Gastrită de reflux biliar

26-09-2009
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Bună ziua tuturor !
Mă adresez celor care s-au confruntat cu această problemă a stomacului, cauzată de masivul reflux de bilă în stomac, în speranţa identificării unui tratament eficient. În anul 2005 am suferit o intervenţie chirurgicală laparoscopică, de hernie hiatală, după care, la scurt timp, durerile de stomac au devenit din ce în ce mai intense. De atunci am fost nevoit să fac mai multe investigaţii, inclusiv endoscopii digestive superioare, care au confirmat diagnosticul susmenţionat: GASTRITĂ DE REFLUX BILIAR. Am urmat tratament cu Motillium, Colestiramină, Ursofalk, deci madicamente indicate în acest diagnostic, dar degeaba, uneori durerile cauzate mă scot efectiv din minţi !. Am ajuns în situaţia să cred că sunt unele probleme de sănătate, nu foarte grave, nu se pot vindeca !.
Dacă aveţi o idee, o sugestie pentru această problema, aş fi profund recunoscător.
Toate urările de bine şi multă sănătate !!!
14 comentarii
0
28-09-2009, ora 16:42
dodorica
Nu este medic/terapeut
dodorica
Buna ziua!
Nu doresc sa te alarmezi, doresc sa mergi la un medic competent(daca locuiesti in Bucuresti), posibil Sp.Coltea, la un medic specialist in bolile gastrice.Acest medic m-a readus la viata.Nu cred ca iti doresti sa ajungi la o stenoza!Un medicament foarte bun pentru tine este Nexium.Este mai nou, mai scump(depinde, cam 60 ron) dar bun.Cu conditia sa efectuezi endoscopia.
De ce Coltea?nimeni nu te taxeaza si esti bine tratat/a, spitalul s-a modernizat.Dr. se numeste Barbulescu Mihai, un om deodebit.Am fost de multe ori la dansul la control, chiar si acum o luna si ceva.De la o "simpla" gastrita se poate ajunge la ceva mai grav(cazul meu).Sfatul meu:nu fuma, nu consuma alcool si cafea, prajeala.Deci, tot ce mananci :fiert, cuptor si gratar, fara nimic iute.Am uitat sa mentionez ca este medic chirurg, deci mergi(daca doresti)la camera de garda la chirurgie, dimineata ora 7, 30.Cred ca esti si foarte stesat/a.Atentie:multi medici nu spun nimic de regim!Eu ma tratez din 2007 fiind predispus genetic la ambele ulcere:gastrice si duodenale, de care am si suferit, fiind perforate.Daca versi cu aspect de zat, grabaste-te, te rog, nu este o gluma!Tin sa mentionez ca eu fumez!Desi, medicina inca nu a stabilit concret de la ce se face gastrita, cert este ca netratata si fara regim se ajunge la ulcer.Sper sa nu fie cazul, inca ceva, o endoscopie facuta de mantuiala nu arata ce trabuie, endoscupia trebuie sa durze cam 20-25 de min(sau mai mult, depinde de pacient).In urma operatiei am ramas cu un ulcer exact langa pancreas, pancreasul este un organ"foarte sensibil", daca se ajunge la el.mor, dar Nexium-ul si-a facut treaba.Dar tot merg la control(am mentionat mai sus de ce).Inca ceva:nu iei Nexium-ul decat cate pastile sunt in cutie+Emetiral sau altceva pentru senzatiile de greata, dar intai mergi la medic, vezi ce spune, vezi tratamentul si aduci vorba de Nexium.Este foarte bun!Totusi, sunt nedumerit de ce nu a prescris Omez, Omeran sau Omeprazol!Ai fost cumva la medicul de familie?Nu isi mai dau interesul :mie mi-a fluturat mana prin fata ochilor, a spus ca nu am ulcer(desi slabisem cam 20kg)si m-a trimis la endocrinologie:ma felicit ca nu am fost, am fost la Elias(Prof.dr.Turbatu, foarte bun)si am facut endoscopia.Cam lung mesajul, sper sa te ajute.Concluzia:totul se face cu medici buni, medici care mai respecta ce au jurat(Hipocrate, da?)Sper ca te vei insanatosi si-mi vei da un raspuns, ok!Sanatate si curaj!
1
29-09-2009, ora 09:49
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Bună Dodorica !
Îţi mulţumesc sincer pt. sfaturile tale, dar regret ca nu locuiesc mai aproape de Bucuresti, pt.a-l contacta pe dl. dr. Bărbulescu Mihai. Locuiesc însă mai aproape de Cluj, unde am fost de mai multe ori la examinări endoscopice şi ecografice, printre care la un medic gastroenterolog şi la un radiolog, ambii de excepţie, medici cu foarte multă răbdare şi pricepere, care mi-au descoperit, în prima fază hernia hiatală, de care m-am operat tot la Cluj.
Deoarece la scurt timp după operaţia de hernie hiatală am început să am dureri iar de stomac din ce în ce mai mari, am efectuat noi investigaţii şi analize medicale, endoscopii, ecografii, etc., mi s-a stabilit diagn. de gastrită de reflux biliar, am urmat tratament cu Motillium, Colestiramină, Ursofalk - după cum am spus şi în topicul iniţial - dar am folosit şi Nexium, apoi Controloc, apoi iar Nexium, deşi în gastrita de reflux biliar aceste două medicamente (inhibitori ai pompei de protoni) nu ajută prea mult.
În 2008 şi în 2009 am făcut şi 2 RMN-uri abdominale, pentru a exclude existenţa unor posibile formaţiuni suspecte, iar rezultatele au fost negative, confirmând astfel şi rezultatele endoscopiilor.
Tu eşti sigur/ă că ai avut gastrită de reflux biliar şi nu gastrită de reflux esofagian ? Gastrita de reflux biliar e diferită, ca simtomatologie, de gastrita de reflux esofagian. Sigur că dieta are un rol decisiv în tratamentul acestor două boli diferite, ca, de altfel în toate bolile digestive şi nu numai. În toate trebuie autocontrol şi măsură, am fost fumător mulţi ani, am mai fost la zile de naştere ale membrilor familiei, ale colegilor de muncă, etc., unde am servit cîteva pahare cu alcool, cafea, etc. dar de câteva luni le-am exclus cu totul din consum.
Parte bună a necazului meu este că eu nu am făcut niciodată ulcer gastric sau duodenal, doar o esofagită de reflux, dezvoltată pe fondul herniei hiatale operate în anul 2005, iar după operaţia de hernie hiatală nu mai pot voma, deşi uneori ar fi bine, probabil, să elimin astfel masiva secreţie de bilă în stomac, ce se acumulează..
Ce este ciudat, poate, este faptul că durerile de stomac au cedat doar foarte puţin la tratamentul cu medicaţia susmenţionată ( pe care l-am urmat deja de prea mulţi ani), ÎNSĂ, durerile cedează total sau aproape total la Distonocalm, ori şi mai bine la Diazepam, la Medazepam, la Anxiar, deci medicamente din clasa benzodiazepinelor, care dau şi o mare dependenţă fizică şi psihică, motiv pentru care sunt convins deja că rezolvarea adevăratei cauze trebuie să o caut în altă parte.
Închei cu întrebarea:, , Tu eşti sigur/ă că ai avut gastrită de reflux biliar şi nu gastrită de reflux esofagian? " aşteptând noi opinii din parte ta sau a altor iniţiaţi, eventual a unui medic specialist în domeniu.
Multă sănătate şi stare de bine permanentă tuturor !!!!.
0
18-08-2010, ora 00:01
Shallow_me
Nu este medic/terapeut
Shallow_me
Buna ziua readyfile, v-am trimis un mesaj ceva mai detaliat si pe privat, dar nu stiu in ce masura va ajunge, intrucat am mai intampinat astfel de probleme si in trecut. Asa incat voi posta si aici rugamintea de lua cumva legatura cu dvs in legatura cu subiectul deschis in urma cu un an pe acest forum, anume gastrita de reflux biliar. Ma confrunt si eu cu aceasta afectiune de ceva timp, fara rezultate in urma tratamentului si a regimului urmat (mai bine zis a tratamentelor pentru ca am urmat diferite medicatii in mai multe randuri fara succes) si simt ca efectiv am ajuns la capatul puterilor din cauza persistentei acestei stari de rau cauzata de refluxul biliar. M-ar interesa ce progrese ati mai facut in legatura cu aceasta suferinta, precum si alte aspecte legate de acest subiect. Multa sanatate!!
0
24-08-2010, ora 17:34
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Buna ziua, Shallow_me !
Da, intr-adevar, nu am primit nici un mesaj in privat de la dvs. Daca doriti, puteti sa ma apelati pe mobil, -*
Se pare ca problemele mele digestive sau ameliorat, cel putin deocamdata, dupa rezolvarea problemelor psihice, respectiv o depresie majora, si de un prost management al stresului de la serviciu. Daca puteti, sunati-ma sau trimiteti-mi un mesaj cu nr. dvs. de telefon, care, daca este in Orange sau este fix, in RDS, as putea sa va sun eu.
Doresc sa va ajut pentru ca stiu ce inseamna chinurile prin care treceti, de care eu am suferit peste 15 ani.

Va doresc multă sănătate şi stare de bine permanentă tuturor !!!!.


(*modificat de administrator)
0
06-10-2010, ora 21:12
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Buna ziua Shallow_me !
Trimit acest mesaj ca sa stiu daca este totul in regula.
Daca ai vesti noi, suna-ma...
Multa sanatate.
0
30-04-2011, ora 10:41
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
VAGOTOMIE SUPRASELECTIVA.
Doresc sa deschid acest topic, referitor la vagotomia supraselectiva. De ce acest lucru? Am observat ca multi chirurgi nu recomanda vagotomia supraselectiva, in cazurile de gastrita de reflux biliar, combinate cu depresii majore, si mai ales cand pacientii ajung sa fie dependenti de benzodiazepine, fapt ce complica si agraveaza depresia dar si durerile de stomac de care sufera acesti pacienti. Nemai vorbind de dependenta data de benzodiazepine...
Care este parerea stimati domni/doamne medici chirurgi? De ce evitati sa clarificati aceste doua aspecte, si poate si altele. De ce sa sufere un pacient ani de zile din cauza unor dureri insuportabile de stomac dar si de depresie, in acelasi timp? Cred ca o vagotomie supraselectiva, bine efectuata ar pute impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Astept cu tot interesul explicatiile si justificarile Dvs.
Cu deosebit respect, pentru chirurgii care se simt cu adevarat profesionisti...
0
30-04-2011, ora 10:47
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Apropo, Mr. Nick.
Nu ai nici o opinie din acest punct de vedere??????????????????. Sau dl. Dr.T?????. Spune-ti ceva, oameni buni!!!!!!!!!!!!!!!
0
01-12-2011, ora 17:31
Teia55
Nu este medic/terapeut
Teia55
Buna ziua

Si eu am fost diagnosticata cu gastropatie prin reflux biliar si pot sa spun ca deja ma simt usor mai bine; am facut endoscopie in acest sens
Dimineata - 1 duspatalin si 1 de - nol inainte de masa; seara : 1 ibutin si un de-nol tot inainte de masa; de-nulul nu trebuie luat mai mult de 10 zile; celelalte 2 medicamente - 3 saptamani; apoi la control la medic. Astazi am simtit ca pot manca si eu ca un om normal, fara dureri; am avut ce-i drept o usoara jena dar mica in comparatie cu ce pateam pana acum cand ma tratam de gastrita - un medic stabilise diagnosticul fara alte investigatii - cu nexius sau nexium, pansamente gastrice si espumisan pentru ca am si un colon iritabil. Sunt din Craiova si deocamdata acesta este tratamentul dat de dl. prof. dr. Florescu Eugen, in urma investigatiilor facute. Multa sanatate!
1
21-01-2012, ora 20:43
magda_1965
Nu este medic/terapeut
magda_1965
buna seara
am citit pe acest forum ca vati confruntat si dv cu aceasta boala de reflux gastro esofagian vreau sami spuneti daca ati gasit leacul potrivit pentru ca si sotul meu se confrunta cu aceeasi boala si in urma tratamentului cu CONTROLOC, GASTROFAIT SI MOTILIUM NU CUNOASTE NICI UN REMEDIU.ACU urmeaza tratament cu nexium, de-nol si ceaiuri mii.mentionez totodata ca este si el cu un temperament foarte nervos si se streseaza din orice..va rog sami spuneti pentru a ne ajuta ce ati facut pentru a scapa macar de durerile si disconfortul ce il produce aceasta boala.sotul are si diabet de 20 de ani.multumesc mult si astept sa ne mangaiati si pe noi cu un raspuns favorabil
0
19-12-2015, ora 09:42
Andreea L
Nu este medic/terapeut
Andreea L
Buna ziua. Mai traieste cineva din cei care au scris aici ? Nu de alta, dar ma confrunt cu aceeasi problema de 3 luni si incep sa ma resemnez. Dureri, presiune in. stomac si eructatii muuuulte. Ragai si dupa cateva guri de apa. Iau motilium, Nexium, si Buspirona. La endoscopie a iesit gastrita de reflux biliar. La mine cred ca e pe emotivitate. Daca mai sunteti pe aici, va rog sa imi spuneti daca si cum ati rezolvat.
0
24-05-2016, ora 14:43
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Sa va povestesc experienta mea cu Refluxul Biliar si interventiile chirurgicale ante si post diagnosticare, printre care devastatoarea... "Rezectie gastrica 2/3 cu anastomoza gastro-duodenala pe anse în „Y” à la Roux" ce cred ca merita un topic separat pentru cei cu reflux, in caz ca nu exista!
Dupa multi ani de suferinta, inca din adolescenta, fara un diagnostic clar, mult bariu inghitit si raze X, regim alimentar si dupa o tona de medicamente(astazi ineficiente si depasite in cazul meu, gen ranitidina, etc) s-a gandit cineva sa ma trimita la Bucuresti sa fac o endoscopie digestiva superioara cu suspiciunea de boala de reflux gastroesofagian! Trebuie sa mentionez ca eram o persoana cu greutate normala, conditii normale de trai si alimentatie, fara alte probleme. Ajuns la gastroenterolog, intradevar, am fost diagnosticat cu o forma usoara de esofagita de reflux si mi s-a prescris tratament antisecretor dar fara efecte benefice semnificative; era vorba tot de "inhibitori ai receptorilor H2". La mine cea mai deranjanta problema erau arsurile esofagiene nocturne si consecinta lor; privarea de somn. Intre timp dezamagit de rezultatul tratamentului gastroenterologic m-am intors la mine in judet(prostie mare!) la un medic nespecialist in gastroenterologie("internist") ce s-a gandit, in intelepciunea lui... sa-mi dea un anume medicament ca sa dorm mai bine. Si am dormit... si m-am simtit bine... pana m-am trezit ca nu mai pot sa inghit bine mancarurile solide! M-am reintors la Bucuresti si mi s-a spus ca am stenoza esofagiana si ca s-ar putea sa ajung la plastie esofagiana! Drama! Dar., rediagnosticat, cu cateva sedinte de dilatari esofagiene si cu mult Losec(inca nici nu aparuse in farmacii!) interventia chirurgicala a iesit complet din schema, eram binisor, dar arsurile tot nu cedau cat ar fi trebuit la Losec+Motillium+Venter. Dupa un an cu astfel de tratament am facut o Fundoplicatura Nissen laparoscpic pentru reflux esofagian(esec total!), la investigatii refluxul era ca si cum n-as fi facut operatia. Am continuat cu acelasi tratament putin eficient in cazul meu. Deja viata mea sociala, scolara/profesionala incepuse sa o ia la vale... La scurt timp am fost colecistectomizat pentru un calcul foarte mare, il am si acum, tot laparoscopic! Trebuie sa spun ca m-au suit pe masa de operatie prima data fara sa-mi faca o banala ecografie! Dupa colecistectomie simptomele au devenit greu de suportat(asa credeam eu atunci!) si in repezeala de tanar dornic sa-si reia activitatile specifice varstei m-am dat pe mana chirurgilor... Dupa endoscopie, scintigrama de eliminare biliara si tranzit baritat mi s-a spus ca am reflux biliar si fara sa-mi explice prea mult care sunt avantajele si care pot fi dezavantajele, consecintele, unei astfel de interventii mi-au facut "Rezectie gastrica 2/3 cu anastomoza gastro-duodenala pe anse în „Y” à la Roux M. cu dispozitiv antireflux transmezocolic" bla, bla,... La aproape cincisprezece ani de la interventie iau in mare cam acelasi tratament, boala s-a agravat am ajuns sa am chiar Esofag Barrett si multe alte probleme, unele neinvestigate. Am ajuns o epava, un schelet ambulant, fara munca, fara familie si fara nici o perspectiva! Asa ca inainte de a sta de vorba cu un chirurg stati pe langa gastroenterologi pe langa neinterventionisti! Trebuie sa mentionez ca m-am tratat numai la mari nume din domeniul chirurgical sau al gastroenterologiei si hepatologiei printre care Oproiu si discipolii sai de acum. Cu timpul am invatat sa-mi ajustez singur, modul de viata, alimentatia, si medicatia(cu acceptul medicului!) astfel incat privatiunile cel putin alimentare imi sunt mai mici. In timp capeti experienta stii ce iti face bine si ce nu. La 1-2 ani mai ajung pe la Fundeni sa ma mai evaluaze sa-mi mai iai cate o biopsie dar consider ca sunt tratat superficial(pacienti multi!) in ciuda numelor mari la care ma duc; sunt sigur ca am ajuns sa am carente si probleme ce apar dupa astfel de operatii extensive ce nici macar nu s-a pus problema sa fie investigate sau corectate pe cat posibil. Este adevarat nici eu numai sunt asa insistent ca la 20 de ani, e mai putin presant acum... As fi curios daca mai are cineva o astfel de interventie impotriva refluxului biliar si cum ii merge. Multa sanatate!
0
12-03-2022, ora 09:12
Mada123455
Nu este medic/terapeut
Mada123455
Buna ziua! Mai este cineva activ? Cum va simtiti?
0
06-04-2022, ora 12:08
Petrea93
Nu este medic/terapeut
Petrea93
Buna ziua tuturor, am 28 ani și mă confrunt de vreo 3 ani cu reflux biliar, odată la o săptămână am dureri groaznice și stări de voma( menționez că vomit un lichid galben verzui) fost la multi medici care au zis că nu am nimic și mi-au dat medicamente precum nexium și controlor dar fara nici un rezultat, as dori sa știu dacă v-ați tratat de aceasta boala dureroasa... mulțumesc
0
22-04-2022, ora 14:41
Mada123455
Nu este medic/terapeut
Mada123455
Bună! Ai făcut și endoscopie cu biopsie? Ce rezultat a iesit? Și eu am gastrita de reflux biliar si am dureri aproape orice mananc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hernia hiatală și refluxul cronic de acid gastric - afecțiuni prea puțin cunoscute, dar cu impact major asupra populației
  •