Fructul papaya combate eficient cancerul...

28-04-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Originară din sudul Mexicului şi cultivată în prezent în mai multe ţări tropicale (inclusiv în Brazilia, India, Indonezia, Africa de Sud, Vietnam şi Sri Lanka), planta de papaya a fost popularizată de-a lungul secolelor de către terapeuţii tradiţionali, ca o sursă puternică de medicament. Nu doar fructul de papaya este delicios şi plin de vitamine ci şi celelalte părţi componente ale plantei, ele fiind utilizate de-a lungul istoriei pentru tratarea problemelor de sănătate.
În prezent, cercetătorul de la Universitatea din Florida (UF) Dr. Nam Dang şi colegii săi japonezi au găsit noi dovezi care confirmă faptul că papaya combate celulele canceroase. De fapt, ei au descoperit că extractul obţinut din frunzele uscate de papaya are un efect anti-cancerigen puternic asupra unei multitudini de tumori dezvoltate în condiţii de laborator - incluzând cancerul de col uterin, cancerul mamar, de ficat, cancerul pulmonar şi pancreatic.

Studiul recent publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie, a arătat că papaya îşi exercită efectul antitumoral direct asupra unei varietăţi de leziuni maligne, documentând de asemenea pentru prima oară faptul că extractul de frunze de papaya măreşte producerea moleculelor semnal, denumite şi citokine tip Th1. Acest lucru este important din cauza că, o astfel de reglare a sistemului imunitar sporeşte posibilitatea ca utilizarea plantei de papaya să contribuie eficient la lupta sistemului imunitar în combaterea cancerului. În plus, studiul sugerează că papaya ar putea fi extrem de util şi în tratarea sau prevenirea altor probleme de sănătate precum inflamaţiile sau bolile autoimune.

Echipa de cercetare a ajuns la concluzia că efectele anticancerigene ale papayei au fost mai puternice când celulele canceroase au primit doze mai mari din extractul de frunze de papaya - totuşi - contrar altor terapii curente folosite la combaterea cancerului, nu s-au constatat deloc efecte toxice asupra celulelor normale. Într-o declaraţie făcută mass-mediei, Dr. Dang a subliniat faptul că, această caracteristică a extractului de frunze de papaya de a opri cancerul fără a provoca toxicitate, se află în perfectă concordanţă cu experienţele populaţiei indigene din Australia şi ale băştinaşilor din Vietnam.

"Pe baza celor văzute şi auzite în domeniul clinic, niciun consumator al acestui extract de fructe nu a constatat toxicitate detectabilă; se pare că poate fi administrat pacienţilor pe o durată lungă de timp - atâta timp cât îşi face efectul, " - a declarat Dr. Dang, profesor de medicină şi director medical al Biroului de experienţe clinice la Centrul de Cancer Shands din cadrul Universităţii din Florida.

Oamenii de ştiinţă de la UF, au expus în total 10 tipuri diferite de culturi de celule cancerigene la acţiunea extractului de frunze de papaya de 4 diferite concentraţii. După 24 de ore - când s-a evaluat efectul extractului - s-a constatat că papaya a reuşit să încetinească procesul de creştere a tumorilor în toate culturile.

Cum îşi exercită efectul fructul de papaya pentru a evita leziunile maligne? Pentru a afla răspuns la această întrebare, cercetătorii şi-au îndreptat atenţia asupra liniei de celule cancerigene T-limfome. Ei au descoperit că cel puţin unul dintre mecanismele care fac ca extractul de papaya să devină o armă potenţială anticancerigenă îl constituie capacitatea compuşilor săi naturali de a provoca moartea celulelor maligne, dar nu şi a celor normale.

Cercetătorii speră să continue cu succes aceste experimente, testând proprietăţile anticancerigene ale frunzelor de papaya pe animale şi pe fiinţe umane. Etapa următoare a cercetării conduse de Dr. Dang şi colegii săi implică următoarele: a înainta spre patentare un proces de distilare a extractului de papaya prin Universitatea din Tokyo, lucrând acum la identificarea compuşilor specifici din extractul de papaya, care combat activ celulele cancerigene.

În acest scop, Dr. Dang s-a asociat cu Hendrik Luesch, profesor de chimie medicinală la Centrul de Cancer Shands din cadrul Universităţii din Florida, expert în identificarea şi utilizarea produselor naturale în scopuri medicale. Recent, Dr. Luesch a descoperit un alt combatant natural al cancerului - un compus al recifelor de corali, care împiedică creşterea celulelor cancerigene în linia de celule.

Sursă: www.naturalnews.com, www.vitaking.ro







În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU! |
→ Consideraţi timpul folosit pentru a face o faptă bună nu ca o cheltuială, ci ca un venit; nu ca o pierdere, ci ca un câştig, căci dvs., prin acea faptă bună necondiţionată, primiţi sau veţi primi mai mult decât aţi dat. ←
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
0 comentarii

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.