Furuncul si scaun cu sange

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
As dorii si eu cateva sfaturi cu privire la cele doua probleme ale mele:
1.ptr a doua oara in cei 34 de ani mi-a aparut un furuncul sub brat, desii sunt o persoana exemplar de igienica, azi am inceput sa iau Lekoklar(claritromicina), intrebarea este de ce apare si cum as putea sa tratez mai bine acest furuncul, data trecuta acum 3 ani am avut sub ambele axile f multi.
2.a doua chestiune, de anul acesta ca frecventa 1 pe saptamana la scaun apar pete de sange pe hartia igienica si arsuri in zona sfincterului anal.Recunosc ca am fost un mare consumator de ceapa, usturoi si alte mancaruri picante, dar acum le-am redus doar la consumul moderat de ceapa.Intrebarea este:au cele 2 probleme vreo legatura?apartia sangerariilor nu poate produce aparitia furunculiilor sub axila?
Va multumesc.
Ce pot sa fac?
7 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
1. Furunculul poate fi solitar, dar adesea exista leziuni multiple concomitente sau succesive, uneori reproducandu-se timp indelungat. In astfel de cazuri trebuie cercetati si corectati eventualii factori de teren favorizanti: pe langa igiena deficitara, alti factori ar fi stari imunodepresive, diabet, convalescenta.
Ca tratament se recomanda un antibiotic cu spectru pe stafilococi cum ar fi: cloxacilina, oxacilina, augmentin, cefalosporine, ofloxacina, ciprofloxacina in doze suficiente si minim 7 zile. Claritromicina are si ea in spectru stafilococii, dar nu este atat de specifica. Se mai pot administra imnuglobuline specifice sau vaccinuri (vaccin antistafilococic, Polidin).
Local: in stadiu incipient se fac atingeri prelungite sub usoara presiune cu tinctura de iod; in stadiile tardive cu colectare se face toaleta chirurgicala prin incizie, evacuarea continutului si tratarea locala cu pudra de antibiotic si antiseptice, in mod repetat.
2. Ceea ce descrieti par a fi hemoroizi care se pot trata local cu unguent sau supozitoare cu Hemorzon. V-as sfatui totusi sa faceti un consult chirurgical pentru a nu avea surpriza unei complicatii. In aceeasi vizita la medic puteti sa-l intrebati si despre stadiul furunculului.
Cele doua afectiuni nu au legatura intre ele din cate stiu eu.
0
27-04-2007, ora 00:00
pictorul
Nu este medic/terapeut
pictorul
Eu am o problema de vreo 4 luni. Credeam ca o sa treaca de la sine, dar nu a fost asa! Mi-a aparut un furunc la intrare in anus care a crescut si ma deranjeaza. Uneori sangereaza si are un miros neplacut chiar si dupa ce ma spal. ici nu stiu exact la ce doctor sa merg, dar am si un trac mare de spitale. Daca exista vreun tratament pentru acasa, va rog ajutati-ma!
0
02-05-2007, ora 00:00
ovidiuaproporo
Nu este medic/terapeut
ovidiuaproporo
am incercat cu ihtiol, baneocin, etc etc. in cele din urma nu am mai rezistat, am mers la chirurgie unde m-a taiat, inca sunt in tratament deci sper sa se vindece si sa nu mai reapara. am atasat un link cu poze: http://elta.com.ro/furuncul/
0
27-06-2007, ora 00:00
dan1
Nu este medic/terapeut
dan1
buna am si eu o problema...de o lun mia iesit ceva la fund nu stiu exact ce e cred ca furunc...e asamai unflat si tare dar ma si doare...si ma deranjeaza...ati putea sami recomandati ceva pt akasa ca nu prea imi place sa merg la doctor sau sami spuneti si ce este.va multumesc
0
12-07-2010, ora 00:22
cristi_rogoz
Nu este medic/terapeut
cristi_rogoz
Buna tuturor ! Am si eu o problema, si nu stiu ce este sau cum trebuie tratata.
Intr-un timp mi-a aparut ceva bubita, semanand cu un cos, sub brat, am zis ca il las ca poate imi trece de la sine, insa nu a fost asa, prima data cand am avut ma durut enorm, si mi crescut, si mama mi la stors, si imi disparuse, dar mi-a ramas o liniuta, si acum mi sa facut iar, poate este un furunc, dar nu stiu ce sa fac, ca nu mai pot de durere, va rog dati-mi niste sfaturi !
Va rog ajutati-ma! Multumesc !
0
12-07-2010, ora 20:38
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
S-ar putea sa aveti o Hidrosadenita- o inflamatie a glandelor sudoripare, dar cel mai sigur ar fii sa consultati un dermatolog si astfel ati primi si un tratament adecvat( incercati sa va abtineti sa mai traumatizati leziunea- s-ar putea sa faceti mai mult rau decat bine).

Santate.
0
12-07-2010, ora 23:45
cristi_rogoz
Nu este medic/terapeut
cristi_rogoz
Multumesc mult, am sa merg sa consult un Dermatolog, cat de repede pot...Multumesc inca odata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: