GAZE LA MASEA

09-04-2009
TATINA
Nu este medic/terapeut
TATINA
In urma cu 3 zile am fost la stomatolog. Problema mea este ca am avut si am in continuare dureri in partea stanga sus. Dureri radiante catre dinti sanatosi. Maseaua de minte are o mica carie pe care am avut plomba dar a cazut de cateva luni iar molarul de langa ea a fost devitalizat in urma cu 2 ani si plombat. Stomatologul mi-a cerut sa fac o radiografie la molarul plombat (27) si cand am revenit mi-a spus ca am nerv (mi-a aratat comparand cu un alt film si mi-a explicat ca daca ar fi fost extirpat nervul ar fi fost zona alba iar la mine era in interior negru. Pe urma a luat decizia de a deschide molarul cu pricina si dupa anestezie a curatat canalele cu acele, a 2-a zi a urmat aceeasi procedura (fara anestezie). Nu m-a durut! Medicul a zis ca am avut GAZE LA MASEA! Si totusi durerea persista ( cu intermitente) radianta inspre cei sanatosi si fara carii. Aseara am sunat stomatologul si l-am intrebat ce se intampla, mi-a zis ca in aceste conditii va trebui scos molarul cu pricina (+ cel de minte) iar l-a sugestia mea a consimtit sa iau Amoxicilina si Ketonal 3 zile dupa care ne mai vedem. CE SA FAC?! MA AJUTA CINEVA?!
2 comentarii
0
09-04-2009, ora 10:25
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Cautati un alt medic sa va puna un diagnostic corect. Nici " gaze la masea" si nici extractia nu sunt diagnostice medicale. Dupa ce s-a stabilit un diagnostic corect se poate face si un plan de tratament. Extractia este o rezolvare extrema si foarte rara in asemenea cazuri( cel putin asa ar trebui sa fie).
0
09-04-2009, ora 10:58
TATINA
Nu este medic/terapeut
TATINA
Poate m-am grabit si nu am spus totul...si imi cer scuze pt. asta. Intuitia m-a "sfatuit" exact la fel dar nu ma lasa bunul-simt. As mai face niste adaugiri daca imi este permis. Pe acelasi molar au lucrat 2 medici. Primul medic, inainte de devitalizare a aplicat un pansament cu arsenic ( asa imi amintesc eu) iar dupa ce a rezolvat nervul, a pus plomba provizorie si dupa cca 6 zile cea definitiva. Cel de-al 2-lea medic curant a spus ca s-a gresit undeva intre 2 diagnostice. Cert este ca am acuzat de acum 2 ani o oarecare jena la acel molar dar atunci mi s-a descoperit caria pe molarul de minte si s-a obturat motivand ca acela a fost motivul, iar daca persista sa am rabdare ca va trece cu timpul. Am avut atunci senzatia ca mi-a pus o plomba prea mare (parca ar fi fortat un spatiu).Nu am luat in tot acest timp nici antibiotice si nici calmante cu toate ca am avut dureri trecatoare dar nu asa sacaitoare ca in prezent. Vreau sa stiu daca la radiografie se poate vedea nervul?! sau o eventuala infectie. Aceasta este o dilema pt. mine. Sper si astept din tot sufletul inca un raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul