Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Frica de a vorbi in public

12-11-2013, ora 15:50
Autor: dember
Buna. Am o problema cu vorbitul in public care imi altereaza foarte mult viata si, cel mai rau, ma impiedica sa imi fac studiile universitare unde am multe teme de prezentat in fata profesorilor si a colegilor. Am incercat pana acum diferite tehnici de autosugestie, am incercat de asemenea sa imi ridiculizez aceasta teama dar in zadar... De cum incep sa vorbesc sau sa citesc imi apare un tremor in glas foarte rusinos, pe care cu cat incerc sa il controlez, cu atat mai tare se amplifica si el, si teama. V-as ruga daca se poate sa-mi sugerati la ce fel de medic ar trebui sa merg pentru a-mi prescrie un tratament medicamentos simptomatic (am auzit ca beta-blocantele pot fi folosite in acest scop) sau sa-mi spuneti ce medicamente ma pot ajuta. Adica ceva ce asi putea lua inainte de prezentarea in public si mi-ar mai potoli frica, ca sa am un glas normal.
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
12-11-2013, ora 19:54
Autor: Ioana Frecan | Psiholog Ioana Frecan - Psihologie, Bucuresti
Buna seara,

Cea mai potrivita alegere in astfel de situatii este psihoterapia. Daca doresti exclusiv pastile te poti adresa unui medic psihiatru desi este posiil sa iti recomande asocierea pastilelor cu psihoterapia. Medicamentele despre care vorbesti sunt indicate in afectiuni cardiace (hipertensiune, insuficienta cardiaca, infarct miocardic), NU le folosi!

Toate cele bune.

12-11-2013, ora 21:56
Autor: Ionyssa
Buna, Dember si eu aveam aceeasi problema in trecut, emotii/trac foarte mari, inaintea unui examen. Stii ce cred eu? Ca unii oameni pur si simplu nu sunt facuti pentru a tine prezentari orale. Stii cum mi-am invins eu emotiile? Pur si simplu, exersand alaturi de cativa colegi de camin, ne adunam cu totii intr-o camera si isi spunea fiecare prezentarea, de cate ori era nevoie. Pe mine m-a ajutat mult, pur si simplu nu mai vedeam pe nimeni cand incepeam sa vorbesc. Increderea in propria persoana e foarte importanta in astfel de situatii, stapanirea de sine, cand mergi in fata oamenilor trebuie sa crezi ca esti cea mai buna, acum sunt AS la prezentari :) Fac prezentari ocazional la serviciu si le mixez cu putin umor si iese ceva super :))) La ultima prezentare, in afara de faptul ca m-am documentat foarte bine, am adus onoratei asistentze bomboane si le-am zis: "Luati niste bombonele, o sa va mai indulceasca daca prezentarea e prea acra si in plus, veti avea gurile ocupate si nu-mi veti pune intrebari` :)) Toata lumea s-a amuzat si am inceput prezentarea cu dreptul :)
13-11-2013, ora 15:50
Autor: psh. ioana.Panculescu.CONTROLMED | Psiholog Ioana Panculescu - Psihiatrie, BUCURESTI
Sustin ceea ce a scris colega de breasla
Adaugă un comentariu / răspuns


15-07-2013, ora 12:00
Recomanda un Psihoterapeut sau cauta unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  • Despre frică
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK