Fulgere de culoare alb-albastrui in ochi

22-01-2010
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Buna ziua!
Sunt o persoana de varsta treia si am urmatoarea problema:din cand in cand, mai ales seara, imi apar nist puncte luminoase in ochi.Am consultat oftalmologul si nu s-a gasit nimic grav.
Mai noui, mi s-a intamplat.tot seara, sa vad in coltul ochiului o imagine care tremura.Am crezut la inceput ca era vina calculatorului care poate clipea intermitent, dar am inchis ochii si imaginea a ramas pt.cateva secunde.
V-as ruga sa-mi dati o simpla idee despre ce ar putea fi, apoi va trebui sa merg la oftalmolog pt.control.
Multumesc ca ati citit!
Michelina
5 comentarii
0
22-01-2010, ora 13:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Oftalmologul nu va poate ajuta din pacate cu nimic (o sa va dea in cel mai rau caz niste picaturi cu chimicale care o sa va strice ochii si mai mult).

Problema nu isi are cauza in ochi ci la rinichi, sange, sau ficat - si o puteti rezolva numai cu remedii naturiste sau homeopate.
(Ceaiul de salvie si galbenele ajuta la curatirea sangelui.)

Probabil ca aveti si alte probleme si simptome in afara de aceasta problema la ochi care sunt corelate dar
care oftalmolog sa le ia in consideratie cand se ocupa numai cu ochiul ?

Cea mai buna solutie ar fi un tratament homeopat la un medic homeopat bun care practica NUMAI homeopatia clasica.

Daca suntei in Bucuresti sunt recomandabili : Dr. Chirila - Centrul medical Naturalia Tel.: 004-021 -350.51.33/350.51.36 sau Dr. Randasu Ileana INTRE ORELE: 18 - 21
TELEFON: 0722.436.423 )

Homeopatia vindeca usor asa ceva insa numai cand se da remediul potrivit ceea ce multi homeopati amatori nu fac din pacate si nici nu incearca.
0
02-02-2010, ora 22:07
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Punctele luminoase descrise de dumneavoastra, noi le numim fosfene su fotopsii; va recomand si controlul tensiunii arteriale( eventual monitorizare Holter); de asemenea, aceste fotopsii sunt sugestive pentru DPV ( decolarea posterioara de vitros); DPV este consecinta modificarilor degenerative legate de varsta care apar la nivelul vitrosului; apare dupa varsta de 45 de ani; fotopsiile sunt consecinta tractiunii exercitate de vitrosul degenerat asupre retinei; metamorfopsiile( deformarea imaginlor, imagine care tremura)sugereaza tractiune la nivelul maculei( am putea face si un OCT macular sau angiofluorografie pentru a obtine mai multe detalii privinde regiunea maculara, edem macular????); Nu avem un tratament pentru DPV; se recomanda un preparat cu luteina si vitamine antioxidante( de exemplu Luteinomega3, PML Crono, Ocuvite); uneori, desprinderea brutala a vitrosului de pe suprafata retinei poate produce ruptura retiniana si decolare de retina( la 15 % dintre pacientii cu DPV); in cazul decolarii de retina, simptomatologia consta in aparitia unei " perdele negre" in campul vizual", daca este implicata macula, acuitatea vizuala scade dramatic; daca apare o astfel de simptomatologie se recomanda prezentarea URGENTA la medciul oftalmolog, intrucat se impune interventie chirurgicala prompta pentru a recupera vederea; numai bine
0
03-02-2010, ora 14:07
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Multumesc dnei dr.Maria Baltateanu pentru raspunsul la problema mea.Am sa urmez sfaturile dvstra.
Cu stima,
Michelina
0
12-11-2015, ora 15:47
LaviniaD21
Nu este medic/terapeut
LaviniaD21
Buna seara doamna doctor ! Imi puteti spune daca aceste modificari degenerative se pot produce si la persoanele mai tinere? Eu am 26 de ani si de un an, cam la 6 luni timp de 10 minute incep sa vad acel fulger care tremura si care se retrage apoi in coltul ochiului si apoi dispare de tot, apoi ma ia o durere groaznica de frunte si de cap timp de 10-15 minute. (initial incep sa nu mai vad bine, apoi vad incrucis si apoi apare fulgerul acela care creste din ce in ce mai tare si apoi se retrage in coltul ochiului).

Multumesc,
Diana
0
31-03-2020, ora 01:18
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Întâmplator am văzut ce ati postat la diferența de cinci ani fata de postarea mea și răspunsul dnei doctor.Daca nu ati aflat pana acum și aveți aceeași problema, va sugerez Vitreoclar.Pe mine ma ajuta iar când fac pauza prea mare, apar aceleași imagini mișcătoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: