala pe care nu le-am extras in momentul oportun. Au trecut vreo 3 ani. Acum vreo 2 saptamani mi-a aparut sub limba o banala afta. Nu i-am dat importanta. Acum 5 zile am inceput sa am febra 38-39 pe perioada intregii zile. Am remarcat ca gingiile dintre aceste resturi de dinti s-au marit, au devenit f sensibile, vinetii. Am realizat ca ma confrunt cu o infectie. Gatul a devenit rosu, fara puroi, mi s-a marit un ganglion limfatic situat la aprox. 1 cm sub amigdala stanga. Au inceput sa apara o eruptie de afte mai ales sub limba, si una f aproape de amigdala. S-a umflat un pic si locul dintre gingiile maselelor sanatose din partea de sus. Am fost la un medic stomatolog care a refuzat sa-mi faca extractii spunandu-mi ca ma confrunt cu o gingivita acuta si o stomatita aftoasa. Mi-a prescris CORSODYL, AFTOLIZOL si Glicerina boraxata cu nistatina. Mi-a zis sa iau augumentin, insa ANTIBIOTICILE DIN GRUPA PENICILINELOR nu-si fac efect la mine si nu l-am mai luat. Aftele usturau, abia mancam.
Am fost si la un orl-ist care mi-a zis sa iau rowamicina si aciclovir pe langa solutiile de mai sus. Intrucat aftele continuau sa se inmulteasca m-am speriat, am ajuns la un stomatolog care le-a badijonat cu o solutie. Au incetat sa se inmultesasca, ba acum chiar au dat inapoi. Insa nu mai iau antibiotic si nici aciclovir. Febra nu mai fac! Insa ma ustura gatul si gura. Ma ustura marginea giingiilor pe aceste resturi radiculare. Nu stiu cum sa prodecez. Ma simt tot mai slabit si fizic. Nu ma mai pot concentra, abia pot inghiti ceva. Manac foarte greu si numai moale. Ce imi sugerati sa fac. Nu stiu cu ce ma confrunt! Mentionez ca sunt din Bacau. Ma dor amigdalele la palpare prin exterior. Ma ustura gura permanent. Va rog, sa-mi spune-ti care-i calea de urmat ! Va multumesc !
1 comentarii
0
11-07-2012, ora 14:18
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
In primul rand mergeti la acel medic sa continue tratamentul. Deobicei pentru afte glicerina boraxata si ceaiul de musetel (clatiri) au un efect foarte bun.
Dupa ce trec aceste afte mergeti urgent si scoateti acele resturi deoarece sunt un focar de infectie care asa cum s-a extins la gat in cazul de fata se poate extinde la inima...tub digestiv..etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul